Ahojte zas sa mi v ladnicke objavila brokolica, okrem polievkuly a rizota co sme mali nedavno, viete poradit nieco co z nej robievate Vy? Rychle a chutne?
Dakujem.
Brokolicove tasticky z listkoveho cesta (poduseny por, sparena popucena brokolica, syr).
Placky, brokolica, múka, vajco, cesnak, Syr, zemiaky. Vypražit a je to ☺️
Ja robievam cestoviny s brokolicou , chvíľku si ju povarím v osolenej vode už pokrájanú na kúsky, keď trosku zmäkne osmažím si cibuľku, pridám brokolicu, podlejem vodou, nechám podusiť a keď je hotovo, pridám syrokrem, smotanu, uvarene cestoviny, dochutím korením, bylinkami, dosolím apred podávaním pridám parmezán 🙂
Zapekaná so zemiakmi/cestovinou, placky, krémová polievka, omáčka na cestoviny.
Pár minút povariť brokolicu, nárazovo ju schladiť. Na masle opražiť cibuľu, zaliať trochou smotany, nechať v nej roztopiť gorgonzolu. Zmiešať to s cestovinami, posypať opraženými mandľami.
Brokolicovo nivove fašírky ☺️ toto jedlo mi najviac chýba v tehotenstve
tiež robím podobné cestoviny so smotanovo- syrovou omáčkou len tam dávam aj šampiňony, ku koncu primiešam brokolicu obvarenú chvíľku vo vode.
Ja aj vyprazam ako karfiol.slebo zapekama zo syrom,fasirky kremova polievka zapekane cestoviny s brokolicou. Brokolicova omacka smotanova ku kuraciemu masu
@mullerova46 A prečo si ich v tehotenstve nedáš? Ak kvôli Nive, tak to absolútne nemusíš riešiť, keďže je aj tepelne upravená 🙂
@mima172 hej kvôli nive a zákazu manžela 😅 zakazuje mi plesnive syry
@mullerova46 Plesnivé syry, pokiaľ sú dostatočne tepelne upravené, môžeš. Čiže ak je ten syr vo fašírke a tá je dobre prepečená, bez obáv si môžeš dať.
Brokolicový šalát je super
Brokolicu uvarím na pare, urobím nejaký dip jogurt/smotana, bylinky, cesnak, soľ a ešte si k tomu uvarím vajcia.
@h2 ďakujem rada by som ale kvôli manželovi to vydržím už posledné týždne 😁
Ja robím vyprážanu na spôsob karfiolu. Je oveľa chutnejšia
@mullerova46 manzel trochu despota, nie?
@onedaynick nieeee je to milujúci dobrák 🥰
@onedaynick isté potraviny doma tiež zakazujem, kvoli aróme a nemyslím si, že som despota - niva tam jednoznačne patrí🙂))))))
@mullerova46 Aaale tak, ak čakáš prvé, tak chápem, že sa manžel možno viac bojí ale uisťujem ta, že pri druhom, či treťom už zješ tu Nivu ak namiesto keksíka ku káve 😃 Ale teraz vážne - manžel to preháňa, ak máš chuť, tak si daj aj kúsok tej nivy, nikomu sa nič nestane 🙂
Dakujem moc.
brokolica zapecena so syrom a smotanou a k tomu varenej zemiaky, brokolicove placky