Bude mäso ešte dobré?

23. okt 2024

Ahojte, dnes rano som z mrazáku vybrala maso s dátumom spotreby 20.10 …
Nestihla som variť, tak som ho vložila do chladničky. Myslite, že ho zajtra môžem urobit ? Alebo už bude pokazené ?
Sú to kuracie prsia, original zabalené este z obchodu.

Diky za info

really8
23. okt 2024

Bude dobre

simca06022011
23. okt 2024

ved je mrazene, preco by malo byt pokazene... bude dobre zajtra.

jozef11111111
23. okt 2024

To v ktorom obale ..v tom vakuovom ??? Ja ani nemám dátumy na mäse...veď sa to varí alebo pečie.

yosi
23. okt 2024

Prečo majú ľudia pocit, že úderom polnoci sa ukončením záruky potravina pokazí?

apolka77
23. okt 2024

Keď nebude smrdieť je dobré.

zirafienka
23. okt 2024

@yosi lebo sa na takúto blbosť musia opýtať😂😂😂. Ešteže pre negramotné je MK. Ten to istí.

tyrkysovy_joekey
23. okt 2024

Zalezi od mrazenia, nie od datumu, ak je dobre stabilne zmrazene moze byt ok aj o pol roka. Ale maso je haklive, najlepsie je ovonat 😉

yosi
23. okt 2024

@zirafienka To robí moja žena. Jogurt čo jej 2 mesiace ležal v chladničke už nezje, lebo ,,včera skončila záruka a už je pokazený". Zaujímavé, že večer ešte bol dobrý aj po dvoch mesiacoch, a ráno je už pokazený 😋

rozculena
23. okt 2024

po tejto otázke sa vážne zamýšľam,k čomu je mraznička🙄

maranco
23. okt 2024

Kde si ho mala po vybratí z mrazáku a ako dlho bolo vybraté kým si ho dala do chladničky?

luccija
23. okt 2024

Samozrejme, že bude dobre.Ved sa len poobede rozmrazilo.Tam ten dátum spotreby nehrá žiadnu rolu, keď bolo zamrazené.Pre istotu ho ocuchaj, skús či nie je lepkavé a kľudne zajtra uvar

mameha7
23. okt 2024

@yosi 😃mne sa to stalo s jogurtom. Kúpila som si deň pred uplynutím spotreby v akcii dvojbalenie jogurtu s dátumom spotreby 30.9. Prvý jogurt som zjedla toho 30.9. Bol ešte dobrý. Na druhý deň po dátume spotreby som chcela zjesť aj ten druhý a už bol pokazený.

yosi
23. okt 2024

@mameha7 Ja som našiel v chladničke jogurt (Sabinovský) ktorý bol 5 mesiacov po záruke, otvoril som ho a nič... Normálny jogurt, akurát trochu hustý bol. Normálne som ho zjedol a nie, nič mi nebolo

autor
24. okt 2024

@zirafienka je ti už lepšie ?

autor
24. okt 2024

@maranco cca 3h. Úplne sa rozmrazilo

maranco
24. okt 2024

Bezpečnejšie je rozmrazovať v chladničke, večer preložíš s mrazničky do chladničky. Keď necháš rozmrazovať mäso vonku na linke, tak sa tam namnožia baktérie.

cookie29
24. okt 2024

@mameha7 ono sa stava, ze potravina je niekedy pokazena aj pred datumom spotreby... ja som minule otvorila jogurt a tam taka plesen jak hrom. A este nebol po zaruke...

@autorka ak si rozmrazovala v chladnicke, nie je problem. Ak zostalo cely den vylozene na linke je to o inom. Datum spotreby je len orientacny. Maso je balene v ochrannej atmosfere. Ak ho otvoris, a nechas v chladnicke, tak sa Ti pokazi aj pred datumom spotreby. Idealne je otvorit a ovonat a co najrychlejsie spracovat. Najma maso.... je to predsa len "mrtvola" sorry neviem najst nejake slusne slovo, cize sa rozklada. A uprimne, zalezi aj ake je. Napriklad osobna skusenost, s farmarskym kurcatom ziaden problem. Z klasickeho chovu sa casto pokazi este prv nez pride datum spotreby.

mili2016
24. okt 2024

Vieš čo niekedy mäso není ani po záruke a smrdí takže neriadila by som sa dátum ak samozrejme nieje dlho po záruke