Bábovka zo špaldovej múky

helen4
26. apr 2018

Mozem poprosit recept na dobru babovku so spaldovej muky a nahradou cukru ( med, aga.sirup,javo.sirup...
Robila som velakrat rozne recepty a uz ma ide porazit,..vzdy je vo vnutry taka tazsia,zlepena, niekedy nenarastie a pritom ju robim podla receptu.Dakujeem.

dagmara17
26. apr 2018

Ja robievam túto https://www.lenivakucharka.sk/spaldova-hrncekov... síce je tam trstinový cukor, ale prípadne si ho vieš nahradiť.

0silvia0
26. apr 2018

@helen4 mozno je to aj sposobom pecenia. Ja dam babovku do vyhriatej rury na par minut, potom stisim na 180 stupnov. Babovku vzdy peciem hodinu.

ivuska027
26. apr 2018

Recept neporadim, lebo ja robim klasicku bez nahrad, ale jedno je iste, pecie sa pomaly na cca 160-170st. aj hodinu, hodinu desat, na ohreve hornom a dolnom, nie na teplom vzduchu 🙂

zuzubb007
26. apr 2018

ja robievam túto je to síce klasika ale cukor môžte nahradiť medom a múku klasicku špaldovou https://dobruchut.azet.sk/recept/29401/hrncekov..., doteraz ju robievam dvakrát do mesiaca a vždy vyjde úplne perfektne, samozrejme pečiem na 160 stupňov cca. hodinu, hodinu aj desať minút, a nikdy netreba skorej otvárať rúru lebo padne bábovka a bude po pečení to je základné pravidlo 🙂

lilyianka
26. apr 2018

@helen4 tazku ju mozes mat kvoli vajickam...ak neslahas zvlast bielka a zvlast zltka s cukrom...mozem ti napisat moj recept a cukor a pod.si mozes nahradit podla seba...
300g muky ( ja davam hladku +celozrnnu spaldovu, pomer ako sa podari)
300g trstin.cukru
1/2kypr.prasku
6 vajec
1,5dc oleja
1,5dc vlaznej vody
Kakao, orechy, mak ( uz kazdy podla seba)

Najprv vymiesam bielka, potom zltka s cukrom, postupne pridavam muku, kypr.prasok, olej a vodu. Ked je vsetko vymiesane, pridam orechy a nakoniec dam vyslahany sneh, ten vsak vmiesavam varechou...vacsinu cesta vylejem do formy a do ostatneho dam kakao, vymiesam a dolejem ....peciem na 180 st.cca 50minut

deti95060810
26. apr 2018

ja šľahám vajcia spolu....tým to nebude. skôr pečením....ja pečiem min. 60 min. a najskôr mám 180 a potom dám 160 stup.

helen4
autor
26. apr 2018

@lilyianka Dakujem.Vyskusam.Praveze, bielka slaham a pridavam nakoniec len ich vareskovu primiesam k cestu nakoniec.

helen4
autor
26. apr 2018

@zuzubb007 dakujem,vyskusam

helen4
autor
26. apr 2018

@dagmara17 Dakujem,skusim

helen4
autor
26. apr 2018

@deti95060810 peciem aj ja 40 - 50 min. Niekedy je aj uz prepecena na vrchu dost potom a na 180
Skusam recept zuzub007 tam je pisane ze len 20 min sa pecie.Uz je tolko a pozeram do rury a mam ju na vrchu popukanu

helen4
autor
26. apr 2018

@zuzubb007 super,podarila sa,vo vnuyry je krasna nadychana..sice som dala 250ml hrncek tak je jej malo,ale na buduce dam vacsi a prisposobim aj tak ingrediencie.Dakujem vam vsetkym 🙂

zuzubb007
26. apr 2018

Tak som rada, a piekli ste ju teda hodinu?, lebo je síce v recepte 20 minút ale mne sa nikdy za taký čas neupiekla ani keby som čo robila :D

helen4
autor
26. apr 2018

@zuzubb007 piekla som ju 25 minut a je super a chutnaaa 🙂))

kika831
26. apr 2018

@helen4 skuste dat pol na pol spaldovu muku a klasicku muku. Bo z cisto spaldovej muky to cesto je vzdy tazsie. Ja to tak zvyknem robit. A este som zistila, ze v silikonovej forme je ta babovka vzdy akasi horsie upecena. Aspon mne sa to tak zda, takze som sa vratila ku klasickej forme. 👍

helen4
autor
26. apr 2018

@kika831 dakujem za typ,dala som pol na pol teraz a mam klasicku formu