Bravčové rezne - ako ich pripraviť, aby sa "nevyzliekali"?

babydesire
20. dec 2024

Ahojte, poradte mi sposob ako zabezpecit, chutne, chrumkave, makke rezne z bravcoveho kare aby sa "nevyzliekali" z trojobalu.
Vzdy ked obalujem, pri vyprazani sa odpari voda a rezen sa zmensi, potom mam velky obal ktory sa potrha, rezen sa "vyzlecie" a je bez obalu, navyse, su tvrde a suche. Som zufala, skusala som kadeco. Preco sa mi to deje? A ako ich pripravit spravne? Na nete aj konikovi je toho vela ale jasnu odpoved na toto vyzliekanie a ako to robit spravne som nenasla. Dakujem vopred ❤️

taktotedanie
20. dec 2024

Skusas obalovat aj v snehu z bielok?

ivanakal
20. dec 2024

Podľa mňa je to tým ako ich obaluješ. Mne raz babka vysvetľovala, že pokiaľ ich "neucapkáš" tak sa ten obal vyduje. Že musíš nakoniec strúhanku riadne popritláčať z obidvoch strán a bude to držať. Niečo na tom bude, lebo mne sa nikdy obal neodliepa z mäsa. 🙂

bibina32
20. dec 2024

@babydesire Mne sa rezne ešte nevyzliekli. A máš dobre rozpálený olej?

skusihu
20. dec 2024

@babydesire ja mám rada "bublinkové rezne", ktoré sa vyzliekajú. Vtedy sa obaľujú tak narýchlo, že sa to všetko iba obtrie o múku, vajce a strúhanku. Ak ich tam ucapkáš rukami, nebudú sa odliepať. Strúhanka bude nalepená na rezni.

abdn16
20. dec 2024

mas poriadne rozpaleny olej? alebo to len "uvaris", voda z masa stecie a tym padom ta struhanka taka makka, zlepena zide dolu

h2
20. dec 2024

@babydesire K tomu vyzliekaniu si už odpovede dostala, ja napíšem k tomu, aby boli chutné, mäkké, neboli suché a tvrdé... Nerob z karé, ale z panenky. Najlepšie rezne, z karé už ani nerobievam.

viestta
20. dec 2024

Ak mas suche rezne, tak ich rob z krkovicky, z tej strany od kare, kde este nie je vela mastneho. Druha vec je dobre naklepat. A vyprazat vo vyssej vrstve oleja, najlepsie vyprazat bravcove v masti

maryetta
20. dec 2024

Nechapem. Ako sa ti mozu vyzliect? Davas normalne 3-obal ci ako?

gejb
20. dec 2024

@babydesire nenechavaj ich dlho stat ked ich obalis. Obalit a hned šup do panvice

simca06022011
20. dec 2024

riadne naklepat, a ked obalujes, popritlacat.. a hned ich davam do oleja, cize obalujem a vyprazam naraz.. nevyzliekaju sa. Bubliny mi nevadia, ale nezide mi cela struhanka nikdy. Potom ihc davam do janskej misy s papierovymi utierkami, nech to nestoji v oleji.

babydesire
autor
20. dec 2024

@taktotedanie to nie, ale zas bez zltka
..😳

babydesire
autor
20. dec 2024

@ivanakal aha, no skusim vciat popritlacat..rezne su jedine ktore mi to robia,,a este udeniny..napriklad bedle tie mi to nerobia a vody je vnich vzdy dost

babydesire
autor
20. dec 2024

@bibina32 to urcite mam 😉 ja vzdy

babydesire
autor
20. dec 2024

@skusihu skusim, dakujem

babydesire
autor
20. dec 2024

@maryetta ano trojobal kladika hl.muka, vajicka s mliekom alebo pivom, struhanka

h2
20. dec 2024

@babydesire Keď píšeš "hladká múka": ja obaľujem v polohrubej.

babydesire
autor
20. dec 2024

@gejb vzdy tak robim..napr.moja mama si takto predpripravy, obalene necha v chladnicke a vyprazi k veceri aby boli cerstve a sa jej nevyzliekaji...takze tym to nebude,,ja ale vyprazam hned

maryetta
20. dec 2024

@h2 ja v takej aka pride pod ruku 😂 to si nemyslim.
Hmmm fakt netusim. Lebo ozaj rezne su u nas oblubene a veru nikdy sa nerozleteli. Nadychany "obal". Chrumkavy.

babydesire
autor
20. dec 2024

@simca06022011 jj, odkvapkat na obruskoch si ich nechavam aj ja,,vsetko okrem volskeho oka tak robim po doprazeni,,ja hned po obaleni davam na panvicu

babydesire
autor
20. dec 2024

@h2 hm,, aha 🤔

h2
20. dec 2024

@maryetta Ja netvrdím, že preto sa jej vyzliekajú. Len píšem, že ja obaľujem v polohrubej, proste som to napísala, keď som videla, že autorka používa hladkú.

babydesire
autor
20. dec 2024

Ako to tak citam, som asi jedina na svete ktora ma tento problem 🥺

babydesire
autor
20. dec 2024

Moji doma rybu nechcu a rezne pokazim ,,som z toho smutna 🥺

ivanakal
20. dec 2024

@babydesire nie si jedina neboj, mne sa toto robilo, ked som len narychlo obalila, muka, vajicko, struhanka... musis hlavne struhanku dlanami povtlacat do masa z jednej, z druhej strany.. Viac ludi toto pise ako vidim, tak skus.. Inak ja iba v hladkej muke obalujem 😉

hyta
20. dec 2024

@babydesire Prečítala som si všetko, čo ti tu kočky píšu. Mne sa ešte v živote rezne nevyzliekli. Mäso pred prípravou dobre vyutieram kuchynskými papierovými utierkami, aby nebolo mokré. Následne naklepem, osolím, trochu okorením a obalým v trojobale. Dám si rozohriať pánvicu s tukom, keď už prská vložím rezne. Neboj sa, raz sa to musí podariť, držím palce.

vroni
20. dec 2024

@babydesire, ja som antitalent na rezne. Niekedy sa mi vyzlečú a keď sa mi podarí ich dobre obliecť, tak ich nedopeciem alebo spalim. A to inak varim dobre a podstatne zložitejšie jedla než blbé rezne. Takže môj recept na perfektné rezne je dať túto prácu na krk manželovi. Jeho rezne nikdy nerobia striptíz a sú nádherné zlaté. 20 rokov pri nom stojím ako sup a sledujem. A nič. Stále su moje nepodarky a jeho perfektne.

limoncino
20. dec 2024

Ja si ohrejem polohrubú múku v mikrovlnke, do vajíčok nedávam mlieko, to sa pri vyprážaní odparuje a rezeň nie je chrumkavý a strúhanku poriadne pritlačím, ale je pravda, že bravčové robím malokedy

katkaseiner
20. dec 2024

baby ale ako to robite ze mate bravcove rezne z kare makke ..moje su jak podošva. Radsej. robim kuracie, ale muž ma rad aj cerstve bravčové (ale tie moje su otrasne)

simca06022011
20. dec 2024

Ucapkaj to a uvidíš dobre bude... menej muky. Do múky to dám tam ze ju strasiem. Inak my tie bubliny mame radi. Skus viac vyklepat to mäso. Také rozklepane sa toľko nestane možno.

katie253
20. dec 2024

Ak chceš MÄKKÉ rezne, tak ich vypraž na rozpálenej bravčovej masti a nie na oleji. Po upražení ich dávam do misky a prikryjem pokrievkou. Mäso musi byť na tenko vyklepané a kraje narezávam, aby sa nekrútili.
3 obal robím: hl. Múka, poriadne rozšľahané vajcia, a strúhanka. Nikdy strúhanku nepritláčam a drží pevne na rezne. Nedávam ani mlieko.