Ahojte maminy! Chcem zaradit malej do zeleninovych prikrmov aj masko a riesim dilemu - mam moznost kupit jahnacinku z bio chovu ale citala som, ze najvhodnejsia na zaciatok je hydina. Davate niekto aj jahnacie? Je to vhodne ako prve masko? Co je lepsie - jahnacina z bio chovu alebo kura zo supermarketu?
aj ja by som brala bio jahnacie, ja davam najcastejsie telacie 😉
kuracie zo supermarketu je nabité ATB a hormónmi určite jahňacina dobrá volba alebo králik.. 🙂
Dakujem, baby 😉 Tak veru dam radsej to jahnacie. Ale este som take nikdy nevarila. Ako dlho sa asi vari? Lebo vraj dost dlho... Ako hovadzina - dve a pol hodky ci menej?
Ja kuracie nedavam vobec... Nemam moznost kupit z domaceho chovu, tak davam vacsinou telacie a kacacie....
Urcite by som radsej dala jahnacie ako hydinu zo supermarketu 😉
Narez si take malinke kusky, nevar to cele... Taky kusocek mas za pol hodinky uvareny do makka 😉
Ja som zatial davala malemu len kuracie.. chystam sa ist dnes zakupit jahnacie a telacie.. ako dlho varýte masko? lekarka ma uprzornila na kuracinu ,ze nech mu ju moc nedávam ze bude mat ciciky.. tak ma to dost prekvapilo, viete nieco o tom? som z ba, kam chodite kupovat maso?
Besova, je to o tom, ze vo velkochovoch davaju ako sucast krmnej davky hormony na rast prsnej svaloviny a tb, aby neboli chore... Cize to vsetko spapa aj tvoj drobec... Prave to je dovod, preco hydinu (ak nemam domacu) nedavam vobec...
a kam chodis nakupovat maso? niekde u malych odberatelov?
Svagrinina svokra ma domace, takze hydinu a kralika od nej... Telacie davam z masiarstva u nas... Tu v dedine je jeden pan, co predava aj kurence, tak sa pojdem popytat cim ich krmi...
no ja chcem ist dnes pozriet do jedneho masiarstva, poradila mi nasa doktorka a som teda zvedava.. dnes to nieje sranda s tym masom.. a este ktomu ked ho je tak male bábo ,nie? to más fajn.. ak to mas od rodiny, a vie ze mu das dobre maso!
lindulak - môj syn má len o mesiac viac a idem mu tiež dávať jahňacie. teda chcela by som - na doporučenie alergologičky - vraj to zlepšuje stav u atopika. Akurát riešim, kde jahňacinu kúpiť. Ak niekto viete, dajte vedieť - aj konkrétne - lindulak, kde to ty máš ten zdroj? (napíš IP)
a ja som presvedčená, že taký malí kúsok pre bábo sa musí uvariť rýchlo - prípadne pokrájať ešte na drobnejšie, veď sa to potom aj tak bude mixovať 😉
Baby a ked to masko uvarite, tak to ide pomixovat ponornym mixerom? Alami - bio farma na Pocuvadle pri Ban. Stiavnici. Odporucam pozriet stranku www.naturalissk.sk, kde si mozete pozriet pod sekciou udelene certifikaty a potom kliknut na bioprodukty a tam je cely zoznam, ktore farmy maju udelene certifikaty na ake konkretne produkty a kde sidlia. Ja som ani netusila, ze tu mame blizko bio farmu 😉
Dobry den,
ja by som Vam velmi rada ponukla jahnacie mäso z domaceho chovu. Aktualne prebiehaju objednavky. Kontakt na mna gabika.bendikova@gmail.com, 0908 535 037
Ak mozem z vlastne skusenosti, tak kuracinu a maso z obchodu nedavaj vobec. My sme si s malou tymto presli koli poruche peceni a dost sme jej neumyselne kuracinou ublizili presme koli ATB a hormonom, ktore ma kupovane masko.Mala ma 6 rokov a ostali jej vsetky chlpky na tele, ktore jej mali vypadnut do jedneho roka a dietologicka nam povedla,ze je to koli hormonom v jedle
Ahoj lindulak, my sme zo začiatku dávali len hydinové mäsko, teraz mu už trošku pridávame aj iné. Ale keď si máš vybrať kura zo supermarketu alebo jahňacie z bio chovu tak ja by som dala určite to jahňacie!