Mám dosť veľkú úrodu cesnaku. Kamarátka mi spomenula, že kvety, ktoré sa odstrihávajú sú jedlé. Poznáte nejaké recepty? Ďakujem
To sú také výhonky s púčikmi. Ona vravela, že si to dáva do šalátu, alebo smaží na oleji. Len ma zaujíma či nie sú aj nejaké iné recepty.
Odksúšané ale nemám nič. Len som včera hľadala, tiež, či sa to nedá nejak využiť. https://www.zahrada.sk/magazine/nevyhadzujte-vy...
Šalát, polievka, dresing, upiecť, na chleba iba tak
Rozmixujes s olejom a mas pesto, Alebo sa nakladaju do sladkokysleho nalevu ako uhorky. Mozes ich an rozmixovat, v tenkej vrstve vysusit, po vysuseni pomrvit na prasok (alebo rozmixovat) a budes mat cesnakovy prasok do varenia alebo na posypanie povedzme hrianky
Aj cesnakove sa takto daju? Poznam cuketove a aj bazove, ze sa plnia, vysmazaju a tak, ale toto mi je novinka.