Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame. Plnka: Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky, Necháme stuhnúť v chlade. Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády. Polevu pripravíme nad parou roztopením cery a bielej čokolády.
Na nete som našla,,, ani som nevedela že je i biela poleva.
https://tortyodmamy.sme.sk/recept/zakusky/krame...
Pridal/a katarinalucanova 11.7.2021 - 23:07
Rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.
Cesto:
4 kusy bielok
300 gramov kryštálový cukor
300 gramov vlašské orechy
Plnka:
1 plechovka Salko karamelové
500 dekagramy maslo
Poleva:
200 gramov biela čokoláda
50 gramov Cera
Inštrukcie
Cesto:
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.
Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút.
Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
Plnka:
Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky, Necháme stuhnúť v chlade.
Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády.
Polevu pripravíme nad parou roztopením cery a bielej čokolády.