Bôčiková paštéta - recept

sta31
12. feb 2024

Dobrý deň,nemá niekto overený recept na bočikovu pašteku?

katica06
12. feb 2024

Robievam nasledovne: cca kilo slaniny na masť, 1/2 kg pliecko, 1/2 kg krkovičku, 1/2 kg bôčik s kosťou, na ochutenie samozrejme soľ cca 45-50 gramov, tymián, rozmarín, šalvia, biele víno (najlepšie suché), cibuľa asi tri ks alebo ak je veľká tak 1 a 1/2 a 6-7 strúčikov cesnaku. Najprv sa vyškvarí masť potom pridame na väčšie kúsky pokrájané mäso (krkovičku, pliecko, bôčik). Nechám to cca 3 hod. Po dvoch hodinách ešte pridame kožu a kosti s bôčika. Po 3 hod pridame ingrediencie: cca 1/2 litra biele víno, soľ tymian a šalviu s rozmarínom (podľa chuti) a ešte ten cesnak a cibuľu. Varíme ešte cca 3 hod. Asi polhodinu pred dovarením vyberieme kosti a kožu. Kosti oberieme ak treba a kožu nakrájame na kúsky. A už len do variť tu polhoďku. Kto chce môže rozmixovať, potom vyberáme do pohárov.

parvinka0001
12. feb 2024

Nakladač nedávam len klasika soľ a čierne korenie a cesnaku tiež menej ,zopár len strucikov