Ceaser šalát

lucia006
27. jan 2014

Kto mi vie napisat recept na tento salat ?dakujem

kalifa28
27. jan 2014

ujo gugl bude vediet....

ichbinich
28. jan 2014

@lucia006:
Ladovy salat ocistit, natrhat alebo nakrajat na kusky.
Ak chces aj s masom, na kocky nakrajane kuracie alebo morcacie maso oprazit do mierne hneda.
Spravit croutony z bieleho chleba alebo toastu = asi centimetrove kocky oprazit do chrumkava.
Dressing:
z celeho vajicka, trochy citronovej stavy a olivoveho panenskeho oleja sprav majonezu, prihod tam 1-2 strucky cesnaku a 2-3 sardelky, za dobru hrst parmezanu. Dobre pomixuj. Ja to este zvycajne zjemnim/zriedim kyslou smotanou.
Potom nech si kazdy nalozi na tanier, kto chce, aj s masom, potom sa posype parmezanom.
Podla moznosti pravy parmezan a nie tie osolene ochutene piliny, co predavaju ako syr na cestoviny 😉
Dobru chut!

lucia006
autor
28. jan 2014

@kalifa28 davala somsamozrejme najprv do gogglu ako na mk ,ale vysli mi 500recepty kazdy inak,a teraz ktory je ten spravny? 😀

lucia006
autor
28. jan 2014

@ichbinich dakujem ,musim sa ktomu donutit lebo ten salat nemam rada vlastne ziadnu zeleninu ,ale co clovek neurobi aby schudol a tie sardelky tam musia byt? 😝 a inak dakujem 😉

ichbinich
28. jan 2014

@lucia006:
Nie, sardelky nemusia byt, ale daju tej omacke "to cosi", ktore tam chyba, ked tam nie su 😉 Ale jedle je to samozrejme aj bez toho 😀

Len teraz v zime dostanes akurat kadejake rychlene salaty zo Spanielska ☹ Takze teraz v zime je lepsie skusat bud klasicke stredoeuropske jedla ako kapustu, cviklu a pod. alebo potom mrazenu zeleninu. Lebo ta dozrela, ked svietilo na nu slnko, nerychlili ju, ale rychlo zamrazili. Oproti tym chemickym zimnym zeleninam je to dobra alternativa.

Inak, ak zeleninu nemas rada taku samu, mozes ju skusit zamaskovat do inych jedal. Tak ako sa to robi detom, co nechcu jest zeleninu 😀
Do omacky k masu pridas korenovu zeleninu a rozmixujes to spolu. Po prve nemusis davat vegetu, lebo tam bude prava zelenina a po druhe to nemusis extra zahustovat, lebo ked tu zeleninu pomixujes, uz to bude huste 😉
Takychto trikov je dost 😉

happyfrog80
28. jan 2014

ja milujem caesar salat v mekaci v amerike 😀

tilly
28. jan 2014

no ved to, ze nie kazdy ceasar je pravy... je milion receptov, treba skusat, ktory ti bude vyhovovat najviac..
ja milujem ten z vapiana (vapiano.at)

lucia006
autor
28. jan 2014

@ichbinich dakujem,musimnieco prestudovat ,kedze razne menim jedalncek 🙂 sama zelenina kuracie a morcacie masom,banany ,jogurty ovsene vlocky a kadeco co som este ani nechutnala za 25rokov 😖

lucia006
autor
28. jan 2014

@tilly totizto sa bojim,ze ziaden mi nebde chutit kedze so salatmy niesom velka kamaratka,ale zmena je zivot 😉

tilly
28. jan 2014

@lucia006 no, treba experimentovat.. prinajhorsom to supnes do kosa 😉
ja milujem ceasar v jednej restike, inde si ho ani nedam.. lebo viem, ze to nebude ono... mozno este v taliansku by sa oplatilo ho vyskusat...

kuwait
28. jan 2014

ja robim dressing na ceasar salat jednoducho zmiesam sardelovu pastu s majonezou,pomer podla chuti a to zamiesam do salatu.Je to rychle a chuti.Sardely do dressing davaju v restauraciach,videla som ako to raz robil chef z talianskej restauracie tak som to zacala robit aj ja tak.

ichbinich
28. jan 2014

@lucia006:
Uj, tak to dobre razne menis 😉
Ale nemen vsetko naraz, pekne postupne. Pomaly si zisti, co si ako upravene chuti, kde mozes co zamaskovat a tak...
Inak ovsene vlocky mozes tiez pohadzat kade-tade 😉 Do mleteho masa ako na fasirky, do kolacikov a keksov, samozrejme do muesli na ranajky,...

Ja som nastastie vsezravec, jedina "zmena" by bola, keby som zacala jest morske potvory 😀 Ale tie su vzdy take gumove, hnusne, blee, toho v hube ani neodbuda...

V kazdom pripade nech sa ti dari a nech ti chuti 🙂

sisaka
28. jan 2014

@ichbinich hned prvu ingredienciu mas zle, ma tam ist Romaine salat (rimsky po slovensky?) - vzhladovo aj chutovo na mile vzdialeny od ladoveho.
@lucia006 hotovy dressing nedostat v obchode? Ja uz mam svoju oblubenu znacku a ani ma nenapadne si ho doma vyrabat ....

ichbinich
28. jan 2014

@sisaka:
Ano, mas pravdu. Napisala som, ako ho robim ja, kedze ladovy salat urcite dostanem vzdy a vsade 😉 Romaine by som musela hladat.

lucia006
autor
28. jan 2014

@ichbinich dakujem a hlavne nech schudnem do leta 😉

lucia006
autor
28. jan 2014

@sisaka netusim ,vobec ci dostat ,alebo nie

sisaka
28. jan 2014

@ichbinich to v Rakusku bezne nedostat v obchode Romaine? to ma fak prekvapilo, ja som si myslela, ze Caesar je celosvetovo oblubeny a rozsireny ...

papuka
29. jan 2014

Ahojte, dressing ceasar dostat v metre ibaze je v litrovej flasi, ale oplati sa je vynikajuci, robi ho tusim hellmans ale nikde inde ho nedostat iba v metre pri dressingoch ho maju