Zienky som 4 mes od porodu, poradte mi pls nejake bielkovinove /resp menej sacharidove/ chutne mlsky. Mala sa mi budi v noci viackrat na jedlo /sme na um / a ja mam priserne hlady - a prve co si dam su keksiky, lebo to jedine je rychle, ze to zjem do 10 sekund 😀... takto nedam dole ani gram od porodu. Cez den riesim obed donaska alebo nasi mi privezu ale su dni kedy zjem pecivo s niecim narychlo, lebo teda mala je tak kontaktna, no skratka babo. Uz som vycerpana, ale co musim zmenit su tie rychle mlsky co davam v noci; lebo ten hlad je priserny. Muz robi momentalne mimo Slovenska, chodi len na 1 vikend v mesiaci.
@autorka tiež odporúčam ako @thirstymonk radí, no len ja som lenivá a radšej si kúpim 😅
Cottage cheese
syr,šunka
Bielkovinovy chlieb. Ja som byvala hladna v noci zase v tehotenstve a niekedy som si ho v noci dala.
Nakrájajte si uhorky, rajčiny trosku olovovoveho oleja, ak ľúbiš aj ocot. Tiez kefír je super, kúp 1% tuku. Rýchle praktické. Bielkovinovy chleba tiez ok. Nakrajaj šunku syr do dózy. To jerky znie tiez dobre. Tie keksy radšej nekupuj, nebudú doma, nedáš si. uvar zeleninovú polievku, pomixuj, daj do chladničky a vypi aj studenú. To aspom na tie nočné hlady.
Skyr
S bielkovinami musíš jesť aj zeleninu, inak si prekyslíš žalúdok, čo môže spôsobiť reflux, únavu, stratu minerálov a vitamínov ...
Hummus s mrkvou, uhorkou.
Biely jogurt s kokosom, čučoriedkami, kiwi ...
Guacamole so zelerom, paprikou, mrkvou.
Mozzarella s bazalkovým pestom, olivami.
Pečené Cuketové čipsy s parmezánom a avokádovým dipom.
Vajíčkový šalát s avokádom, uhorkou, rajčinou, pažítkou ... jogurtom.
Ochutený cottage cheese karamel, jahoda , vanilka ..
Alebo potom si cez deň správ domáci termix - v čokoládovom pudingu rozmiesaj tvaroh jemný. Trochu cukru. Lahoda. A máš aj bielkoviny. Potom do chladničky. A v noci len vyberieš, a ješ🙂
Sprav si jerky. Hovädze daš na dve hodky do mrazaku, aby sa ľahie krajalo... pokrajaš na 4-5mm hrube platky... daš do marinady (ľubovoľnej, aka ti chuti). Potom povešaš v rure na tú mriežku a sušíš na 50°C teplovzdušných das 5-6 hodín. Keď sa lámu, máš hotové. A keď dobre nasoliš, je to lahoda.
Daju sa samozrjeme jerky kupiť aj hotove, ale jednak sú tvrdé a jednak po prepočte tých 20g za 3€ ti vyjde cena mäsa 150€/kg, čo je nehumánne.