Zienky dajte mi inspiraciu, co bez mäsa varite na obed najradsej alebo najcastejsie ?
@maminka1001 špenátové halušky, tvarohové rezance, špagety s paradajkovou omáčkou, cestoviny so syrovou omáčkou, hráškové/tekvicové rizoto, lečo, krémové polievky, zemiakové placky, grilovaný hermelín, zapekaný karfiol/brokolicu, granadir, šošovicové kari...
tofu opražene na panvicke so zemiakmi v supke
tuniak so šalátom z rukoly
ryžový nákyp
bulgur s čerstvými sampinonmi
@maminka1001 sladké jedlá, strukovinové jedlá, prívarky s vajcom/napríklad zemiakový,.luskový/, cestoviny s rôznymi omáčkami (syrová, brokoli, paradajková,...)/pestom. Granadír, špenát, pizza, halušky, pirohy, ale pokojne aj "sviečková", "francúzske zemiaky", či "segedín", len tam proste nedáš mäso 😁. A tak...
@maminka1001 Indicky syr paneer na rozne sposoby, rozne zeleninove placky, spenat/luskovy privarok/cervenu kapustu s volskym okom a zemiakmi, humus, falafel, pecenu zeleninu alebo zapeceny karfiol/brokolicu/spenat, mungo curry s kokosovym mliekom, rozne druhy sosovice, cicer na grecky sposob (revithada), cestoviny s domacim pestom, leco alebo turecke leco menemen, rozne kremove polievky...
@maminka1001
šošovicový, fazulkovy, tekvicový, zemiakový prívarok, volské oko.
Buchty na pare, slivkové gule, pirohy
Syr, hranolky
Halušky s tvarohom ( ja so slaninou, dcéra chce bez)
Vyprážaný karfiol, brokolica, hokaido, cuketa, kaša zemiaková
Špagety s rôznymi omáčkami, ja mám rada olivy, bazalka, cesnak, syr
Rôzne polievky, paradajková, cesnaková, šošovicová, fazuľová, zemiaková, hrachová, špenátová, mrkvová....
Hubová omáčka s cestovinou,
Pizza bez šunky
Hamburger bez mäsa, namiesto mäsa syr, alebo rybu
Ryby na rôzne spôsoby.
Grecky salat s fetou, domaci falafel, s opekanymi zemiakmi, salatom; fazulove struky so spenatovym zemiakovym pyre, a ja k tomu este cervenu repu, alebo cervenu kapustu; domacu vege pizzu so sampinonmi, paprikou, olivami, cibulou; pecene bataty s niecim, asi salatom,rukolou, a fetou. Burrito s ciernou fazulou, avokadom, trochou ryze, salsou a salatom. Bolonske spagety s omackou bez masa, nahradene je veggie kuskami. Aj chilli sin carne robim, prip s tofu. Veggie gulky na panvici, so salatom, zemiackami. Nachos so syrom guacamole, salsou, kyslou smotanou.
Zeleninove polievky rozne, huste, brokolicova, hraskova s brokolicou, brokolicova, mrkvova, rajcinova, ani do jednej nejde maso. Jeme s chlebom.
Indicke ci thajske curry s tofu
Shakshuka je v plane, este som sa k nejk nedostala
Polenta s tomatovou omackou a kozim syrom ma este napadla. Cuketove/zemiakove placky - tam sa schova kadejaka zelenina, ale zdrave to nie je kvoli oleju ;)
Alebo len salat co dom dal: mam vzdy zelene (salat, rukola), farebne (rajcina, paprika, mrkva, baklazan, cervena cibula), hlubovina (brokolica, karfiol), strukovina (sosovice, fazule, cicer), nadkladat co je prave doma. Na to nejaju bielkovinu ked je (alebo aj nie), podla toho ked je suche tak omacku, olivac, jogurt. Trochu syra mam rada, alebo vajce na tvrdo (to nie moc casto). A bylinky, korenie, vzdy nieco. Brokllocu karfiol apod vzdy robim s horcicnym semienkom drvenym, sol korenie paprika je vzdy, plus ine korenie podla toho co je, alebo bylknku prihodim, bazalku, petrzlen,...
@maminka1001 pohánkové rizoto, karfiolove fašírky, brokolicové fašírky, mrkvové placky, indický dhal, šošovicový šalát, cuketovú babu, thajské curry, zeleninový wrap, cvilový šalát, špenátový prívarok, cestoviny s pestom, zapekané caneloni s medvedím cesnakom, špenátové halušky, cícerová baba...
Rizota a zeleninove placky (rozne sposoby),huste polievky (strukoviny napr),cestoviny,vyprazany karfiol a syr... Toto asi najcastejsie.
@maminka1001 špenátovo-rajčinovej lasagne s ricottou a mozarellou
Hribovy alebo fazulovy gulas
Cestoviny-zeleninove,s pestom,paradajkove so syrom,vajickove,rozne zapekane.....Na sladko s makom,orechmi ci tvarohom
Vyprazany syr,sampiony,karfiol ,brokolicu,cukiny,baklazan,rybu-ale "smazim" to v rure
Rozne zeleninove,vlockove,sojove,hubove..fasirky,
niekedy tou zmesou naplnim kelovy list alebo papriku a urobim to s paradajkovou omackou a zemiakmi
Langose,lokse,palacinky ,lievance-aj zeleninove,sisky
zemiakove placky-aj plnene hubami napr.
Bryndzove pirohy,alebo halusky-ale tie musia byt so slaninou
Zapekanu plnenu cuketu ci baklazan
Zapekanu brokolicu vi karfiol-do syrom a vajickom
Indicky dal,rozne strukovinove jedla...
Podla sezony varim casto bezmäsito,teraz ked uz zacinsju rozne byliny, zeleniny....to az tak cloveka taha,varit lahko a rychlo.
rizoto, granadír, cestoviny - vajcové, nasladko, palacinky - sladké, slané, zapekané cestoviny, prívarky, polievky
Parené buchty,pirohy ,rezance s tvarohom ,gomboce,langoše,cestoviny so sampin.omackou,zapekané s brokolicou,kadejaké polievky(hraskova,brokolicová s haluškami,paradajková.)
nedávno som robila cícerové placky, a to som si myslela, že to nikto jesť nebude, že to proste budem dojedať všetko sama týždeň :D ale nakoniec to dopadlo celkom fajn evidentne, keďže padli za jedno posedenie :D tak ma to tak potešilo, že dá sa proste aj bez mäsa navariť a dobre najesť, lebo popravde, to mäso mi už ide hore krkom.
Fašírky z naklíčenej šošovice, k tomu zemiakovo-brokolicová kaša.
Cestoviny s tvarohom a makom.
Špenát so zemiakmi a vajcom.
Šošovicový prívarok, tekvicový prívarok, akýkoľvek prívarok 😀
Zapekaná brokolica.
Pečené zemiaky s mrkvou.
Tvarohové guľky.
A veľa iných 😀