Ahojte, poradte mi sposob ako zabezpecit, chutne, chrumkave, makke rezne z bravcoveho kare aby sa "nevyzliekali" z trojobalu.
Vzdy ked obalujem, pri vyprazani sa odpari voda a rezen sa zmensi, potom mam velky obal ktory sa potrha, rezen sa "vyzlecie" a je bez obalu, navyse, su tvrde a suche. Som zufala, skusala som kadeco. Preco sa mi to deje? A ako ich pripravit spravne? Na nete aj konikovi je toho vela ale jasnu odpoved na toto vyzliekanie a ako to robit spravne som nenasla. Dakujem vopred ❤️
Podľa mňa je to tým ako ich obaluješ. Mne raz babka vysvetľovala, že pokiaľ ich "neucapkáš" tak sa ten obal vyduje. Že musíš nakoniec strúhanku riadne popritláčať z obidvoch strán a bude to držať. Niečo na tom bude, lebo mne sa nikdy obal neodliepa z mäsa. 🙂
@babydesire Mne sa rezne ešte nevyzliekli. A máš dobre rozpálený olej?
@babydesire ja mám rada "bublinkové rezne", ktoré sa vyzliekajú. Vtedy sa obaľujú tak narýchlo, že sa to všetko iba obtrie o múku, vajce a strúhanku. Ak ich tam ucapkáš rukami, nebudú sa odliepať. Strúhanka bude nalepená na rezni.
mas poriadne rozpaleny olej? alebo to len "uvaris", voda z masa stecie a tym padom ta struhanka taka makka, zlepena zide dolu
@babydesire K tomu vyzliekaniu si už odpovede dostala, ja napíšem k tomu, aby boli chutné, mäkké, neboli suché a tvrdé... Nerob z karé, ale z panenky. Najlepšie rezne, z karé už ani nerobievam.
Ak mas suche rezne, tak ich rob z krkovicky, z tej strany od kare, kde este nie je vela mastneho. Druha vec je dobre naklepat. A vyprazat vo vyssej vrstve oleja, najlepsie vyprazat bravcove v masti
Nechapem. Ako sa ti mozu vyzliect? Davas normalne 3-obal ci ako?
@babydesire nenechavaj ich dlho stat ked ich obalis. Obalit a hned šup do panvice
riadne naklepat, a ked obalujes, popritlacat.. a hned ich davam do oleja, cize obalujem a vyprazam naraz.. nevyzliekaju sa. Bubliny mi nevadia, ale nezide mi cela struhanka nikdy. Potom ihc davam do janskej misy s papierovymi utierkami, nech to nestoji v oleji.
@taktotedanie to nie, ale zas bez zltka
..😳
@ivanakal aha, no skusim vciat popritlacat..rezne su jedine ktore mi to robia,,a este udeniny..napriklad bedle tie mi to nerobia a vody je vnich vzdy dost
@bibina32 to urcite mam 😉 ja vzdy
@skusihu skusim, dakujem
@maryetta ano trojobal kladika hl.muka, vajicka s mliekom alebo pivom, struhanka
@babydesire Keď píšeš "hladká múka": ja obaľujem v polohrubej.
@gejb vzdy tak robim..napr.moja mama si takto predpripravy, obalene necha v chladnicke a vyprazi k veceri aby boli cerstve a sa jej nevyzliekaji...takze tym to nebude,,ja ale vyprazam hned
@simca06022011 jj, odkvapkat na obruskoch si ich nechavam aj ja,,vsetko okrem volskeho oka tak robim po doprazeni,,ja hned po obaleni davam na panvicu
@h2 hm,, aha 🤔
Ako to tak citam, som asi jedina na svete ktora ma tento problem 🥺
Moji doma rybu nechcu a rezne pokazim ,,som z toho smutna 🥺
@babydesire nie si jedina neboj, mne sa toto robilo, ked som len narychlo obalila, muka, vajicko, struhanka... musis hlavne struhanku dlanami povtlacat do masa z jednej, z druhej strany.. Viac ludi toto pise ako vidim, tak skus.. Inak ja iba v hladkej muke obalujem 😉
@babydesire Prečítala som si všetko, čo ti tu kočky píšu. Mne sa ešte v živote rezne nevyzliekli. Mäso pred prípravou dobre vyutieram kuchynskými papierovými utierkami, aby nebolo mokré. Následne naklepem, osolím, trochu okorením a obalým v trojobale. Dám si rozohriať pánvicu s tukom, keď už prská vložím rezne. Neboj sa, raz sa to musí podariť, držím palce.
@babydesire, ja som antitalent na rezne. Niekedy sa mi vyzlečú a keď sa mi podarí ich dobre obliecť, tak ich nedopeciem alebo spalim. A to inak varim dobre a podstatne zložitejšie jedla než blbé rezne. Takže môj recept na perfektné rezne je dať túto prácu na krk manželovi. Jeho rezne nikdy nerobia striptíz a sú nádherné zlaté. 20 rokov pri nom stojím ako sup a sledujem. A nič. Stále su moje nepodarky a jeho perfektne.
Ja si ohrejem polohrubú múku v mikrovlnke, do vajíčok nedávam mlieko, to sa pri vyprážaní odparuje a rezeň nie je chrumkavý a strúhanku poriadne pritlačím, ale je pravda, že bravčové robím malokedy
baby ale ako to robite ze mate bravcove rezne z kare makke ..moje su jak podošva. Radsej. robim kuracie, ale muž ma rad aj cerstve bravčové (ale tie moje su otrasne)
Ucapkaj to a uvidíš dobre bude... menej muky. Do múky to dám tam ze ju strasiem. Inak my tie bubliny mame radi. Skus viac vyklepat to mäso. Také rozklepane sa toľko nestane možno.
Ak chceš MÄKKÉ rezne, tak ich vypraž na rozpálenej bravčovej masti a nie na oleji. Po upražení ich dávam do misky a prikryjem pokrievkou. Mäso musi byť na tenko vyklepané a kraje narezávam, aby sa nekrútili.
3 obal robím: hl. Múka, poriadne rozšľahané vajcia, a strúhanka. Nikdy strúhanku nepritláčam a drží pevne na rezne. Nedávam ani mlieko.
Skusas obalovat aj v snehu z bielok?