Mozem poprosit recept na dobru babovku so spaldovej muky a nahradou cukru ( med, aga.sirup,javo.sirup...
Robila som velakrat rozne recepty a uz ma ide porazit,..vzdy je vo vnutry taka tazsia,zlepena, niekedy nenarastie a pritom ju robim podla receptu.Dakujeem.
Recept neporadim, lebo ja robim klasicku bez nahrad, ale jedno je iste, pecie sa pomaly na cca 160-170st. aj hodinu, hodinu desat, na ohreve hornom a dolnom, nie na teplom vzduchu 🙂
ja robievam túto je to síce klasika ale cukor môžte nahradiť medom a múku klasicku špaldovou https://dobruchut.azet.sk/recept/29401/hrncekov..., doteraz ju robievam dvakrát do mesiaca a vždy vyjde úplne perfektne, samozrejme pečiem na 160 stupňov cca. hodinu, hodinu aj desať minút, a nikdy netreba skorej otvárať rúru lebo padne bábovka a bude po pečení to je základné pravidlo 🙂
@helen4 tazku ju mozes mat kvoli vajickam...ak neslahas zvlast bielka a zvlast zltka s cukrom...mozem ti napisat moj recept a cukor a pod.si mozes nahradit podla seba...
300g muky ( ja davam hladku +celozrnnu spaldovu, pomer ako sa podari)
300g trstin.cukru
1/2kypr.prasku
6 vajec
1,5dc oleja
1,5dc vlaznej vody
Kakao, orechy, mak ( uz kazdy podla seba)
Najprv vymiesam bielka, potom zltka s cukrom, postupne pridavam muku, kypr.prasok, olej a vodu. Ked je vsetko vymiesane, pridam orechy a nakoniec dam vyslahany sneh, ten vsak vmiesavam varechou...vacsinu cesta vylejem do formy a do ostatneho dam kakao, vymiesam a dolejem ....peciem na 180 st.cca 50minut
ja šľahám vajcia spolu....tým to nebude. skôr pečením....ja pečiem min. 60 min. a najskôr mám 180 a potom dám 160 stup.
@deti95060810 peciem aj ja 40 - 50 min. Niekedy je aj uz prepecena na vrchu dost potom a na 180
Skusam recept zuzub007 tam je pisane ze len 20 min sa pecie.Uz je tolko a pozeram do rury a mam ju na vrchu popukanu
Tak som rada, a piekli ste ju teda hodinu?, lebo je síce v recepte 20 minút ale mne sa nikdy za taký čas neupiekla ani keby som čo robila :D
@helen4 skuste dat pol na pol spaldovu muku a klasicku muku. Bo z cisto spaldovej muky to cesto je vzdy tazsie. Ja to tak zvyknem robit. A este som zistila, ze v silikonovej forme je ta babovka vzdy akasi horsie upecena. Aspon mne sa to tak zda, takze som sa vratila ku klasickej forme. 👍
Ja robievam túto https://www.lenivakucharka.sk/spaldova-hrncekov... síce je tam trstinový cukor, ale prípadne si ho vieš nahradiť.