Neviem ako si mám poradiť s bezlepkovým kysnutým cestom.Doteraz som poznala len klasické kysnuté cesto,no som už celiatička a skúšam rôzne recepty,len to kysnuté mi nejako nejde.To cesto mi pripadá skôr ako linecké nie kysnuté.Rozpadá sa mi a keď som ho nejako polepila,tak po upečení sa to nedalo jesť,lebo to bolo také tvrdé a nechutné.Ak sa nájde nejaká skúsená gazdinka ktorá by mi vedela poradiť ako na to cesto,tak by som bola rada.Mám rada rôzne záviny a osie hniezda len z tejto bezlepkovej múky to nejde.Potešila by som sa aj odskúšanému receptu.Poradí mi niekto?
skúšali ste kuknúť na mimibazare?tam su recepty-aj bezlepkové...
ahojte kocky, skuste vyskusat tento recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76160
daju sa z neho robit rozne kolaciky, lupacky alebo zaviny.
Ahojte, pri roznych kolláčijkoch mám takú univerzálnu skúsenosť. Múky pridám okrem 1 sáčku droždia /LAbeta - na 400 gr múky/ aj trochu prášku do pečiva, vajíčko len polku - tvrdne z toho cesto /vajíčko rozmiešam v miske spolu a potom odlejem polovicu/ , cesto nenechávam vykysnúť /to hravo prebehne aj v rúre, keď sú menšie kúsky/. Lepšie sa s ním pracuje, je tuhšie, nemá v sebe toľko vzduchu. A zvinutú roládu nekrájam nožom /desne sa to lepí/ ale oddelujem hrubšo nitou. Takto robím osie hniezda aj juhoslovanské koláče /slané malé trojuholníky/. L.
Ahojte, deti nesmu lepok a mlieko a cukor, a tak som nasla na vareche tento recept a koláč trochu upravila a dopadlo to vyborne.
http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-kolace...
moje zmeny oproti receptu:
použila som 400g bezlepkovej múky Jizerka, namiesto masla som použila Alsan Bio maslo (rastlinné nestužené), namiesto mlieka som dala ryžové mlieko a cukor som dala prírodný kryštálový trstinový (normálne používam cukor Xylitol, brezový cukor, ale vraj pri ňom by cesto vôbec nenakyslo, lebo neobsahuje nejaké látky podporujúce kvasenie), namiesto normálneho droždia som dala 1 sáčok Dr.Oetker. Sušené droždie som zamiešala priamo do múky a nechala som to nakysnúť v miske rýchlokyske. Dala som dve vajcia, olej, soľ. Piekla som to 30min. na 180st. a potom este 20min. na 170st., celkom tak ako bolo v recepte, 50 minút. Koláč je úžasne makkučký, aj na druhý deň, dobre sa krája, nepraskol mi (hoci cesto sa trošku trhalo po zvinutí závinu a robili sa dieročky). A čo je zaujímavé, keby som ho sama nepiekla, netušila by som že je z bezlepkovej múky.
Ahojte kočky,prosím vás neviete poradiť bezlepkové cesto na pizzu? Neviem ako ho urobiť,ja nemám celiakiu ale sestra a chce ju prekvapiť.
najlepšia muka na kysnuté koláče je muka Liana.kolace su na nerozoznanie od normálnych.
koláče su mekucke ako vata.
no ja mam BD od malicka a tiez by som uvitala fintu na kysnute cesto 😀 😀 😀
to asi tazko,,takze sa asi uspokojime s babovkami,bublaninami...max kysnuty kolac so zmolenkou 😅