Akú cenu by ste dali za dvojposchodovu tortu s priemerom 22 cm a 18 cm, výška poschodia 10 cm, plnená lesným ovocím a tvarohom, maslom. Bez orechov, čokolády, žiaden marcipan či fondan, tiež bez figúrok.
už nevedia čo za tie torty pýtať,pečiem si sama,tie premarcipované sladoty aj tak vyhadzujeme....to dokáže 99% akotak šikovných žien
@jarmila2010 pani si vypýtala 55€, zosekla som na 50, je to presne taká torta ako máte na fotke akurát akurát úplne čistá bez figuriek a zapichu
Podla lokality. Svagrina byva v lokalite, kde pytaju 12-15e za kilo, u nas 30e za kilo torty....
Tak to je super cena, ked ste za takuto tortu dali len 50 eur.
zalezi aj od toho, ze kde kupujes, kto to robi, ci je to nejaka oficialna vyroba alebo niekto kto pecie doma, ono je to tazko, rozne ceny, ale teda co my sme si naposledy davali robit, tak uz to nebolo podla toho, ze kolko za kg 🙂
@jarmila2010 za takúto tortu aspoň 70 😍 45 sa mi zdá extra málo
U nás v kaviarni za celý cheesecake cca 12 ks berú 40 eur. Takže tu tortu ste mali extra lacno. Ono suroviny išli hore neskutočne veľa, plus práca, voda, elektrina, musíš mať vybavenie a vedieť to robiť. A ešte keď robíš s klasickým maslom je drahšia ako keď použijes margarín .
Čiže dvojposchodová - podľa náročnosti od 100 eur
Samozrejme závisí to od toho či to je oficiálne na živnosť, alebo "domapečka"
Dvojposchodovú tortu ste "zosekali" na 50 eur?
U mna by stala minimalne 65-70€
@janinah ja sa im ani nečudujem pri dnešných cenách potravín...
@monika185243 ceny isli riadne hore, a ak clovek pouziva kvalitne potraviny a nie nahrady, tak tomu zodpoveda aj cena.. Ja som tuto piekla mame, a len nakup ma vysiel cca 40€
@monika185243 je to o dopyte a ponuke ja nedám 100 eur za tortu.lebo nemá zďaleka taku cenu a zarobim 100 eur za tri dni v odbornej praci....upečiem si doma.mozno nie takú parádnu.ale chutnú ...
@janinah v poriadku každý si urobí ako sám uzná za vhodné. Niekto má vzťah k pečeniu, niekto bohužiaľ nie. Ja som počas školy piekla na zákazky a už vtedy som dala dosť za suroviny+elektrina, voda, práca, takže preto píšem že sa ani nečudujem koľko si teraz pýtajú za torty, zákusky a pod. A človek pri tom zdobení strávi aj dosť času, keď potrebuješ na tortu vyrobiť napr. kvety, figúrky a pod.veci...
@wadja Krásna torta. Veď to ja som sa vždy snažila používať maslo do plnky, žiadny margarín. Tiež som piekla podobnú teraz krstnému na 55. a radšej som ani nepočítala koľko má vyšli suroviny 😀 Len to ovocie je aké drahé.
@monika185243 dakujem. Ved to ja nepouzivam nahrady, to by sme doma ani nezjedli.
@wadja u nás by to tiež nikto nejedol...
cca 60-80€ vcera som objednavala
Nie je tu fotka torty, finalizacia bola spravena rovnakou plnkou ako bola plnena ? Ozdobena bola ako kvetmi , ovocim ? Aka bola vaha torty ? Z mojho odhadu cca 60 az 80 eur podla popisu.
@janinah tak neviem je v tom čas, suroviny, energie a služby. Osobne za peknú tortu aj za prácu nemám vôbec problém dat také peniaze, keďže ja sama také veci neviem urobiť. Ved upiecť dobrú a peknú tortu je umenie. Ty si pec doma, ale nekritizuj iných, ktorý danú službu ponúkajú.
My sme dali za jednoposchodovu 85 so zdobenim. Ceny surovín isli veľmi hore. Teraz idem robit synovi a zdobenie(kvety, hmota na modelaciu macka, farbivo, sviecka ma vysli len 18 eur), mascarpone 8eur, smotana 3,5, jahody 7, maliny 3 Eura, nutela 4eura. Keď si to človek naráta, tak aj domáca torta vyjde veľa penazi.
@stefi_k a ostatne baby tiež, takáto torta, 2kg mala určite.. robila ju žena ktorá robi torty ako hobby, čiže bez bločka
cca 15€/kg