Maminky neviete mi poradit? Chcem synovi urobit tortu, no potrebujem aby bola uplne biela. Marcipan je nazltly a ta hmota z marschmallow cukrikov mi nechuti. Nepoznate nejaku fintu ako vybielit marcipan alebo recept na inu hmotu na obalenie ktora bude uplne biela? Prosiiiim dakujem
Já používám nejraději Smartflex... Má několik příchutí - používám hlavně mandlovou - chutná podobně jako marcipán, White Icing je taky fajn, ale na můj vkus moc sladký... Nevím, jestli myslíš falešný (mléčný) marcipán ze sušeného mléka, ale existuje běloba, která ho trochu "vybělí", ale rozhodně nebude sněhobílý... Takže pokud chceš opravdu sněhobílou hmotu, tak v cukrářském obchodě koupit nějakou potahovku (jedno, jestli K2 (ta je prý hodně měkká, osobně jsem s ní nepracovala), White Icing nebo Smartflex (mám vyzkoušené oba) nebo Čokoflex (ten prý chutná jako čokoláda, ale osobně také zkušenost nemám))
Dakujem krásne, niečo teda vyskúšam 🙂
@tesska13 ja by som odporucila tu K2 alebo callebaut, je snehobiela a dobre sa s nou robi, ale mozes pouzit aj hocijaku inu hmotu a do nej bielidlo, nadherne vybieli vsetky hmoty jaj a este k ochuteniu, aj tu z marschmallow cukrikov vies fajne ochutit, ja najradsej davam mandlovu prisadu
Pokud potřebuješ čistě bílou, tak to je K2 - stojí asi stovku za kilo.
Pracuje se s ní dobře, ale mě moc nechutná.
Prý daleko chuťově lepší je bílý chocoflex, ale s tím osobní zkušenost nemám, ani jak moc sněhobílý je.