Cesto na mäkké medovníky

mama4444
7. dec 2024

prosím poraďte najlepšie aj dávku na pár medovníkov ktoré si môžem s dieťaťom spraviť ďakujem. PS či mäkšie tým lepšie❤️

13uzivatelka11
7. dec 2024

Nie je to v ceste, ale v čase pečenia.. Keď sa pečú len pár minút, budú mäkké hneď.

kvietok1233
7. dec 2024

Skúsila som včera tento a zatiaľ sú mäkké 😁 piekla som v tej teplovzdušnej na 170 7 min

terezkaarthuramax
7. dec 2024

Web dobre jedlo
Tam su hned dva recepty.
Jeden ti uz dala žienka predomnou

memma
7. dec 2024

Ja sa zajtra chystám upiecť už tretiu dávku medovníkov z varechy makke medovniky podla magalovej. Ešte aj susedove deti mi na ne chodia každý den https://varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-fot...

aylinn_
7. dec 2024

Tento mi dnes mama poslala od pani ktorá ich aj predáva, tak verím že budú chutné a mäkké, keď to ľudia kupujú 🙏🏼😃

MEDOVNÍČKY :
600 g hladkej múky
150 g masla
200 g práškového cukru
6 PL medu
3 celé vajcia
1 čl sódy
Perníkové korenie, škorica (podľa chuti, ja dávam 3 čl korenia, 1 čl škorice)
Maslo, cukor, med rozpustiť v hrnci na miernej teplote a nechať úplne vychladnúť. Následne zmiešať s ostatnými surovinami. Cesto nechať poriadne stuhnúť, ideálne cez noc v chladničke. Vyvalkat na cca 3-4 mm, piecť na papieri na pečenie, 200 st, 7-8 min. Po upečení okamžite potrieť vyšľahanym vajíčkom (ešte horúce)

michaela329
7. dec 2024

Akýkoľvek recept upečieš, tak mäkké budú len tie, čo neprepečieš. Skús prstom medovniček, ak zostane bodka, ešte pockaj. Ak sa cesto vrati hore, už sú. U mňa pri 180C, vrch spodok - cca 5-6 minút. A treba ich aj dobre skladovať, aby neuschli.

kvietok1233
7. dec 2024

@michaela329 ako ich skladujete?

michaela329
7. dec 2024

@kvietok1233 uzatvorená nádoba. Ja dávam do veľké sklenenej fľaše. Tak mi ešte nestvrdli.

evinku
7. dec 2024

@aylinn_ tieto robievam každý rok aj ja 👌

kvietok1233
7. dec 2024

@michaela329 ďakujem 🙂

jenna9
7. dec 2024

Ako dlho vydržia medovníky, do ktorých ide aj maslo alebo hera?

rusalkablack
8. dec 2024

Je uplne jedno, aky recept pouzijes. Dolezite je VYSLAHAT vajcia do peny. Ak das vajcia len take same osebe, ostanu ti medovniky tvrde. Mam odskusane.

patulik0706
8. dec 2024

Tento rok som si vymyslela zlepšovák, postrúhala som do cesta ošúpané jablko. Zabralo to. Samozrejme pred pečením aj hneď po vytiahnutí z rúry ich potieram vajíčkom a pečiem pri 180°C cca 7-8 min. Nezvykla som ich mať ako kameň avšak také mäkké, ako by som chcela, neboli nikdy. Tento rok to vyšlo s tým jablkom, sú úplne mäkké 🙂