Dobrý večer. Prosila by som o radu skúsene gazdinky. Ja začínam len s varením ano hanba. Teda kuracie rezne z pŕs viem spraviť dokonale 🤣 na panvici pár minút a hotovo. Ale prosím poradíte mi, ako spravím fakt dobre bravčové rezne ? Kúpila som si v lidli už mäso na platy že bravčové rezne zo stehná. Samozrejme som prešla internet ale je toho moc, viete mi dať dobrý tip ako ich pripraviť ? V rúre ich mám spraviť? Ja už kuracie ani nemôžem vidieť, prosím poraďte mi. Ďakujem a ešte pekný večer.
Nie v rúre. Do horúceho oleja z oboch stran
@katka164
@markusrasford ona asi tuzi po inom recepte a nie po klasickych vyprazanych reznoch
@belllinka tak je porad. Je to začínajúca gazdinka. Ako sa dajú urobiť dobre rezne keď nie v horúcom oleji na panvici alebo vo fritéze?
Ja len viem, ze mne chutia rezne z kare na taky dzedzinsky obycajny sposob 😂
Bravčové rezne urobíš presne tak isto ako kuracie.
@markusrasford vyraz “rezen” sa pouziva aj pre maso na platky napr. na prirodno, nielen v trojobale
@belllinka keď v mojom okolí poviem ze idem robiť rezne tak to budu vyprážané rezne. Keď niekomu poviem ze idem robiť stehno na smotane tak to nebudú rezne keď niekomu poviem ze idem robiť stehno na hriboch tak to bude mäso na stave. No ale pre teba sú to rezne
@belllinka dal som do Google ze stehno rezne. A na prekvapenie ze len rezne v trojobale. Hmmm
Ak myslis v trojobale, tak klasicky, ako kuracie. Kedze stehno je sval, treba ho dat do truby, aby zmaklo. Normalne vypraz v oleji a daj na plech na peciaci papier a treba prikryt alobalom. Na cca 100-150°C podla toho, kolko casu do obeda mas. Neide o to, aby sa rezne opat piekli, ale len pobudli v teple, aby zmakli. Ja cas nesledujem, ale vyberiem a ochutnam.
@markusrasford vidno, ze nanakupujes a nevaris. Vyraz “rezen” mas aj na surovom mase, ci uz kuracom alebo bravcovom, hovadzom, neznamena to iba ten vyprazany klasicky. Ona pouzila vyraz “rezne” lebo to proste mala na tom balicku napisane.
@markusrasford V ziadnom pripade v oleji. Rychlo sa prepaluje a ovplyvňuje chut. Na vyprazanie treba použiť bravcovu mast. Je vhodné vhodit do nej 2-3 kolieska surovej mrkvy, ked stmavnu, vymenit. Rezne staci prazit z kazdej strany 4 minuty a potom ich nechat odkvapkat na dierkovanej podlozke, ci site. Papierove utierky mozu s horucim tukom chemicky reagovat.
Vyprazas a varis Presne tak isto ako kuracinu, akurat trochu dlhsie
@evansova úplne súhlasím. Treba kupovať kvalitný olej a nič nebude spálené.
Ja z takéhoto mäska, "rezňov" robím rada toto: dám na spodok pekáča cibulu na kolieska, opečiem v tom pekáči. Potom naukladám okorenené (grilovacie korenie)mäsko, ktoré som predtým opiekla z oboch strán na panvici a na to kyslú vyžmýkanú kapustu. Úplne navrch tenké plátky slaninky. Podlejem vodou a pečiem asi hodinku a pol zakryté. Pred vybratím z z rúry zalejem kyslou smotanou a nechám 10 minút dopiecť. Jeme to s varenými zemiakmi.
Vyklepané namoč na noc do mlieka😉a urob v trojobale.Z karé zvyknem robiť ,,obrátené rezne"🙂