Kto mi vie napisat recept na tento salat ?dakujem
@lucia006:
Ladovy salat ocistit, natrhat alebo nakrajat na kusky.
Ak chces aj s masom, na kocky nakrajane kuracie alebo morcacie maso oprazit do mierne hneda.
Spravit croutony z bieleho chleba alebo toastu = asi centimetrove kocky oprazit do chrumkava.
Dressing:
z celeho vajicka, trochy citronovej stavy a olivoveho panenskeho oleja sprav majonezu, prihod tam 1-2 strucky cesnaku a 2-3 sardelky, za dobru hrst parmezanu. Dobre pomixuj. Ja to este zvycajne zjemnim/zriedim kyslou smotanou.
Potom nech si kazdy nalozi na tanier, kto chce, aj s masom, potom sa posype parmezanom.
Podla moznosti pravy parmezan a nie tie osolene ochutene piliny, co predavaju ako syr na cestoviny 😉
Dobru chut!
@lucia006:
Nie, sardelky nemusia byt, ale daju tej omacke "to cosi", ktore tam chyba, ked tam nie su 😉 Ale jedle je to samozrejme aj bez toho 😀
Len teraz v zime dostanes akurat kadejake rychlene salaty zo Spanielska ☹ Takze teraz v zime je lepsie skusat bud klasicke stredoeuropske jedla ako kapustu, cviklu a pod. alebo potom mrazenu zeleninu. Lebo ta dozrela, ked svietilo na nu slnko, nerychlili ju, ale rychlo zamrazili. Oproti tym chemickym zimnym zeleninam je to dobra alternativa.
Inak, ak zeleninu nemas rada taku samu, mozes ju skusit zamaskovat do inych jedal. Tak ako sa to robi detom, co nechcu jest zeleninu 😀
Do omacky k masu pridas korenovu zeleninu a rozmixujes to spolu. Po prve nemusis davat vegetu, lebo tam bude prava zelenina a po druhe to nemusis extra zahustovat, lebo ked tu zeleninu pomixujes, uz to bude huste 😉
Takychto trikov je dost 😉
ja milujem caesar salat v mekaci v amerike 😀
no ved to, ze nie kazdy ceasar je pravy... je milion receptov, treba skusat, ktory ti bude vyhovovat najviac..
ja milujem ten z vapiana (vapiano.at)
ja robim dressing na ceasar salat jednoducho zmiesam sardelovu pastu s majonezou,pomer podla chuti a to zamiesam do salatu.Je to rychle a chuti.Sardely do dressing davaju v restauraciach,videla som ako to raz robil chef z talianskej restauracie tak som to zacala robit aj ja tak.
@lucia006:
Uj, tak to dobre razne menis 😉
Ale nemen vsetko naraz, pekne postupne. Pomaly si zisti, co si ako upravene chuti, kde mozes co zamaskovat a tak...
Inak ovsene vlocky mozes tiez pohadzat kade-tade 😉 Do mleteho masa ako na fasirky, do kolacikov a keksov, samozrejme do muesli na ranajky,...
Ja som nastastie vsezravec, jedina "zmena" by bola, keby som zacala jest morske potvory 😀 Ale tie su vzdy take gumove, hnusne, blee, toho v hube ani neodbuda...
V kazdom pripade nech sa ti dari a nech ti chuti 🙂
Ahojte, dressing ceasar dostat v metre ibaze je v litrovej flasi, ale oplati sa je vynikajuci, robi ho tusim hellmans ale nikde inde ho nedostat iba v metre pri dressingoch ho maju
ujo gugl bude vediet....