Buchty mám na plechu a vypli nám elektrinu

animus
5. nov 2024

Ahojte, nejaká rada? Mám na plechu buchty, ktoré som práve chcela dať piecť a v tom nám vyplo elektrinu. Netuším na ako dlho má byť výpadok, je to neohlásené. Mám ich skúsiť napariť? Alebo podarí sa ich "upiecť" na sporáku v zakritej panvici? Alebo to môžem rovno vyhodiť?

kiki68
5. nov 2024

@animus ak mas moznost daj to naparit. Urcite nevyhadzuj.

deti95060810
5. nov 2024

však raz zapnú... určite počkaj kým bude elektrika a upeč. vyhadzovať je škoda.

animus
autor
5. nov 2024

@kiki68 vyskúšam, nemám inú možnosť

animus
autor
5. nov 2024

@deti95060810 prekysnu mi a aj tak budú na prd. Už som ich išla vkladať do rúry keď vyplo prúd 🫤

doriiis
5. nov 2024

@animus ....daj ich rýchlo do mraznicky a potom,keď bude prúd,tak ich upecies

beata_k
5. nov 2024

Daj zamrazit

animus
autor
5. nov 2024

@doriiis
@beata_k jejda ďakujem 🙂

deti95060810
5. nov 2024

do mrazničky isto nie, skôr do chladničky...
v mrazničke zamrznú - to bude problém pri pečení...
v chladničke len prestane proces kysnutia....

pinkgirl
5. nov 2024

do chladničky, proces kysnutia bude pomalší.

doriiis
5. nov 2024

@deti95060810 ....v čom to bude problém? Bude to mať to isté,ako keď si kúpiš domov mrazené fornetti,alebo iné mrazené kysnuté,necháš na plechu 10- 15 min v izbovej teplote a potom upecies

deti95060810
5. nov 2024

@doriiis ešte som nikdy nekupovala žiadne kysnuté cesto.... by to bola hanba pri tých skúsenostiach čo mám...

mirage
5. nov 2024

ja robim buchty takto, na panvici, podla mojej babinky, spodok je krasne chrumkavy a zvysok napareny

0silvia0
5. nov 2024

@mirage aj my sme tak robievali, oveľa lepšie ako len tak naparené na paráku.

michaela329
5. nov 2024

@deti95060810 ja bežne pečiem zmrznutý kvaskovy chlieb, nič sa cestu nestane. Len ho treba nechať povoliť.

pondelok01
5. nov 2024

@animus nemas iba vyhodene poistky? Mne sa to stava ked som prilis akcna, a mam prilis vela spotrebicov naraz zapnutych.

mamatroch
5. nov 2024

@animus to mi pripomenulo ako som ja raz na Bielu sobotu pred velkou nocou zapla ruru, svetielko svietilo v nej, vykrajovali sme s detmi medovnicky pre kupacov, uz snad za tri plechy povykrajovane a rura stale nie dost tepla. Bola pokazena 🤦 ...som potom ku kamoske do vedlajsieho panelaku nosila plechy na pecenie a ona mi hotove, co mi upiekla 👌 ...nastastie manzel bol akcny a este v ten isty vecer mi zapojil novu ruru.
A inokedy sa mi pokazila pracka - a kedy? Na Stefana 😱 ...zohnat opravara nemozne a pri troch detoch zostat bez pracky tiez... Chudak manzel potom nejako cez youtube zistil, co je vo veci, objednal nahradny diel a do par dni opravil.
...aj sa bojim dalsich sviatkov, ktory spotrebic mi urobi "prekvapenie" teraz 🤔

aniele
5. nov 2024

@mamatroch Mne rúra odišla, keď som piekla prostrednej na svadbu. Ale to len pár koláčikov k obradu, našťastie. Vlastne odišiel termostat, čo som zistila, keď mi prvá várka prihorela. Našťastie som mala z čoho vybrať.
Viezli sme ich 200 km do BA, tak sme sa domov vracali už s novou rúrou 🙂.

animus
autor
5. nov 2024

Takže do mrazničky by mi nevošli, nakoľko sme ju čerstvo zapratali domácimi kurcatami 😅 napariť sa mi nedali, lebo som ich už od seba nevedela oddeliť, dosť nakysli. Skúsila som ich opatrne prehodiť na panvicu, prekryla som ju alobalom, na alobal dala pokrievku a celú panvicu pre istotu ešte položila na platňu liatinovu aby nezhoreli od spodu. Prikladám foto pre výsledok 🙂 ďakujem za rady

animus
autor
5. nov 2024

@pondelok01 nie si ďaleko od pravdy, nevyhodilo ich ale rovno vypálilo hlavný istič. Bola som akčná, práčka, sušička, rúra, postavené na kávu a ešte som zapla vysávač. Manžel má "radosť" 😅 s kavovarom pod stromček sa môžem asi rozlúčiť a budeme musieť zainvestovať a vymeniť elektrinu nakoľko máme stále hliník 🫤

animus
autor
5. nov 2024

@mamatroch to je znamenie že na sviatky treba odpočívať 😂 viem, ľahko sa to hovorí 😂

mamatroch
5. nov 2024

@animus my tiez este na hliniku "ficime". Uz ked periem, nemozem rychlovarnu konvicu pustit, mi vyhadzuje poistky 🤦 ...ale teda ked si predstavim popri troch detoch sekat kable a ten bordel, nehovoriac o financnej stranke, tak mi je do placu...

rusalkablack
6. nov 2024

@mamatroch Ja to riesim teraz. Do steny sa neseka, stare kable sa zo steny vytiahnu, a miesto nich sa navlecu nove/ tiez som to nechapala, ako to dokazu , na jednej strane zastrci kabel a cez krabicu ho vytiahne/ O financnej strane pomlcim, nehovoriac o tom, ze dnes zohnat elektrikara je nadludska praca...

mamatroch
6. nov 2024

@rusalkablack wow, to som nevedela, ze sa to nemusi sekat... takze uz len pockat na vyhru v loterii (ktoru nehram 😀 ) alebo list od toho neznameho bohateho stryka z Ameriky a ideme na to! Co Ti poviem, ja ani umyvacku riadu nemam, lebo sa bojim uz cokolvek narocne do elektriny zapojit. Uz ta pracka s rychlovarnou konvicou, ze nemozu bezat naraz, je na nervy... Akoze uplne blbo mame tie obvody spravene, ked tu raz bol elektrikar, len ocami prevracal... a zase mat rychlovarnu konvicu v obyvacke, lebo ta je iny obvod, by bolo fakt divne... Staci ze susicku mame na chodbe vo vstavanej skrini...

animus
autor
6. nov 2024

@rusalkablack to máte asi šťastie že máte staré káble v busom krku či ako sa to volá 🙂 vtedy netreba naozaj vysekavat. My také šťastie žiaľ nemáme a tiež máme dve deti a kým som na rodičovskej môžme snívať o výmene 😅

animus
autor
6. nov 2024

@mamatroch nám teraz tiež ako bol meniť ten hlavný istič len očami gulal a hovoril že treba to riešiť 🙂 čo už ešte to musí pár rokov počkať