Poraďte biele víno vhodné na varenie. Nedržím doma žiaden alkohol,mám na to dôvod/som dcérou alkoholika/, pit či ochutnávať neplanujem. Také čo nájdem v bežnom supermarkete čo sa vám osvedčilo . Vopred ďakujem
v Metre maju take 0.3 ci 0.5 litrove balenia (asi priamo na varenie)... Ak nemas pristup do Metra, skus pozriet ci take nemaju aj v nejakom Tescu
@vanilkovazmrzka praveže mi známa od ktorej mám recept tvrdila aby som víno ničím nenahradzala, lebo iba tak bude mať jedlo tú správnu chuť,
Podľa toho čo ideš variť... Vo všeobecnosti do slaných jedál suché (za mňa tramin červený) do dezertov niečo sladšie palavu alebo ak mám slamove...
ved to @vanilkovazmrzka nikde nepisala... len ti napisala, ze je jedno ake (vino)... a ze pouziva hocake lacne suche...
@domiklik mäso ako príloha zeleninové rizoto, podľa receptu suché biele víno. Otázka znie aké?
Akékoľvek. Na varenie je to úplne jedno
Ja napr vzdy ked je v recepte biele vino nahradzam ho citronom. Zanecha kyselost a za mna je ta chut lepsia ako led dam vino. Kedysi som robila v restike a tam ked prisli moslimi tak sa vzdy pytali ci je v jedle vino a vzdy ho kuchar nahradil citronom.
Jedine kde davam vino ale cervene je bolonsla zmes a beriem prve co najdem v pbchode
@martinka13 tak je jedno či to bude mnou nenavidené krabicové alebo najlacnejšie fľaškové?
Ak ide vino do rizota tak za mňa ten tramin červený (je to biele víno). Je to výrazne víno a ryža je mdla bude sa to dopĺňať. V podstate to je jedno, pokiaľ prijímateľ nie je vinár, somelier alebo velni náročný stravnik 😃
Záleží na tom čo a komu to ideš variť. Ak len sebe a vínu nerozumieš/nepiješ tak je to fuk. My osobne používame do varenia víno ktoré aj bežne pijeme takže kvalitnejšie. Je to skrátka v tom jedle poznať. Ale ak to nemáš nechutné tak ti to bude asi jedno.
Krabicové ani z umelej fľašky nie preboha 🙈, to nieje víno, ale čučo.
Akékoľvek suché biele v sklenenej flaši.
Tak zas odtiaľ potiaľ. Čučo by som nepoužila ani do varenia.....
Jasne ze to nie je jedno. Nie flasu za 1.50, to su kysle patoky, a v jedle je citit. Kup lepsie suche vino do rizota. Aj za 4- 5 e flasu. Ja davam tiez do talianskeho risotta vino, aj do burgunskeho hovadzieho cervene, aj do ragu bolognese. Lacnym krabicovym vinom to jedlo pokazis .
Keď chceš fakt také chutné kremove rizoto, na taliansky štýl, tak potrebuješ skutočne aj kvalitnejšie víno. Mám známych, je to manželský pár, kde on je rodený Talian a navyše kuchár. Jeho "riso di parmezano" je niečo úžasné. Netuším, akú značku používa on, ale od neho viem, ze nemôžeš dat nejaké krabicove ci niečo také "za 1,50"lebo chuť nebude dobrá.
Čiže podľa mňa vyberať také lepšie drahšie značky, no keďže nie som na to expert, tiež neviem presne aké.
vôbec nie je jedno, aké víno použiješ. Zásada kvalitného varenia hovorí, var s takým vínom, aké piješ. Pre teba to neplatí, keďže nepiješ, ale teda rozhodne kvalitnejšie suché víno, žiadny krabicák. Ono dobré víno má inú chuť ako tamtie patoky a do jedla ti víno odovzdáva chuť (alkohol sa vyparí). Takže ak chceš mať dobré jedlo, použi dobré víno
Vino za 4-5 eur povazujem za lacne vino, takze ja som samozrejme myslela nejake lacne v sklenenej flasi, ked zoberies nejake slovenske vinarstvo, bude to ok. Krabice by ma ani nenapadlo, to ani nepovazujem za vino 😃
Mňa zaujalo to varené víno so zázvorom, aj viac receptov je tu: https://www.vinoviny.sk/sezona-vareneho-vina-za...
Podla mna je to uplne jedno, aj tak to tam vo vysledku nebudes citit… takze ja beriem hocijake lacne suche 😅