Ahojte, čo varíte keď robíte bezmäsité obedy? Mám pocit že dookola robím to isté tak by som sa rada inšpirovala. U nás ide všetko šaláty, cestoviny len sladké obedy nie to moc nemusíme. Ďakujem za každú inšpiráciu.
Bryndzové halušky, placky, prívarky (cuketovy, fazulovy, šošovicový s vajcom), špenát, zapekaný karfiol so syrom, cestoviny s omáčkami, strapacky s kapustou....
halušky - bryndzové, syrové, špenátové
granadír
zeleninové rizoto
robim zeleninove fasirky, ci rozne privarky, rizoto, placky...cestoviny ...
Strukoviny na rozne sposoby.....
inšpiruj sa receptami od Martin Pyco Rausch 👍
kus-kus s balkanskym syrom a červenou repou, vyyborne
Zapekaná brokolica so zemiakmi, špenátové halušky s omáčkou, pečené zemiaky a k tomu kyslá kapusta
Tak toto je moja téma, mäso si dávam len občas,keby som nemala rodinu, som vegetarián, ale tak s mužom a synom masozravcami je to ťažké. Ja mam par receptov ale nestačí mi to, potom ešte hľadám ege recepty bez smotany ale aby boli aj chutné a to je niekedy problém. Proste aby sa človek aj zasýtil. Moje tipy sú kapustove halusky, keď nemám čas, uvarím len mrvenicku a na oleji pražíme a potom dusím strúhanu alebo mixovanu kapustu na oleji so soľou ( vďaka soli pusti stavu), pôvodný recept je od svokry a robí sa s poctivými zemiakovými haluškami malými, je to jedna z najlepších chuti aké poznam ( ta dusená kapusta naslano a malé zemiakové halusky). A ešte cviklove rizoto s parmezánom.
Zapekana brokolica, zapekany karfiol, karfiolova pizza, plneny baklazan, cviklove placky, cuketove placky, spenatove palacinky s cottage syrom... ja sa snazim jest hlavne zeleninove jedla
Tiež sa rada inšpirujem mojich pár...hlivovy perkelt, plnené hriby do toho syr, šunka čokoľvek a zapiecť v rúre, rizoto na x spôsobov, grilovaný syr ostiepok, halloumi, kuskus s tuniakom a šalátom, karfiol obalený v parmezáne v rúre, kelovy prívarok, šošovicový,luskovy k tomu vajíčko, zapečené zemiaky na x spôsobov, halušky rôzne, ryby, keď mate radi. .rybacie fašírky, špenátovy quiche a balkánskym syrom,
Tofu, keď máte radi ..k tomu grilovanú zeleninu,
Zeleninové lasagne, falafel, tortilly so zeleninou tuniakom
@sisaka my mame najradsej strukoviny na styl kari, so zeleninou a kokosovym mliekom. Tam fakt mozes hodit vsetko, co najdes v chladnicke, dolezite je spravne to dochutit. Takisto strukovinove salaty-zaklad je pridat najemno cibulu, avokado, uhorku, citron a olivovy olej.
No a samozrejme obycajne polievky na styl fazulovice-moze sa pridat trochu chorizo na chut a rezance, my sme si priviezli zo Singapuru rozne exoticke, a v pohode to k sebe ide😅
U nás najviac ide pečená zelenina. Hocičo s hocicim, niekedy so smotanou, niekedy na kari, niekedy s balkanskym syrom. Tiež zeleninové fašírky a privarky hádam všetky okrem tekvicoveho😀
My jeme všeličo, rada skúšam nové
Pozri si na insta tieto vegánske profily, majú super recepty
Surovadcerka
Fitgreenmind
Plant_basedrecipe
Vegamelon
Dr.vegan
Bedle v 3obale keď už mame sezónu +zemiaky
Rôzne karbonátky (minule som robila so zemiakovým šalátom bez vajec a s tofunezou a strašne som sa objedla)
Karbonátky do malých gulickek upiecť, k tomu paradajková omacka knedľa
Palacinky na slano
Wrap
Tekvicové rizoto so smotanou a orechovo cesnakovo lahodkovodrozdovou pastou mňam
Cestoviny s karfiolovym pyre fakt prekvapivo dobre
Cuketovo zemiakové placky s tofunezou
Ja mám veľmi rada aj dahl a ďalej cicer na (vege)smotane a paprike so struhanou mrkvou plus biela ryža.
Celkovo odporúčam web jimejinak, hoci pre väčšinu populácie je to extrém. Ale inšpirácia dobra 🙂
Ja som napríklad dnes robila fašírky z ovsených vločiek so syrom a zemiakovo-tekvicove pyré 🤷