Ahojte, poradili by ste prosím recept na bryndzové halušky pre malé deti? V škôlke chutili, doma nie.
bolo by dobre aj keby si ty napisala ako si robila, aby ostatne vedeli ci to robia inak ako ty..
@lenkaalenka Halušky zrejme robia rovnako, len možno bryndzu niečim iným riedia, alebo to vôbec nie je bryndza ale kyslá smotana. Najlepšie ti povedia kuchárky. Ale je tiež možné, že v škôlke chutí a doma nie.
neboli so syrokremom? u nas robia detom take ,lebo bryndzu moc nechce deti jest.
@lenkaalenka no ja mám skúsenosť, že doma do jedla dávame oveľa poctivejšie (neriedené) suroviny, lebo si myslíme, že tak to bude lepšie. Ale deti v tomto veku majú radi skôr jemnejšie, menej výrazné chute. Myslím, že do bryndzových halušiek sa podľa tradičného receptu mieša bryndza s vývarom z halušiek (s tou vodou). A doma samozrejme dávame buď čistú bryndzu alebo miešame s kyslou smotanou. Poprípade možno v škôlke bryndza bola zamiešaná priamo do halušiek a nedali ju kuchárky navrch.
Skús vypátrať u detí, ako halušky v škôlke vyzerali a podľa toho uvidíš. Ešte mi napadlo, či nerobili kuchárky halušky z prášku? 😕 Tie im mohli tiež viac chutiť, lebo sú také hladšie a jemnejšie ako zo zemiakov.
@lenkaalenka su jedla,ktore detom v skolke chutia a doma nie.
Ja robim normalne halusky zo zemiakov,no kedze ich struham.na obycko struhadle,tak ich este tycovym mixerom zmixnem. Bryndzu davam do este teplych halusiek. A kto chce moze si pridat i bryndzu navyse.. Deti s tym nemali problem,akurat kym boli tak do 2r.,dostavali len trosku bryndze vymiesanej so smotanovym jogurtom (kvoli soli), no neskor uz nase normalne halusky,zas ich nerobievam nejak casto.
@jana_eyre Robila som normálne bryndzové halušky,ktoré nám chutia.
@lenkaalenka ved napis postup ako robis 🙂
@0silvia0 ano,aj my tak robime,ze dame aj vyvar z halusiek,nie su potom take "suche" 🙂 + pridame syrokrem a oprazenu cibulku so slaninou....boze mnam 😀
@lenkaalenka ahoj urcite bryndzove nemozu robit v ms ani z zs.....skor je to syr v crievku-smotanovy zmiesany s mliekom....mozno pridaju trocha kyslej smotany
@janulap Podľa receptu pre dospelých.
@lenkaalenka skor si myslim,ze v skolke maju halusky so syrokremom.Tam asi nemozu mat bryndzove.Skus sa opytat na recept kucharok,potom sem napis 🙂 Nemaju na nete jedalny listok?
@janulap V jnom lístku mali doslovne brynzové halušky. Ale až sa bude dať, opýtam sa priamo kucharok.
@lenkaalenka oni nemozu ani tatarsku alebo majonezu.....vyprazany rezen.....donedavna ani sisky 😉
Bryndzu v MS a ZS nemozu. Tie halusky museli byt s niecim inym.
ja davam nizkotučny tvroh , syrokrema niekedyaj kyslu smotanu. S bryndzou im velmi nechutili, možno ,keby bola original zo salaša.
u nas v skolke robia s bambinom 🙂
@fuska preco nemozu bryndzu? Ved potom ani doma by nemali.
@lenkaalenka problem mozno je v tom, ze ked deti spolocne jedia, lepsie im chuti. 🙂
Ja niekedy obed im donesiem v obedari a doma sa len okunaju, vymyslaju a v skolke niekedy bez problemov zjedia. Inac tie obedare odporucam, aspon mate vzorku z kuchyne. Jedalny listok ako kazdy iny papier znesie vsetko. Na tanieri to moze vyzerat uplne inac. Zial.
@elika74 bryndza patri nedzi rizikove potraviny v spolocnom stravovani a ako take je z jedalnicka deti do 15 rokov vylucena uz davno, ak ked teraz vacsina bryndze je uz z pasterizovaného mlieka.
Rizikove potraviny su mimo ine aj take, kde existuje moznost salmonelozovej infekcie. Patria sem tepelne nespracovane vajcia, brynza.
@lenkaalenka spýtaj sa priamo kuchárok v škôlke, ako pripravujú halušky. Určite sa potešia a rady podelia s receptom.