Ahojte, nejaká rada? Mám na plechu buchty, ktoré som práve chcela dať piecť a v tom nám vyplo elektrinu. Netuším na ako dlho má byť výpadok, je to neohlásené. Mám ich skúsiť napariť? Alebo podarí sa ich "upiecť" na sporáku v zakritej panvici? Alebo to môžem rovno vyhodiť?
však raz zapnú... určite počkaj kým bude elektrika a upeč. vyhadzovať je škoda.
@deti95060810 prekysnu mi a aj tak budú na prd. Už som ich išla vkladať do rúry keď vyplo prúd 🫤
Daj zamrazit
do mrazničky isto nie, skôr do chladničky...
v mrazničke zamrznú - to bude problém pri pečení...
v chladničke len prestane proces kysnutia....
do chladničky, proces kysnutia bude pomalší.
@deti95060810 ....v čom to bude problém? Bude to mať to isté,ako keď si kúpiš domov mrazené fornetti,alebo iné mrazené kysnuté,necháš na plechu 10- 15 min v izbovej teplote a potom upecies
@doriiis ešte som nikdy nekupovala žiadne kysnuté cesto.... by to bola hanba pri tých skúsenostiach čo mám...
@deti95060810 ja bežne pečiem zmrznutý kvaskovy chlieb, nič sa cestu nestane. Len ho treba nechať povoliť.
@animus nemas iba vyhodene poistky? Mne sa to stava ked som prilis akcna, a mam prilis vela spotrebicov naraz zapnutych.
@animus to mi pripomenulo ako som ja raz na Bielu sobotu pred velkou nocou zapla ruru, svetielko svietilo v nej, vykrajovali sme s detmi medovnicky pre kupacov, uz snad za tri plechy povykrajovane a rura stale nie dost tepla. Bola pokazena 🤦 ...som potom ku kamoske do vedlajsieho panelaku nosila plechy na pecenie a ona mi hotove, co mi upiekla 👌 ...nastastie manzel bol akcny a este v ten isty vecer mi zapojil novu ruru.
A inokedy sa mi pokazila pracka - a kedy? Na Stefana 😱 ...zohnat opravara nemozne a pri troch detoch zostat bez pracky tiez... Chudak manzel potom nejako cez youtube zistil, co je vo veci, objednal nahradny diel a do par dni opravil.
...aj sa bojim dalsich sviatkov, ktory spotrebic mi urobi "prekvapenie" teraz 🤔
@mamatroch Mne rúra odišla, keď som piekla prostrednej na svadbu. Ale to len pár koláčikov k obradu, našťastie. Vlastne odišiel termostat, čo som zistila, keď mi prvá várka prihorela. Našťastie som mala z čoho vybrať.
Viezli sme ich 200 km do BA, tak sme sa domov vracali už s novou rúrou 🙂.
Takže do mrazničky by mi nevošli, nakoľko sme ju čerstvo zapratali domácimi kurcatami 😅 napariť sa mi nedali, lebo som ich už od seba nevedela oddeliť, dosť nakysli. Skúsila som ich opatrne prehodiť na panvicu, prekryla som ju alobalom, na alobal dala pokrievku a celú panvicu pre istotu ešte položila na platňu liatinovu aby nezhoreli od spodu. Prikladám foto pre výsledok 🙂 ďakujem za rady
@pondelok01 nie si ďaleko od pravdy, nevyhodilo ich ale rovno vypálilo hlavný istič. Bola som akčná, práčka, sušička, rúra, postavené na kávu a ešte som zapla vysávač. Manžel má "radosť" 😅 s kavovarom pod stromček sa môžem asi rozlúčiť a budeme musieť zainvestovať a vymeniť elektrinu nakoľko máme stále hliník 🫤
@mamatroch Ja to riesim teraz. Do steny sa neseka, stare kable sa zo steny vytiahnu, a miesto nich sa navlecu nove/ tiez som to nechapala, ako to dokazu , na jednej strane zastrci kabel a cez krabicu ho vytiahne/ O financnej strane pomlcim, nehovoriac o tom, ze dnes zohnat elektrikara je nadludska praca...
@rusalkablack wow, to som nevedela, ze sa to nemusi sekat... takze uz len pockat na vyhru v loterii (ktoru nehram 😀 ) alebo list od toho neznameho bohateho stryka z Ameriky a ideme na to! Co Ti poviem, ja ani umyvacku riadu nemam, lebo sa bojim uz cokolvek narocne do elektriny zapojit. Uz ta pracka s rychlovarnou konvicou, ze nemozu bezat naraz, je na nervy... Akoze uplne blbo mame tie obvody spravene, ked tu raz bol elektrikar, len ocami prevracal... a zase mat rychlovarnu konvicu v obyvacke, lebo ta je iny obvod, by bolo fakt divne... Staci ze susicku mame na chodbe vo vstavanej skrini...
@rusalkablack to máte asi šťastie že máte staré káble v busom krku či ako sa to volá 🙂 vtedy netreba naozaj vysekavat. My také šťastie žiaľ nemáme a tiež máme dve deti a kým som na rodičovskej môžme snívať o výmene 😅
@animus ak mas moznost daj to naparit. Urcite nevyhadzuj.