Nájde sa u niekoho overený recept na Pizza cesto ?😊 nehľadám nič zdravé ani žiadne alternatívy ale cesto ktoré sa priblíži pizzy ako z talianskej restiky 😃😃ktorým ohurim doma aj návštevu 😂 vyskúšala som ich už veľa ale zatiaľ ani jedno nebolo to čo hľadám tak možno tu nájdem niečo lepšie 😊
Takú pizzu, ako z talianskej pizzérie, doma neurobíš a nie je to cestom. Ak si už vyskúšala viacero a nikdy to nebolo ono, tak žiadny iný recept ten zázrak nespraví. Je to pecou, v ktorej sa pizza v tej reštaurácii pečie. Doma v bežnej elektrickej rúre takú teplotu nedosiahneš.
Ak chces pizzu vonavu a chrumkavu ako z pizzerie, kup si domacu piecku na pizzu. Pri 400 stupnoch budes mat pizzu upecenu za 4 minuty.
S tou pecou, resp teplotou je to pravda. Ale okrem toho aj recept spravi vela, ci uz ingrediencie ktore sa do cesta daju, ale aj vysledna konzistencia cesta, miesenie (v pizzerkach samozrejme strojovo), aj kolko sa nechalo cesto kysnut atd. A velmi vela spravi aj muka aku das do cesta. Vela veci to ovplyvnuje, nie len pec...
@lindous nemusí byt zase vyslovene ako z restiky skôr som myslela aby nebola len taká kolacova alebo ako to nazvať 😊rozmýšľala som aj nad takou pieckou na pizzu je to veľké ako asi friteza len neviem či by som to až toľko využila 😃
@kp7333 áno to som pozerala ak myslíme to iste, ty taku máš ?
ano mam a som spokojna. Neporovnatelne lepsia pizza ako z klasickej rury. A pritom to iste cesto a suroviny.
https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkuck...
Ja som robila podla tohto...Lepilo sa jak🐷 ale ked sa upieklo bola pizza vyborna🙂 segra dava viac muky aby sa tak nelepilo, ale potom je to cesto take tvrdsie
@petronellla87 ano, cesto treba redsie, tahave, podobne ako na langose.
@kp7333 inac to som vobec nevedela, som stale rozmyslala ci tam mam prisypat muku😁 ale dobre som spravila ze som to nechala tak
@petronellla87 presne toto isté cesto som aj ja robila.
toto je najlepsia domaca pizza. Iba muka, cukor, sol, drozdie. Ziadny olej ani iné kraviny.
Odporucam. Cesto sa robí v predstihu, musi byt v chladnicke par hodin. Skusala som aj s talianskou mukou aj nasou klasickou a nema chybu. Cesto je elasticke super sa natahuje.
Mám narocnych stravnikov a s tymto receptom vzdy zabodujem.
Urcite treba dodrzat recept. Ako bolo vyssie spominane je to hlavne o pecení, cize treba vytunit ruru najviac ako to ide plus ja som davala aj ventilator. 5 minut pecies a dalsich 5 minut das gril. Je to aj rychle ziadne pecenie pol hodinu.
Zalezi od muky a od pece..v klasickej rure.nedosiahnes tu teplotu.a.z.kauflandovej muky talianska pizza nikdy nebude.sef.si zvykne objednavat pravu taliansku muku.a.chuti.ozaj inak
600 g polohr. muky, droždie, 3 dc vody, trochu cukru, 5 PL oliv.oleja. Z toho množstva sú 2 ks pizze. Najlepšie cesto, robím ho roky
Robím podľa tohto receptu a tip topka.
https://travelissimo.sk/upecte-si-doma-pravu-ta...
420g hlakda múka, 265g voda, 1 KL soli, 3g droždie susene, pol KL cukru, 12g olej olivový. Vymiesime cesto nechám vykysnúť. Vyjdu z neho 3 pizze. Ja cesto valkam rovno na papieri na pečenie a n a pizzu dám co chcem. Pečiem vo vyhriatej rúre na 230 a na vyhriatom plechu CCA 7-8 minut
Kúp si hlavne múku na pizzu, a recept mám podľa https://svetevity.sk/magazin/recepty-a-tipy/211... je naozaj jedna z tých lepšich
Cesto na pizzu v domácich podmienkach, muka hladka T650 nie 00, skombinovat s chlebovou raznou múkou... Ja na 2 pizze davam 300g hladkej a 50g raznej... 250 ml teplej vody, 50 ml olej ci olivovy alebo slnečnicový, lyzicka soli a pol kocky droždia(plus cukor) , (čerstvé ja nemám rada susene). Kludne aj iny pomer muky treba si poskusat, razna muka ale potrebuje viac vody lebo potom bude cesto velmi hutné...
A dalsia zakladna pomocka pizzakamen do rury. Nahriat na maximum co to da... Ja ako pomocku pouzivam papier na pecenie, lebo mam malu lopatku... Asi po 5 min ho z rury vyberiem a peciem priamo na kameni... 😊
YouTube pozri Vařte S Majklem Talian ktorí robí neskutočné cesto konečne som našla ten správny pomer a tá chuť 😋
Problém podľa mňa nebude v ceste, ale pečení... z rúry to proste nikdy nebude ako z pece, kamoška má na záhrade, keď robí pizza párty je to niečo úplne iné 🙂 doma by mohol pomôcť kameň na pizzu, ale osobnú skúsenosť nemám, baby tu isto poradia...