Baby, včera som si prevarila vodu, nakrajala citróny a zaliala som bázu a citróny tou vodou a nejaká luhovat do dneska večera. Nehala som to luhovat v hrnci na linke 🤔 nevadí to ,že to nebolo v chladničke ?
Dneska som precedila ,rozpustila cukor +trocha kyselina citrónová a naliala do fliaš. No keď som ho kostovala, tak tam cítim takú zvláštnu chuť akoby potuchnute 🤔nemohlo sa to nejako skazit ? Alebo to ma takú zvláštnu vôňu pri pití?
@marylinmary a ešte ma zaujíma že prečo mi nezhustol? 🫣 dala som na 2l vody asi 800g cukru + trocha med ešte
Ja davam na 2,5 litra vody 2kg cukru. Zalievam kvety spolu s nakrajanymi citronmi vriacou prevarenou vodou a uzavriem misu a necham to polozene na sporaku.Pomaly vychladne a nic sa tomu nestane nezlakni sa ked tie kvety trochu sčernejú, nepokazi to ani chut ani konzistenciu. Akurat vcera som robila a je genialny. Moj manzel aj dcera piju sirupove vody a uz cakam kedy bude aspon 2 dni pekne nech su zase opelene na dalsiu davku 🙂
Robievam presne takto, ako pises, tiez nedavam do chladnicky, ked to ma odstat. Ale raz sa mi stalo, ze z citronov mi ostal taky trpky, alebo ako by som to nazvala. Odvtedy ked robim, tak citrony jedine bez supy.