Bazový sirup

saska00
30. máj 2024

Baby, včera som si prevarila vodu, nakrajala citróny a zaliala som bázu a citróny tou vodou a nejaká luhovat do dneska večera. Nehala som to luhovat v hrnci na linke 🤔 nevadí to ,že to nebolo v chladničke ?
Dneska som precedila ,rozpustila cukor +trocha kyselina citrónová a naliala do fliaš. No keď som ho kostovala, tak tam cítim takú zvláštnu chuť akoby potuchnute 🤔nemohlo sa to nejako skazit ? Alebo to ma takú zvláštnu vôňu pri pití?

marylinmary
31. máj 2024

Robievam presne takto, ako pises, tiez nedavam do chladnicky, ked to ma odstat. Ale raz sa mi stalo, ze z citronov mi ostal taky trpky, alebo ako by som to nazvala. Odvtedy ked robim, tak citrony jedine bez supy.

saska00
autor
31. máj 2024

@marylinmary a ešte ma zaujíma že prečo mi nezhustol? 🫣 dala som na 2l vody asi 800g cukru + trocha med ešte

monika101146560
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika101146560
31. máj 2024

Ja davam na 2,5 litra vody 2kg cukru. Zalievam kvety spolu s nakrajanymi citronmi vriacou prevarenou vodou a uzavriem misu a necham to polozene na sporaku.Pomaly vychladne a nic sa tomu nestane nezlakni sa ked tie kvety trochu sčernejú, nepokazi to ani chut ani konzistenciu. Akurat vcera som robila a je genialny. Moj manzel aj dcera piju sirupove vody a uz cakam kedy bude aspon 2 dni pekne nech su zase opelene na dalsiu davku 🙂