Brokolica - čo z nej?

7. júl 2023

Ahojte zas sa mi v ladnicke objavila brokolica, okrem polievkuly a rizota co sme mali nedavno, viete poradit nieco co z nej robievate Vy? Rychle a chutne?
Dakujem.

petamich
7. júl 2023

brokolica zapecena so syrom a smotanou a k tomu varenej zemiaky, brokolicove placky

simsalabim
7. júl 2023

Brokolicove tasticky z listkoveho cesta (poduseny por, sparena popucena brokolica, syr).

lucia13022023
7. júl 2023

Placky, brokolica, múka, vajco, cesnak, Syr, zemiaky. Vypražit a je to ☺️

vevulik18
7. júl 2023

Ja robievam cestoviny s brokolicou , chvíľku si ju povarím v osolenej vode už pokrájanú na kúsky, keď trosku zmäkne osmažím si cibuľku, pridám brokolicu, podlejem vodou, nechám podusiť a keď je hotovo, pridám syrokrem, smotanu, uvarene cestoviny, dochutím korením, bylinkami, dosolím apred podávaním pridám parmezán 🙂

mima172
7. júl 2023

Zapekaná so zemiakmi/cestovinou, placky, krémová polievka, omáčka na cestoviny.

annm81
7. júl 2023

Pár minút povariť brokolicu, nárazovo ju schladiť. Na masle opražiť cibuľu, zaliať trochou smotany, nechať v nej roztopiť gorgonzolu. Zmiešať to s cestovinami, posypať opraženými mandľami.

mullerova46
7. júl 2023

Brokolicovo nivove fašírky ☺️ toto jedlo mi najviac chýba v tehotenstve

mladena
7. júl 2023

tiež robím podobné cestoviny so smotanovo- syrovou omáčkou len tam dávam aj šampiňony, ku koncu primiešam brokolicu obvarenú chvíľku vo vode.

slavomira236
7. júl 2023

Ja aj vyprazam ako karfiol.slebo zapekama zo syrom,fasirky kremova polievka zapekane cestoviny s brokolicou. Brokolicova omacka smotanova ku kuraciemu masu

mima172
7. júl 2023

@mullerova46 A prečo si ich v tehotenstve nedáš? Ak kvôli Nive, tak to absolútne nemusíš riešiť, keďže je aj tepelne upravená 🙂

mullerova46
7. júl 2023

@mima172 hej kvôli nive a zákazu manžela 😅 zakazuje mi plesnive syry

h2
7. júl 2023

@mullerova46 Plesnivé syry, pokiaľ sú dostatočne tepelne upravené, môžeš. Čiže ak je ten syr vo fašírke a tá je dobre prepečená, bez obáv si môžeš dať.

aduskatt
7. júl 2023

Brokolicový šalát je super

ckocka
7. júl 2023

Brokolicu uvarím na pare, urobím nejaký dip jogurt/smotana, bylinky, cesnak, soľ a ešte si k tomu uvarím vajcia.

mullerova46
7. júl 2023

@h2 ďakujem rada by som ale kvôli manželovi to vydržím už posledné týždne 😁

majulino
7. júl 2023

Ja robím vyprážanu na spôsob karfiolu. Je oveľa chutnejšia

onedaynick
7. júl 2023

@mullerova46 manzel trochu despota, nie?

mullerova46
7. júl 2023

@onedaynick nieeee je to milujúci dobrák 🥰

aduskatt
7. júl 2023

@onedaynick isté potraviny doma tiež zakazujem, kvoli aróme a nemyslím si, že som despota - niva tam jednoznačne patrí🙂))))))

mima172
7. júl 2023

@mullerova46 Aaale tak, ak čakáš prvé, tak chápem, že sa manžel možno viac bojí ale uisťujem ta, že pri druhom, či treťom už zješ tu Nivu ak namiesto keksíka ku káve 😃 Ale teraz vážne - manžel to preháňa, ak máš chuť, tak si daj aj kúsok tej nivy, nikomu sa nič nestane 🙂

autor
8. júl 2023

Dakujem moc.