Cesto na obdĺžníkovú tortu

radkanika
18. jún 2014

Prosím o recept na nejaké dobré cesto na obdlžníkovú tortu. Ide o to, že doteraz som piekla okrúhle či srce. Nemám tušenie, koľko surovín dať, potrebujem mať vždy presne dané aj to,ako dlho a na koľko stupňov piecť...prosím, neporadíte mi nejaký recept? plech taký stredný, ani nie najväčší, ani nie malý...hlavne obdlžník Chcem asi len prekrojiť na polovicu a naplniť krémom s ovocím...ďakujem.

monicm
19. jún 2014

@radkanika

skús si to prepočítať tu

http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=17&t...

ak by ti to náhodou neukázalo,že to chce registráciu,daj mi vedieť,skúsim to okopírovať

radkanika
autor
19. jún 2014

@monicm prepac, ale asi mi to nepomohlo, ja som v tom sprosta...:( potrebujem presne vediet recept a mnozstvo, kto uz niekto ma..., nie sama si preratavat. Ale dakujem za snahu. myslela som, ci nejaka mamina nepiekla teraz niekedy piskotove cesto a ze kolko vajec a coho zvysok..

papuka
19. jún 2014

ahoj, možno ti pomožem, ja som teraz piekla susede, piškótu som robila z 3 vajíčok, le ja mám velký plech, takže tebe by mohla stačit z 2.

2 žĺtka + 100g práškove´ho cukru vyšlahat, pridať 3 pol. lyžice vody, k tomu 100g polohrubej múky z miešanej s 1/3 prášku do pečiva, pridáme pol deci oleja, a nakoniec iba varechou primešame sneh z 3 bielok.

Ja som piekla takto 4 pláty.

Pečiem ich pri 180 20 minút a na papieri na pečenie

nie som cukrárka, pečiem iba nám doma :D