Ahojte mamičky, budúce mamičky a spol. 🙂 Máme doma bezlepkovú diétu a veľmi sme chceli na Vianoce bezlepkové vianočné oplatky, moja budúca švagrina je cukrarka a pečie doma oplatky tak som ju poprosila či by mi nespravila aj takéto, lenže vraj cesto bolo príliš husté, alebo sa hneď oplatka rozpadla a vraví... Nemáte niektorá s týmto skúsenosti a neviete poradiť nejaký dobrý trik alebo dať radu ako nato? 🙂 určite sa to musí nejako dať, veľmi by som bola vďačná, viem že sa dajú také aj kúpiť ale je to dosť drahé :( a tak sme si chceli takto pomôcť...
@katka1981 múku používame Promix PK alebo Promix UNI
Medovníčky: 600g múky, 240g pr.cukor, 100 masla (hera), 4 lyžice medu, 1 lyžicka pernikove korenie, 1 lyžicka Škorice, 1 lyžicka Škorice, 1 lyžicka sódy bikarbony, 3 vajcia, za hrsť mletých orechov
Rozpustiť med s maslom na ohni, Ostatné prísady do múky a polievat teplým medom s maslom - spraví sa cesto. Nechať 2 hodiny postáť, po upečení pozrieť vajíčkom
LINECKE: 40dg múky, 15dg pr.cukru, 4 žĺtky,jedna hera, šťava z citróna, zamiešať rukou, nechať postáť
Snáď pomôže 🙂
akurat akcia vo freshi za 69 centov to sa neoplati s tym piplat, ked len na vianoce viac stoji muka pomaly a ta robota s tym...ale normalne ak tak sa dava viac vajec mozno pomoze
Neviem co je dost drahe, ale napr. na Medenej v BA ich maju za 95 centov:
http://www.celiakis.sk/products/vianocne-oblatk...