Ahojte 🙂 viete mi poradiť čo pripraviť pre bezmliečnu a bezlepkovú návštevu? Niečo chutné ale jednoduché pre kuchárske nemehlo🫣🫣
Ja som práve dokedla sosovicove čipsy z DM, môj obľúbený bezlepkovy snack
Chia puding
Hrozno, gumene medvediky, arasidy, obycajne cipsy zemiakove solene, salamovo sunkova misa a kopec zeleniny (paradajka, paprika, uhorka, mrkva na pasiky), olivy, kysla uhorka. A kupit jedno bezlepkove pecivo k tomu.
Ak chces veceru, tak pecene kuracie s ryzou. Alebo len.pecene zemiaky v rure s korenim a olejom, hranolky.
Davaj pozor na zlozenie. Puding, salama a pod pravdepodobne budu obsahovat laktozu.
Mozes spravit bezlepkovy cestovinovy salat so zeleninou, sunkou. Alebo to iste zo sosovice. Obidva sa daju jest na teplo aj na studeno. Alebo tie salaty pouzit ako prilohu k pecenemu masu. Pripadne zeleninove natierky - rozmixovana udusena zelenina. Bezlepkove pecivo bude tiez obsahovat mlieko. Jedine chlieb by mohol byt bez mlieka. Treba podrobne citat zlozenie.
Ešte pozor ci iba bezlaktozovu alebo musi byt bez mliečnej bielkoviny. Lebo to je rozdiel. Ak aj obed a tak, tak vsetko len nepouzi nic laktozove. Pecene kura, ryza. Ak chlebíčky, tak tiez vies pripravit bez lepkove a bezlaktozove, kupis uz v kazdom obchode na to veci.
Ovocie a zeleninu s humusom. Cokoladovu tofu tortu (maruskaveg - takto najdes recept ). Je to fakt velmi chutne a aj jednoduche na pripravu. Pripadne mam doma vzdy zmes na makovnik (grizzly.sk), dokupis rastlinny napoj, zmiesas a upecies. Pripadne kup v Dm cipsy.
Su velmi dobre. A vies kupit aj sladke kolace a babovku. Mne to davali v porodnici na ranajky. U nas to maju napr. v Tescu. je taky bezlepko kutik. Su aj tvarohove, ale maju aj bez mlieka.
Ďakujem za nápady ♥️
Puding s nemliecnym mliekom a ovocim , zelenina nakrajana na palicky s hummusom.