Cake pops - problém s glazúrou

ichbinich
25. mar 2015

Ahojte!
Robila som (este len druhy krat) pecene cake pops. Teda mam formu, mam recept, upravila som si mnozstvo a dokonca mi vysli 95% gulicky 😉
ALE:
mam problem s glazurou. Pouzila som bielu a horku cokoladu, teda couverture. Pri prvom pokuse som pridala kakove maslo, co nebol dobry napad, lebo ta cokolada bola prilis riedka. Tak som pri druhom pokuse nepridavala nic.
Citala som rozne triky a tipy, palicku namocim do cokolady, strcim do gulicky, necham stuhnut... To funguje na 80%, zvysnych 20% sa mi aj tak toci. Ale to je asi uplne hladkymi umelohmotnymi palickami.

Mne ide o tu glazuru. Ked je taka husta, tak sa mi to zle v nej namaca. A aj ked ju necham trochu odkvapkat nad miskou, je jej tak vela, respektive je taka husta, ze mi potom steka dole. Odpadavaju mu kvapky glazury aj s ozdobkami, tecie mi to po palickach...
Ako ozdobky pouzivam jedoducho tie farebne cukrove gulicky, hviezdicky a podobne, co medzicasom dostat v kazdom obchode...

Ako zistim a ziskam spravnu konzistenciu? Alebo si naozaj MUSIM kupit candy melts? Chcela som pouzit skor spravodlivu cokoladu a nie zmes cukru a bohviecoho 😅

Dakujem!