Ahojte, nemate niekto podobnu skúsenosť- robila som asi pred mesiacom čalamadu z kapusty s konzervantom-Borken bez sterilizovania, dala som ju do sudka na kapustu, lebo jej bolo vela. Vydržala mi v pohode až doteraz. Včera som bola na nu pozrieť a zdalo sa mi, že začína kysnúť- chutí ako víno. Da sa to ešte zachrániť, keby som tam pridala Borken, či už je to stratené. Kde som urobila chybu? Dakujem za odpovede
@alicka850 my tak robime len kapustu (klasicke nakladanie do suda s cibulou, korenim, rascou solou), ale na rovnakom principe funguju aj kvasaky a vraj sa da vela druhov zeleniny tak urobit ... raz sa chystam experimentovat :D
http://www.nasehobby.cz/pickles-calamada-nebo-p...
super stranka je tato: http://zkvaseno.blogspot.sk/
@alicka850 v tomto konkretnom pripade neviem poradit ci sa to este da zachranit, ale nebolo by nabuduce lepsie radsej konzervovat zeleninu klasickym mliecnym kvasenim? ... bude to tak zdravsie a asi aj lepsie
ked uz je s domacou pripravou tolko roboty, tak skoda do toho sypat chemiu, to si uz potom clovek rovno moze kupit z obchodu ...
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E224