Bryndzové halušky pre deti

lenkaalenka
5. apr 2015

Ahojte, poradili by ste prosím recept na bryndzové halušky pre malé deti? V škôlke chutili, doma nie.

liebling98
5. apr 2015

@lenkaalenka spýtaj sa priamo kuchárok v škôlke, ako pripravujú halušky. Určite sa potešia a rady podelia s receptom.

jana_eyre
5. apr 2015

bolo by dobre aj keby si ty napisala ako si robila, aby ostatne vedeli ci to robia inak ako ty..

januliku
5. apr 2015

@lenkaalenka Halušky zrejme robia rovnako, len možno bryndzu niečim iným riedia, alebo to vôbec nie je bryndza ale kyslá smotana. Najlepšie ti povedia kuchárky. Ale je tiež možné, že v škôlke chutí a doma nie.

babulka82
5. apr 2015

neboli so syrokremom? u nas robia detom take ,lebo bryndzu moc nechce deti jest.

0silvia0
5. apr 2015

@lenkaalenka no ja mám skúsenosť, že doma do jedla dávame oveľa poctivejšie (neriedené) suroviny, lebo si myslíme, že tak to bude lepšie. Ale deti v tomto veku majú radi skôr jemnejšie, menej výrazné chute. Myslím, že do bryndzových halušiek sa podľa tradičného receptu mieša bryndza s vývarom z halušiek (s tou vodou). A doma samozrejme dávame buď čistú bryndzu alebo miešame s kyslou smotanou. Poprípade možno v škôlke bryndza bola zamiešaná priamo do halušiek a nedali ju kuchárky navrch.
Skús vypátrať u detí, ako halušky v škôlke vyzerali a podľa toho uvidíš. Ešte mi napadlo, či nerobili kuchárky halušky z prášku? 😕 Tie im mohli tiež viac chutiť, lebo sú také hladšie a jemnejšie ako zo zemiakov.

siska53
5. apr 2015

@lenkaalenka su jedla,ktore detom v skolke chutia a doma nie.
Ja robim normalne halusky zo zemiakov,no kedze ich struham.na obycko struhadle,tak ich este tycovym mixerom zmixnem. Bryndzu davam do este teplych halusiek. A kto chce moze si pridat i bryndzu navyse.. Deti s tym nemali problem,akurat kym boli tak do 2r.,dostavali len trosku bryndze vymiesanej so smotanovym jogurtom (kvoli soli), no neskor uz nase normalne halusky,zas ich nerobievam nejak casto.

lenkaalenka
autor
17. apr 2015

@jana_eyre Robila som normálne bryndzové halušky,ktoré nám chutia.

janulap
17. apr 2015

@lenkaalenka ved napis postup ako robis 🙂
@0silvia0 ano,aj my tak robime,ze dame aj vyvar z halusiek,nie su potom take "suche" 🙂 + pridame syrokrem a oprazenu cibulku so slaninou....boze mnam 😀

sendy182
17. apr 2015

@lenkaalenka ahoj urcite bryndzove nemozu robit v ms ani z zs.....skor je to syr v crievku-smotanovy zmiesany s mliekom....mozno pridaju trocha kyslej smotany

lenkaalenka
autor
17. apr 2015

@janulap Podľa receptu pre dospelých.

janulap
17. apr 2015

@lenkaalenka skor si myslim,ze v skolke maju halusky so syrokremom.Tam asi nemozu mat bryndzove.Skus sa opytat na recept kucharok,potom sem napis 🙂 Nemaju na nete jedalny listok?

lenkaalenka
autor
17. apr 2015

@janulap V jnom lístku mali doslovne brynzové halušky. Ale až sa bude dať, opýtam sa priamo kucharok.

sendy182
17. apr 2015

@lenkaalenka oni nemozu ani tatarsku alebo majonezu.....vyprazany rezen.....donedavna ani sisky 😉

fuska
17. apr 2015

Bryndzu v MS a ZS nemozu. Tie halusky museli byt s niecim inym.

betunka39
17. apr 2015

ja davam nizkotučny tvroh , syrokrema niekedyaj kyslu smotanu. S bryndzou im velmi nechutili, možno ,keby bola original zo salaša.

veverka84
17. apr 2015

u nas v skolke robia s bambinom 🙂

janulap
17. apr 2015

@fuska pozeram na nas jedalny listok ms,zs a vcera ze bryndzove strapacky 😕

elika74
17. apr 2015

@fuska preco nemozu bryndzu? Ved potom ani doma by nemali.
@lenkaalenka problem mozno je v tom, ze ked deti spolocne jedia, lepsie im chuti. 🙂
Ja niekedy obed im donesiem v obedari a doma sa len okunaju, vymyslaju a v skolke niekedy bez problemov zjedia. Inac tie obedare odporucam, aspon mate vzorku z kuchyne. Jedalny listok ako kazdy iny papier znesie vsetko. Na tanieri to moze vyzerat uplne inac. Zial.

zita19
17. apr 2015

@elika74 bryndza patri nedzi rizikove potraviny v spolocnom stravovani a ako take je z jedalnicka deti do 15 rokov vylucena uz davno, ak ked teraz vacsina bryndze je uz z pasterizovaného mlieka.
Rizikove potraviny su mimo ine aj take, kde existuje moznost salmonelozovej infekcie. Patria sem tepelne nespracovane vajcia, brynza.