Ahojky žienky,
keďže mne sa moj recept na buchty na pare akosi neosvedčil 😀
prosím Vás ak nejaký dobrý recept máte, tak mi ho sem hoďte......
Ďakujem krásne 🙂
AJ ja poprosím receptík, lebo ja a droždie sa radi nemáme... 😀 😀
ahojte, ja robím buchty na pare od oka, recept nemám. zmiešam polohrubú múku, cukor, trošku soli a vajíčko s kváskom. nhám vykysnúť v kyske, potom plním lekvárom. naplnené buchty nechám trochu naráť. potom ich parím 10 min. hotové ich polievam tukom a namáčamm do kakaa s cukrom ( naši to tak majú radi). vyskúšajte, možno sa osvečia aj vám 🙂 😉
Molnitko tak Ty patris medzi tych stastlivcov co varia od oka 🙂 . Kvasok robis asi v mieku, vsak? Alebo davas praskovy kvasok?
Tak ja som ich prave vcera robila
250 g polohrubej muky
1/2 kocky drozdia
250 ml mlieka
1 lyzicka cukru
stipka soli
3 lyzice oleja, ja davam olivovy, nakolko uz rok iny nepouzivam, ale moze byt aj roztopene maslo
Urobim cesto, podla potreby pridam muku alebo mlieko - kazda muka je ina, niektora je menej vlhka ina viac, preto sa vzdy neda presne urcit pomer tekutin
Necham vykysnut, rozvalkam na doske, pokrajam na stvorce alebo povykrajujem s poharom vacsie kolieska, naplnim dzemom alebo pokrajanym ovocim, zabalim, aby nic nevytekalo (vzdy mi niektora vytecie, vcera asi 3) a necham na doske este pod utierkou trocha nakysnut.
A robim ich dvoma sposobmi, bud ich klasicky uparim na paraku 15 minut bez otvarania hrnca alebo a tieto su lepsie 😀 😀
Na teflonovej panvici rozpalim trochu oleja, poukladam tesne vedla seba nakysnute buchty, zakryjem pokrievkou, ktora musi dobre tesnit, necham ich tam asi 1 minutu na strednom plameni, aby chytili zospodu chrumkavu korku a potom tam rychlo nalejem naberacku vriacej vody, okamzite zakryjem, stlmim ohen a parim 12 minut...
Vyzera to mozno pracnejsie, ale to je len klam, vzdy sa podaria, len sa nesmu odkryvat a su super chrumkave...
A priznam sa, ze som ich robila prvykrat v zivote a tak sa podarili, ze manzel mal po obede vacsie brusko ako ja v 30 tt
tak ja mám iný recept ale nemám mierku, proste všetkého přimnežene 😀 . Kvasnice sa dávajú tušim jedny na pol kila múky.
kvások do vlažného mlieka s cukrom a trošku posypať múkou. Nechať 10min. vykysnúť. Pol. múku, vajíčko, sol, vmiešať kvások, vymiesiť cesto (podľa potreby pridať mlieko al. múku). Nechať pol hodiny kysnúť, spraviť buchty a potom ešte nechať 10min. odstáť a potom dať až na paru.
a som zabudla, dusiť 10-12min.
Chcem sa spýtat či sa môže zamenit polohrubá múka za hladkú.Nebudú buchty také gumené potom? 😕
http://domacapekaren.blogspot.com, tam mam receptik, je od mamy, boli super. Z toho cesta som spravila aj dukatove buchticky, niet nad domace...
parene buchty sa paria 9 minut a treba si to presne odstopovat.Ak nemas minutky vzdy si na dosku s mukou napis cislo a ked das druhe nezabudni prepisat cislo.Tak to robim doma a to som sa naucila v robote od starsich kucharok.Muka na parene buchty je lepsia polohruba,ako hladka.Ale, sto ludi -sto chuti a tiez receptov a minut pod skridlou.
tomaslavka,ja parim buchty tak 8-10min.ale zalezi ake su velke,ja robim take malicke buchticky a oni este trochu podkysnu....ale je to dobry napad s tym pisanim na dosku do muky....clovek sa uci v kazdom veku 😉
....my mame velmi radi buchty na pare.a este ked su naplnene ribezl.lekvarom...ja som ich robievala z hrubej muky,nevedela som si predstavit ich robit z hladkej a teraz robim len z hladkej muky 😉a dokonca na vode/magnezia/lebo koli alergii na mlieko nemozem robit na mlieku...
Ja robím z polohrubej - 500g polohrubej výberovej múky, 30g droždia, 1 vajce, asi 3,5dcl mlieka a na kvások 1 lyžičku cukru. Plním ich slivkovým lekvárom a parím ich na gáze asi tak 8-10 minút ako ma_se. Moja mamina robí iba podpekané,ale ja na to nemám dobrú panvicu. Mne tie chutia viac. Na suchú teflónovú panvicu sa po obvode poukladajú podkysnuté buchty a nechajú sa trošku pripiecť. Potom sa do stredu naleje naberačka vriacej vody a panvica sa prikryje. Nechá sa to na miernom ohni "dusiť" do odparenia vody. Takto nejako ich robí aj moja babka a ja sa ich neviem dojesť (aj keď by som si nemala dať ani jednu 😉 )
MIMAKRO,tak o tych podpekanych buchtach pocujem 1x... 🙂
To fakt? Moja babka ani nikdy iné nerobila. V našom regióne je to bežná vec. Teda dosť ľudí ich robí. Asi poviem mamine, nech ich spravím, som si narobila chute 😀 😀 😀
fakt,nepocula...a to mam 41rokov.......
...ale kazdy kraj ma svoje jedlo,tak to je normalne,ESTE SOM TOHO ASI NEPOCULA A NEVIDELA I KED SOM TOHO UZ DOST POCHODILA...UCIME SA CELY ZIVOT... 😉
Koľko?!!!! 41? Fotka na pase je aktuálna? Lebo ak hej, tak potom klobúk dolu. Aj ja chcem v 41 takto vyzerať. 😉 🙂
...no uplne nie je aktualna,ale ze vraj som sa nezmenila,ale ja tvrdim nieco ine...kazdy ma ine oci.... 😀 😀 😀 /na fotke som mala okolo 32rokov.../
ma-se- ako to robis na mlieku. Moj svokor o nich spieva, ale nevedel mi povedat ako sa to robi. Robila to jeho starka ale uz neni medzi nami a nema mi to kto poradit. Dakujem
abetka,co ako robim na mlieku?buchty?ja ich robim na vode.magnezia/lebo som na mlieko alergicka/
ahote dievcata, nestalo sa Vam niekedy, ze sa Vam zgrcli parene buchty? Neviem co sa mohlo stat. Nemate skusenosti?
@alami nepopichala, mamina mi vravela ze nemam, ale ja uz ked som ich z hrnca vyberala boli take zgrcnute, chutovo boli dobre len na vyzor ako take kamene. Boli to moje prve, tak to este budem skusat. Popripade mi napis aky mas recept Ty a ako ich robis, hrubku cesta a kolko ich paris. dakujem
na pare ked robim vzdy picham 🙂 aby,,vyfucali,, a ostali pekne makkucke a vlacne 🙂
ajojte baby, buchty treba popichat predtym, ako ich dam parit, al.az potom, ked ich vyberiem z paraku_
Ahojte, pridam vam tu super recept na parene buchty alebo domaci knedlik. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3590#diskuse Mne sa zatial vzdy vydarilo vsetko. Chutovo su vynikajuce, ci uz buchty alebo knedlik. Ja pouzivam pekarnicku.
@vanilka1802 Robievam podľa tohoto receptu aj knedľu aj buchty a je to super. Rýchle, jednoduché a chutné
Ja robím buchty aj knedle v parnom hrnci Tefal . . . cca 20 min . . ale ja robím veľké buchty 😀
ahoj ani mne moj a teda kupujem v obchode 🙂 ale rada aj ja receptik 🙂