Ahojte,
pred pár týždňami som si prvý krát doniesla domov malé čierne chrobáky v múke. Všetko som vyhodila a vyupratovala potravinovú skriňu. Dnes beriem múku a sú v nej čierne bodky, nie sú to chrobáky, ani sa to nehýbe. Je to trochu väčšie ako zrnko múky, na foto 4x zväčšené.
Sú to nejaké vajíčka alebo som len pranoidná?
@klarissa25 hladkú, túto. Presýpala som ju do dózy a teraz neviem čo s ňou... cítim sa ako nevzdelanec čo nikdy múku nevidel 😓
@nikiki29 tak v hladkej som toto nemala
@nikiki29 osobne by som ju radšej vyhodila a kúpila druhu neriskoval by som ďalšie chrobáky v múke ja túto múku kupujem pravidelne a bodky som v nej ešte nemala
@klarissa25 @kulumulu123
Vyhodím ju veru 😞
kup inu znacku z ineho obchodu. ja som takto mala tiez a to su take potvorky mucne co sa aj do cajov dostanu. ked sa dlhsie zadivas, uvidis, ze sa to hybe. najlepsie to vidno ked to je v sacku, tak ako chodia po sacku znutra.
@nikiki29 ja som to mala tiež,museli sme vyhodiť všetky. V našej múke sa to hýbalo.
Už som vyhodila všetky múky čo som mala, otvorila som jedno nové balenie hrubej a tam už boli dospelé živé chrobáky a plná múka takýchto menších bodiek, takže všetko išlo do koša... asi to predsa len bude nejaké vajíčko alebo mikroskopický chrobáčik 😓
@andula77 A čo mu napíše? Ze chrobáčikom chutilo?
Chutiť im nebude keď budu výrobcovia dávať tóny postrekov, ale to asi nechceme, nie?
@nikiki29
Pravdepodobne sú to bud vajíčka alebo otruby.
Kým sa to nehýbe, normálne by som ti uvarila (pri najhoršom je obohatené bielkovinu, proteínove..)
Ani netušíš z akej múky sa pečie v pekárni. 😁 😁 😁 😁 Tam to aj uteká.. 😆
@lenkakravcova našla som jednu múku kde boli aj živé, tak som všetko vyhodila. Kým som nemala deti, asi by som to ani neskúmala, ale ja zjem aj Mekáč 😅 no synovi by som to nerada dala, aj chlieb mu dám len domáci. Nech sa aspoň niekto zdravšie stravuje 😅
Pôjdem zajtra kúpiť múku do iného obchodu ako zvyčajne a snáď bude ok. Dám vedieť 😁
daj vediet ako ale ak sa to nehybalo ani po viacerych noch tak neviem, ci to je zive alebo len pozostatok zo spracovavania muky
@timetotime tiež mi napadlo, že je to pozostatok z výroby, ale v hladkej som si to nikdy nevšimla.
No všetko som už vyhodila. V hrubej totiž už boli dospelé chrobáky a zopár ich liezlo aj po poličke, tak som nechcela veľmi čakať či sa to vyliahne či nie 😞
@lenkakravcova najprv spomínala čierne bodky, nie chrobákov....ja som raz napísala výrobcovi ryze, že páchne plesňou. Výrobca zareagoval a aj vyriešil moju sťažnosť.
@andula77 Pleseň je úplne iná vec (škodlivá pre človeka). Za tu môže výrobca (ak zle skladuje a je balík zavrety).
to máš polohrubu,,, ? Lebo ja som minule otvorila nové balenie a bolo tam to isté