Bezmäsité obedy

8. okt 2024

Ahojte, čo varíte keď robíte bezmäsité obedy? Mám pocit že dookola robím to isté tak by som sa rada inšpirovala. U nás ide všetko šaláty, cestoviny len sladké obedy nie to moc nemusíme. Ďakujem za každú inšpiráciu.

beky223
8. okt 2024

Ja som napríklad dnes robila fašírky z ovsených vločiek so syrom a zemiakovo-tekvicove pyré 🤷

marcellka32
8. okt 2024

Bryndzové halušky, placky, prívarky (cuketovy, fazulovy, šošovicový s vajcom), špenát, zapekaný karfiol so syrom, cestoviny s omáčkami, strapacky s kapustou....

patka06
8. okt 2024

halušky - bryndzové, syrové, špenátové
granadír
zeleninové rizoto

bublinka1426
8. okt 2024

robim zeleninove fasirky, ci rozne privarky, rizoto, placky...cestoviny ...

tenerifka
8. okt 2024

Strukoviny na rozne sposoby.....

jamimo
8. okt 2024

inšpiruj sa receptami od Martin Pyco Rausch 👍

11miska07
8. okt 2024

kus-kus s balkanskym syrom a červenou repou, vyyborne

ina2405
8. okt 2024

Zapekaná brokolica so zemiakmi, špenátové halušky s omáčkou, pečené zemiaky a k tomu kyslá kapusta

sisaka
8. okt 2024

@tenerifka daj prosím ťa typ. Moja fantázia začína a konči pri klasickom slovenskom privarku (nie som fanúšik), indický daal, vegetariánske chilli a nejaká minestrone polievka

tatisna
8. okt 2024

Tak toto je moja téma, mäso si dávam len občas,keby som nemala rodinu, som vegetarián, ale tak s mužom a synom masozravcami je to ťažké. Ja mam par receptov ale nestačí mi to, potom ešte hľadám ege recepty bez smotany ale aby boli aj chutné a to je niekedy problém. Proste aby sa človek aj zasýtil. Moje tipy sú kapustove halusky, keď nemám čas, uvarím len mrvenicku a na oleji pražíme a potom dusím strúhanu alebo mixovanu kapustu na oleji so soľou ( vďaka soli pusti stavu), pôvodný recept je od svokry a robí sa s poctivými zemiakovými haluškami malými, je to jedna z najlepších chuti aké poznam ( ta dusená kapusta naslano a malé zemiakové halusky). A ešte cviklove rizoto s parmezánom.

mimirka32
8. okt 2024

Zapekana brokolica, zapekany karfiol, karfiolova pizza, plneny baklazan, cviklove placky, cuketove placky, spenatove palacinky s cottage syrom... ja sa snazim jest hlavne zeleninove jedla

luccija
8. okt 2024

Tiež sa rada inšpirujem mojich pár...hlivovy perkelt, plnené hriby do toho syr, šunka čokoľvek a zapiecť v rúre, rizoto na x spôsobov, grilovaný syr ostiepok, halloumi, kuskus s tuniakom a šalátom, karfiol obalený v parmezáne v rúre, kelovy prívarok, šošovicový,luskovy k tomu vajíčko, zapečené zemiaky na x spôsobov, halušky rôzne, ryby, keď mate radi. .rybacie fašírky, špenátovy quiche a balkánskym syrom,

luccija
8. okt 2024

Tofu, keď máte radi ..k tomu grilovanú zeleninu,

luccija
8. okt 2024

Zeleninové lasagne, falafel, tortilly so zeleninou tuniakom

tenerifka
8. okt 2024

@sisaka my mame najradsej strukoviny na styl kari, so zeleninou a kokosovym mliekom. Tam fakt mozes hodit vsetko, co najdes v chladnicke, dolezite je spravne to dochutit. Takisto strukovinove salaty-zaklad je pridat najemno cibulu, avokado, uhorku, citron a olivovy olej.
No a samozrejme obycajne polievky na styl fazulovice-moze sa pridat trochu chorizo na chut a rezance, my sme si priviezli zo Singapuru rozne exoticke, a v pohode to k sebe ide😅

petronellla87
8. okt 2024

U nás najviac ide pečená zelenina. Hocičo s hocicim, niekedy so smotanou, niekedy na kari, niekedy s balkanskym syrom. Tiež zeleninové fašírky a privarky hádam všetky okrem tekvicoveho😀

konikmodry111
8. okt 2024

My jeme všeličo, rada skúšam nové
Pozri si na insta tieto vegánske profily, majú super recepty

Surovadcerka
Fitgreenmind
Plant_basedrecipe
Vegamelon
Dr.vegan

0laracroft0
8. okt 2024

Bedle v 3obale keď už mame sezónu +zemiaky
Rôzne karbonátky (minule som robila so zemiakovým šalátom bez vajec a s tofunezou a strašne som sa objedla)
Karbonátky do malých gulickek upiecť, k tomu paradajková omacka knedľa
Palacinky na slano
Wrap
Tekvicové rizoto so smotanou a orechovo cesnakovo lahodkovodrozdovou pastou mňam
Cestoviny s karfiolovym pyre fakt prekvapivo dobre
Cuketovo zemiakové placky s tofunezou
Ja mám veľmi rada aj dahl a ďalej cicer na (vege)smotane a paprike so struhanou mrkvou plus biela ryža.

Celkovo odporúčam web jimejinak, hoci pre väčšinu populácie je to extrém. Ale inšpirácia dobra 🙂