Ahojky.Moja dcerka zacina 5 mesiac a kedze je prave sezona broskyn,rada by som jej z nich narobila presnidavky.Neviem vsak ako to spravit.Svokra tvrdi,ze vsetky presnidavky su na baze jablk+ ostatne ovocie.Robi sa aj samostatna broskynova?Ak ano, ako ju spravit?Nemam ponatia ako sa robia prenidavky.Strasne moc dik za radu.
nadka, ja robim len cisto z broskyn...mirka ma pravdu, tie jablka sa davaju, aby toho bolo viac, lebo su lacne, mozes to aj skombinovat, pol na pol jablko+broskyna, osup ovocie, rozvar, oslad cukrom, mozes aj jeden vanilkovy dat, nalej do flasiek a zasterilizuj 🙂 Ja davam aj zlaty klas do presnidavky, aby to bolo hustejsie, ale nemusis 😉
alebo broskyne rozmixuj, daj do kelimkov z jogurtov ( navrch davam potr.foliu) a zamraz...potom len vyberies, rozmrazis, osladis (alebo nie) a mas hotovo 🙂
a nemate potom tu cisto broskynovu vyzivu moc prikru? Ved potom je to vlastne menej sladky broskynovy dzem...
Ja teda vsetky vyzivy robim na baze jablk, to druhe ovocie je tam pre chut. Teraz som robila broskynovu, dala som pol na pol, a podla mna nie je taka dobra ako ked je vyrazne viac jablk ako broskyn...
iba na okraj jablka dnes stoja viac ako broskyne....
jablko je zakladom..... niektore deti su alergicke na kukuricny skrob (zlaty klas) a jablcko zahustia zaroven zjemni pikantnu chut broskyne ci marhule....mne sa osobne samotna broskynova neosvedcila,isla vsetka tahetom prec,deti mi ju nechceli
ja som robila broskynovu takto: 2kg ocistenych vykostkovanych broskyn 2l vody 600g cukru to so povarila nie dloho takych 20 min od zovretia nesmie to vriet silno. Nechala som to vychladit ja som to nechala cez noc potom som vodu zliala broskyne rozmixovala ponorným mixerom do zliatej vody som dala 4 zl. klasy uvarila puding vliala k rozmixovanej zmesy a este to vsetko priviedla do varu. naplnila flasky horucou zmesou obratila som to hore dnom aby stiahlo vycko nechala vychladit a odlozila do pivnice. Syn hned po vychladeni zjedol 3 flasky strasne mu to chuti 🙂
niekde som čítala, že je lepšie ovocie mraziť, ako sterilizovať... váš názor?
Mrazenie je asi jednoduchšie 😉
ked mas miesto v mrazaku tak hej,ja som uz nas aj mamin napratala vsetkym moznym tak uz len zavaram 🙂
treba tam švacnúť aj ten cukor? keby som len broskyne rozvarila dala do pohára, zasterilizovala, horúce dala hore dnom, pokazilo by sa to? malá baští broskyne jedna radosť vôbec nie sú kyslé
@jerry ja som cukor nedávala. Robím si výživu do zásoby (ešte som tehotná len) a dieťaťu do jedného roka nebudem dávať cukor. Naliala som horúce do pohárov, zasterilizovala, otočila hore dnom a tak nechala v deke vychladnúť cez noc. A na druhý deň som to znovu presterilizovala a opäť nechala vychladnúť. Takto by to vraj malo vydržať 🙂
Je tak veľmi dôležité aby boli broskyne osupane? Nestačí ich poriadne vyumyvat a rozmixovat?
Ahojte, prosim Vas nepredava niekto mrazene broskyne, ale 100 percentnu broskynovu vyzivu (hlavne bez jablk), podmienka BA. Dakujem.
broskine osup a uvar vo vode s trochou cukru,nadavkuj do poharov a zasterilizuj.jablka sa davaju preto ze su najlacnejsie 😀