Ahojte kocky, nemate niektora pls recept na taku originalnu cesnacku, ktora sa podava na salasoch? Nemliecnu...dakujem
Tak ako pisu vyššie . Nič extra .. a vačšinou je ten cesnak sušený práškový nie čerstvý , ten sušený je trosku výraznejší a v tej cesnacke to citit . No a plus ten bujon .
@laurinkam ja nemám rada šľahačkove, mliečne a pod ..robím túto úplne jednoduchá https://kuchynalidla.sk/recepty/cesnakova-polievka
@viestta ja som už pár krát jedla poctivý vyvarovy. Naposledy keď som mala cesnaku tak to bol skôr vyvar ako cenacka nakoľko tam bolo menej cesnaku a bolo to úplne citit že je to vyvar až som bola v šoku že fakt ešte robia z vyvaru a dokonca na salasi na ktorom by som to nečakala 😀
@laurinkam ahoj ja ju robím vtedy keď varím zemiaky, zlejem si tu vodu do hrnca a potom ju použijem na cesnačku. Na masielku si osmažím cesnak a kúsok rasce, dolejem vodu zo zemiakov a podľa chuti dochutím soľou a korením. Môžeš pridať aj nasekanu petržlenovú vňať. Ak používaš dochucovadla tak môžeš použiť zeleninový bujón.
Ja som takto bola sklamana viac krat, naposledy v Zazrivej - salas - na moju otazku, ci robia poctivu cesnacku odpoved bola- robime fantasticku. Dostala som teplu vodu s praskovym cesnakom. Pritom ked robim doma je taka, ze postavi aj mrtveho na nohy, ale ja davam aj celu hlavicku cesnaku na 2 litre.
@bona_dea neexistuje, ze vyvar vareny par hodin z masa a kosti je to iste ako bujon. Akykolvek.
Ano, a potom navrch ešte mi usypali trochu čerstvého cesnaku, a do misky krutóny a niekde aj nastrúhaný syr.
@laurinkam podľa mňa je najchutnejšia cesnacka, keď sa varí z haluskovej vody 🤤