Cesnačka ako zo salaša

laurinkam
1. jan 2022

Ahojte kocky, nemate niektora pls recept na taku originalnu cesnacku, ktora sa podava na salasoch? Nemliecnu...dakujem

sona96
1. jan 2022

@laurinkam podľa mňa je najchutnejšia cesnacka, keď sa varí z haluskovej vody 🤤

laurinkam
autor
1. jan 2022

@sona96 to som este neskusala, volakedy babka varila, ale z vody po spagetach... aj mas realnu skusenost? 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurinkam
autor
1. jan 2022

@viestta fakt? Ja, ze je za tym nieco viac. Myslis, ze vsade to tak robia, aj v takych poctivejsich salasoch? 🙂

luccija
1. jan 2022

@laurinkam ja som jedla inú asi záleží kde....uvaria zemiaky zmixujes a cesnak najľahšia polievka a zajtra sa chystám po dlhej dobe ju variť🙂

kikaaa444
1. jan 2022

Tak ako pisu vyššie . Nič extra .. a vačšinou je ten cesnak sušený práškový nie čerstvý , ten sušený je trosku výraznejší a v tej cesnacke to citit . No a plus ten bujon .

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
1. jan 2022

@laurinkam ja nemám rada šľahačkove, mliečne a pod ..robím túto úplne jednoduchá https://kuchynalidla.sk/recepty/cesnakova-polievka

laurinkam
autor
1. jan 2022

@viestta a aky konkretny bojon?

laurinkam
autor
1. jan 2022

@kikaaa444 cesnacku robim bezne doma, ale nechuti tak ako zo salasu. :( suseny som neskusala, dobry napad vyskusam, dakujem...

laurinkam
autor
1. jan 2022

@luccija dakujem aj to chuti ako zo salasu? 🙂

sona96
1. jan 2022

@laurinkam jasne. My si robíme bryndzaky veľmi často a z tej haluskovej vody vždy robím polievočku. Buď censnakovu, hribovu, macanku,kulajdu, čokoľvek. Moja mamka robí domáce rezance a z rezancovej vody robí vždy cesnacku.

ejbyk
1. jan 2022

@laurinkam aj u nás v restike sa tak robila číra cesnacka...že na spodok išiel cesnak zo skla taká ako pasta cesnaková a zaliala sa cistym vývarom, čo sa bežne podával s rezancami a zeleninou...plus krutony a syr....

ukulela
1. jan 2022

@laurinkam no ja som presvedcena, ze nie je univerzalna cesnacka zo salasa. Specifikuj, ci myslis ciru so struhanym syrom, alebo krutonmi, niekde aj vajce davaju, ta je z bujoni, ci vyvaru .... alebo robievaju aj zaprazenu, pripadne z haluskovej vody.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikaaa444
1. jan 2022

@viestta ja som už pár krát jedla poctivý vyvarovy. Naposledy keď som mala cesnaku tak to bol skôr vyvar ako cenacka nakoľko tam bolo menej cesnaku a bolo to úplne citit že je to vyvar až som bola v šoku že fakt ešte robia z vyvaru a dokonca na salasi na ktorom by som to nečakala 😀

laurinkam
autor
1. jan 2022

@sona96 vyskusam, dakujem...

laurinkam
autor
1. jan 2022

@ukulela taku ciru myslim, zo syrom a trosku do cervena... V Terchovej som napr. taku naposledy jedla..

laurinkam
autor
1. jan 2022

@kikaaa444 robila som tak doma, ale vadila mi v tom ta chut vyvaru :(

bona_dea
1. jan 2022

@viestta si svietila kuchárovi, či na základe čoho to vieš s takou istotou?

lilly2303
1. jan 2022

@laurinkam ahoj ja ju robím vtedy keď varím zemiaky, zlejem si tu vodu do hrnca a potom ju použijem na cesnačku. Na masielku si osmažím cesnak a kúsok rasce, dolejem vodu zo zemiakov a podľa chuti dochutím soľou a korením. Môžeš pridať aj nasekanu petržlenovú vňať. Ak používaš dochucovadla tak môžeš použiť zeleninový bujón.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bona_dea
1. jan 2022

@viestta ale no 😄

bona_dea
1. jan 2022

@viestta stači trochu viac vegetu do vývaru a nerozoznáš nič

luccija
1. jan 2022

@laurinkam neviem ja som jedla na iných salasoch🙂ináč je smutné, že varia z cesnakovej pasty, z bujonovo a pod...veď už ozaj ľahšiu polievku nepoznám.Ja dávam namiesto bojového listu majoránku a oveľa viac cesnaku tie zemiaky to zjemnia a vôbec ju nie je citit

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bona_dea
1. jan 2022

@viestta Ešte si nepočula o vegete bez glutamátov a podobných dochucovadiel a soli? Nie? Tak to ma mrzí...ale nie je to žiadna novinka. Dokonca ani reštauráciach. A na podobnom princípe existujú aj bujóny.
Takže nie ke vegeta ako vegeta. A ver tomu, že rozoznáš prd.

mirage
1. jan 2022

Ja som takto bola sklamana viac krat, naposledy v Zazrivej - salas - na moju otazku, ci robia poctivu cesnacku odpoved bola- robime fantasticku. Dostala som teplu vodu s praskovym cesnakom. Pritom ked robim doma je taka, ze postavi aj mrtveho na nohy, ale ja davam aj celu hlavicku cesnaku na 2 litre.
@bona_dea neexistuje, ze vyvar vareny par hodin z masa a kosti je to iste ako bujon. Akykolvek.

ukulela
1. jan 2022

@laurinkam tak to ozaj len bujon a kopa cesnaku. Ak do cervena, tak zaprasit paprikou.... a bujon, adi aky ti chuti. Ja hlasujem za hovadzi.

ibrunova
1. jan 2022

Ano, a potom navrch ešte mi usypali trochu čerstvého cesnaku, a do misky krutóny a niekde aj nastrúhaný syr.