Bravčové rezne zo stehna

30. aug 2024

Dobrý večer. Prosila by som o radu skúsene gazdinky. Ja začínam len s varením ano hanba. Teda kuracie rezne z pŕs viem spraviť dokonale 🤣 na panvici pár minút a hotovo. Ale prosím poradíte mi, ako spravím fakt dobre bravčové rezne ? Kúpila som si v lidli už mäso na platy že bravčové rezne zo stehná. Samozrejme som prešla internet ale je toho moc, viete mi dať dobrý tip ako ich pripraviť ? V rúre ich mám spraviť? Ja už kuracie ani nemôžem vidieť, prosím poraďte mi. Ďakujem a ešte pekný večer.

katka164
30. aug 2024

Vyklepané namoč na noc do mlieka😉a urob v trojobale.Z karé zvyknem robiť ,,obrátené rezne"🙂

markusrasford
30. aug 2024

Nie v rúre. Do horúceho oleja z oboch stran

belllinka
30. aug 2024

@katka164
@markusrasford ona asi tuzi po inom recepte a nie po klasickych vyprazanych reznoch

markusrasford
30. aug 2024

@belllinka tak je porad. Je to začínajúca gazdinka. Ako sa dajú urobiť dobre rezne keď nie v horúcom oleji na panvici alebo vo fritéze?

larinka552
30. aug 2024

Ja len viem, ze mne chutia rezne z kare na taky dzedzinsky obycajny sposob 😂

ibrunova
30. aug 2024

Bravčové rezne urobíš presne tak isto ako kuracie.

belllinka
30. aug 2024

@markusrasford vyraz “rezen” sa pouziva aj pre maso na platky napr. na prirodno, nielen v trojobale

markusrasford
30. aug 2024

@belllinka keď v mojom okolí poviem ze idem robiť rezne tak to budu vyprážané rezne. Keď niekomu poviem ze idem robiť stehno na smotane tak to nebudú rezne keď niekomu poviem ze idem robiť stehno na hriboch tak to bude mäso na stave. No ale pre teba sú to rezne

markusrasford
30. aug 2024

@belllinka dal som do Google ze stehno rezne. A na prekvapenie ze len rezne v trojobale. Hmmm

oli18
30. aug 2024

Ak myslis v trojobale, tak klasicky, ako kuracie. Kedze stehno je sval, treba ho dat do truby, aby zmaklo. Normalne vypraz v oleji a daj na plech na peciaci papier a treba prikryt alobalom. Na cca 100-150°C podla toho, kolko casu do obeda mas. Neide o to, aby sa rezne opat piekli, ale len pobudli v teple, aby zmakli. Ja cas nesledujem, ale vyberiem a ochutnam.

belllinka
30. aug 2024

@markusrasford vidno, ze nanakupujes a nevaris. Vyraz “rezen” mas aj na surovom mase, ci uz kuracom alebo bravcovom, hovadzom, neznamena to iba ten vyprazany klasicky. Ona pouzila vyraz “rezne” lebo to proste mala na tom balicku napisane.

evansova
31. aug 2024

@markusrasford V ziadnom pripade v oleji. Rychlo sa prepaluje a ovplyvňuje chut. Na vyprazanie treba použiť bravcovu mast. Je vhodné vhodit do nej 2-3 kolieska surovej mrkvy, ked stmavnu, vymenit. Rezne staci prazit z kazdej strany 4 minuty a potom ich nechat odkvapkat na dierkovanej podlozke, ci site. Papierove utierky mozu s horucim tukom chemicky reagovat.

zorkahorka
31. aug 2024

Vyprazas a varis Presne tak isto ako kuracinu, akurat trochu dlhsie

markusrasford
31. aug 2024

@evansova úplne súhlasím. Treba kupovať kvalitný olej a nič nebude spálené.

ina2405
31. aug 2024

Ja z takéhoto mäska, "rezňov" robím rada toto: dám na spodok pekáča cibulu na kolieska, opečiem v tom pekáči. Potom naukladám okorenené (grilovacie korenie)mäsko, ktoré som predtým opiekla z oboch strán na panvici a na to kyslú vyžmýkanú kapustu. Úplne navrch tenké plátky slaninky. Podlejem vodou a pečiem asi hodinku a pol zakryté. Pred vybratím z z rúry zalejem kyslou smotanou a nechám 10 minút dopiecť. Jeme to s varenými zemiakmi.