Bezlepkové oplátky

evka2345
10. dec 2015

Ahojte mamičky, budúce mamičky a spol. 🙂 Máme doma bezlepkovú diétu a veľmi sme chceli na Vianoce bezlepkové vianočné oplatky, moja budúca švagrina je cukrarka a pečie doma oplatky tak som ju poprosila či by mi nespravila aj takéto, lenže vraj cesto bolo príliš husté, alebo sa hneď oplatka rozpadla a vraví... Nemáte niektorá s týmto skúsenosti a neviete poradiť nejaký dobrý trik alebo dať radu ako nato? 🙂 určite sa to musí nejako dať, veľmi by som bola vďačná, viem že sa dajú také aj kúpiť ale je to dosť drahé :( a tak sme si chceli takto pomôcť...

horana
10. dec 2015

Neviem co je dost drahe, ale napr. na Medenej v BA ich maju za 95 centov:
http://www.celiakis.sk/products/vianocne-oblatk...

katka1981
10. dec 2015

@evka2345, prosim ta nemas osvedceny recept na linecke kolaciky a medovniky? Mne sa linecke rozpadavalo a medovnicky mali akoby skrupinu, nebola som spokojna, dik.

evka2345
autor
10. dec 2015

@katka1981 mám pečieme podľa toho už roky, sú síce krehké a treba s nimi narábať jemne ale vždy sa poadaria, samozrejme stane sa že nejaký ten koláčik sa rozpadne ale to len ojedinele keď si nedáme pozor...pridám sem oba keď prídem domov môžeš skúsiť 🙂

katka1981
10. dec 2015

@evka2345, dakujem, predpokladam, ze to budu z muky Schar Mix C. Su chudne, len krehucke. Ale ajtak poprosim recept a hlavne tie medovnicky, vzdy som robila uzasne a tieto sice chutovo super ale take bubliny sa na nich robili, dakujem

evka2345
autor
11. dec 2015

@katka1981 múku používame Promix PK alebo Promix UNI
Medovníčky: 600g múky, 240g pr.cukor, 100 masla (hera), 4 lyžice medu, 1 lyžicka pernikove korenie, 1 lyžicka Škorice, 1 lyžicka Škorice, 1 lyžicka sódy bikarbony, 3 vajcia, za hrsť mletých orechov
Rozpustiť med s maslom na ohni, Ostatné prísady do múky a polievat teplým medom s maslom - spraví sa cesto. Nechať 2 hodiny postáť, po upečení pozrieť vajíčkom
LINECKE: 40dg múky, 15dg pr.cukru, 4 žĺtky,jedna hera, šťava z citróna, zamiešať rukou, nechať postáť
Snáď pomôže 🙂

bibistec
12. dec 2015

akurat akcia vo freshi za 69 centov to sa neoplati s tym piplat, ked len na vianoce viac stoji muka pomaly a ta robota s tym...ale normalne ak tak sa dava viac vajec mozno pomoze

katka1981
12. dec 2015

@evka2345, dakujem ti, vyskusam