Bodky v múke. Sú to nejaké vajíčka?

nikiki29
1. mar 2021

Ahojte,
pred pár týždňami som si prvý krát doniesla domov malé čierne chrobáky v múke. Všetko som vyhodila a vyupratovala potravinovú skriňu. Dnes beriem múku a sú v nej čierne bodky, nie sú to chrobáky, ani sa to nehýbe. Je to trochu väčšie ako zrnko múky, na foto 4x zväčšené.
Sú to nejaké vajíčka alebo som len pranoidná?

klarissa25
1. mar 2021

to máš polohrubu,,, ? Lebo ja som minule otvorila nové balenie a bolo tam to isté

nikiki29
autor
1. mar 2021

@klarissa25 hladkú, túto. Presýpala som ju do dózy a teraz neviem čo s ňou... cítim sa ako nevzdelanec čo nikdy múku nevidel 😓

klarissa25
1. mar 2021

@nikiki29 tak v hladkej som toto nemala

kulumulu123
1. mar 2021

@nikiki29 osobne by som ju radšej vyhodila a kúpila druhu neriskoval by som ďalšie chrobáky v múke ja túto múku kupujem pravidelne a bodky som v nej ešte nemala

nikiki29
autor
1. mar 2021

@klarissa25 @kulumulu123
Vyhodím ju veru 😞

nikiki29
autor
1. mar 2021

Otvorila som druhé balenie, kupované naraz. Tiež jemné bodky 🙈

adula12
1. mar 2021

kup inu znacku z ineho obchodu. ja som takto mala tiez a to su take potvorky mucne co sa aj do cajov dostanu. ked sa dlhsie zadivas, uvidis, ze sa to hybe. najlepsie to vidno ked to je v sacku, tak ako chodia po sacku znutra.

kika831
1. mar 2021

@nikiki29 ja som minule mala tiez taketo bodky v 3 baleniach hladkej muky Babička. Cakala som 3 dni, ci sa nieco nezmeni a kedze tam boli stale len tie bodky tak som z toho normalne upiekla kolac. Ani v tych dalsich 2 baleniach nic ine nevzniklo.

evkakozickova
1. mar 2021

@nikiki29 ja som to mala tiež,museli sme vyhodiť všetky. V našej múke sa to hýbalo.

nikiki29
autor
1. mar 2021

Už som vyhodila všetky múky čo som mala, otvorila som jedno nové balenie hrubej a tam už boli dospelé živé chrobáky a plná múka takýchto menších bodiek, takže všetko išlo do koša... asi to predsa len bude nejaké vajíčko alebo mikroskopický chrobáčik 😓

andula77
1. mar 2021

@nikiki29 napísala by som email výrobcovi a priložila fotky.

erickatt
1. mar 2021

@nikiki29 len este rychlo vyhod aj smeti

lenkakravcova
1. mar 2021

@andula77 A čo mu napíše? Ze chrobáčikom chutilo?
Chutiť im nebude keď budu výrobcovia dávať tóny postrekov, ale to asi nechceme, nie?

lenkakravcova
1. mar 2021

@nikiki29
Pravdepodobne sú to bud vajíčka alebo otruby.
Kým sa to nehýbe, normálne by som ti uvarila (pri najhoršom je obohatené bielkovinu, proteínove..)

Ani netušíš z akej múky sa pečie v pekárni. 😁 😁 😁 😁 Tam to aj uteká.. 😆

adula12
2. mar 2021

@andula77 vyrobca s tym nic nema. to je chyba skladovania... ked kupi tu istu muku v inom obchode, je viac nez pravdepodobne, ze to tam nebude 😉

nikiki29
autor
2. mar 2021

@lenkakravcova našla som jednu múku kde boli aj živé, tak som všetko vyhodila. Kým som nemala deti, asi by som to ani neskúmala, ale ja zjem aj Mekáč 😅 no synovi by som to nerada dala, aj chlieb mu dám len domáci. Nech sa aspoň niekto zdravšie stravuje 😅

nikiki29
autor
2. mar 2021

Pôjdem zajtra kúpiť múku do iného obchodu ako zvyčajne a snáď bude ok. Dám vedieť 😁

timetotime
2. mar 2021

daj vediet ako ale ak sa to nehybalo ani po viacerych noch tak neviem, ci to je zive alebo len pozostatok zo spracovavania muky

nikiki29
autor
2. mar 2021

@timetotime tiež mi napadlo, že je to pozostatok z výroby, ale v hladkej som si to nikdy nevšimla.
No všetko som už vyhodila. V hrubej totiž už boli dospelé chrobáky a zopár ich liezlo aj po poličke, tak som nechcela veľmi čakať či sa to vyliahne či nie 😞

andula77
11. mar 2021

@lenkakravcova najprv spomínala čierne bodky, nie chrobákov....ja som raz napísala výrobcovi ryze, že páchne plesňou. Výrobca zareagoval a aj vyriešil moju sťažnosť.

lenkakravcova
11. mar 2021

@andula77 Pleseň je úplne iná vec (škodlivá pre človeka). Za tu môže výrobca (ak zle skladuje a je balík zavrety).