Ahojte , chcem sa opýtať vždy keď robím bábovku presne podľa receptu nikdy sa nepodarí tak ako na fotke . Prvá fotka je tá moja a druhá je tá ako som si to predstavovala . Je vidieť že tá moja je taká mokrejšia alebo ako 😅 nemáte nejaké rady ako ja takú bábovku ako je na druhej fotke . ĎAKUJEM
To treba vo forme zamiešať. Prejsť lyžičkou, niekde som to videla a dat menej kakaového
to druhe je vrstvene do formy. cize striedat biele tmave cesto. a piect dlhsie na nizsej teplote, na 160 stupnov hodinku
Keď ju nemáš pre pečenú znížiť teplotu, predĺžiť čas a skúšať spilkou ci je prepecena. Na to ako dosiahnuť mramorová efekt je viacero technik, ale ta na obrázku je vrstvena a cesto pre miešané vo forme
Podľa mňa vysoká teplota pri pečení.
pecu babovku na 150stupnu, a vytahuji z trouby jakmile se zacne odtahovat od okraju formy. pokud se vic pripeka vrsek, zakryju ji alobalem a pak zkusim spejli,jestli je upecena
Možno je to aj receptom,hmm,neviem,ja nap.niekedy pridám aj nastrúhané jabĺčko a nie je mokrá ani tak,aj keď by sa zdalo,že by mala byť mokrejsia😉ale toho kakaového cesta skús dať menej a premiesaj vidličkou.
@elizabet173 180 stupňov a cca 50min-1 hod
@lukbe no ale hlavne o to ide že som presne všetko robila podľa receptu tie isté ingrediencie tak dlho som piekla ako bolo písané a na takej istej teplote tak netuším kde robím chybu že nikdy to nie je také aké na fotke receptu ale nejde o to že nie je rovnako mramorová to mi nevadí len to mi vadí že nemá rovnakú konzistenciu a ani kraj bábovky nie je rovnaký ako na fotke.
Ahoj, neotvaraš počas pečenia často rúru? Prvých 30 min.by si nemala vôbec otvárať. Ja zvyknem nechať 40-45 min. piecť, skontrolujem špajdlov, pokiaľ sa mi ešte cesto lepí na špajdu keď do nej pichnem a vrch sa mi zdá že by už aj bol, tak prikryjem alobalom a nechám ešte kľudne 10min a zas pozriem. Tiež zvyknem piecť na 180 stupňov. Formu potrieme poriadne olejom a zvyknem vysypat kokosom alebo hrubou múkou..tiež takúto mravorovu robim
2 šálky polohrubá múka
1 šálka kryštálového cukru
1 šálka mlieko
pol šálky oleja
2 ks vajce
1 ks vanilkový cukor
1ks kypriaci prášok
Všetko ingrediencie dám do misky , mixérom zmiešam. Polovicu cesta odlejem do druhej misky, pridám 2 lyžičky kakaa..mixujem..a už len pekne na striedačku vylievam (hnedé cesto,biele cesto) do tej vymastenej a vysypanej formy nech je pekná mramorová. No a vravím aspoň 35min. rúru počas pečenia vôbec neotvaram. Musí sa podariť 😉👍. Držím palce.
Tu vlhkosť cesta robi aj množstvo oleja. Mozes ho skúsiť dat menej, aj keď mne práve chuti takáto mokra varianta.
@lia2022 nie neotváram iba po hodine keď už bábovku vyberám
@lia2022 ďakujem a podarí sa vám podľa tohto receptu čo ste písali takáto bábovka?
Tak podla mňa áno 😉. Ja a aj ostatní sme s s ňou spokojní. Vyskúšajte aj vy tak upiecť ako som písala a potom dajte vedieť aká bola.
Vy ako ro robíte?
@lia2022 podobne len inak to vyzerá 😅
Môže byt forma inak vysypana.lebo na druhej je aj povrch iny .pripadne typ formy tiez robi svoje.ja nedam dopustit na keramiku aj ked s tym sa clovek musi naucit robit,stalo ma to par nepodarkov.da sa povedat ze moja babovka z keramiky je velmi podpbna tej druhej co chces dosiahnut🙂ale tie dve fotky vyzeraju fakt uplne inak.tvoja by som povedala ze je recept na olejovu babovku a ta druha piskotova babovka
Treba zvlast vyslahat bielky a zamiesat do cesta az nakoniec, nebude taka hutna ako mas na fotke ;)
@elizabet173 aj mňa by zaujímal recept autorky 🤔.
Najlepsi recept na babovku je kde sa pridava voda. Treba asi 45 az 55min piect a neni sanca aby sa rozpadla. Aj ked no ja kym som nasla recept na super babovku tak 3boli zle
Treba vrstvit ak chces zebru..
Biela, do stredu tmava, do stredu tmavej biela, do stredu bielej tmava, nesmie presakovat..
Piect 180 presnych 60min..
Hladkú múku špeciál extra
ja robievam takuto, vyjde vzdy:
Na cesto:
4 ks žĺtok
200 g cukor práškový
1 bal. vanilk. cukor
100 ml voda vlažná
100 ml olej
4 ks bielok
160 g múka hladká
1 pol bal. prášku do pečiva
1 bal. Zlatý klas
2 PL kakaa
Na cesto vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilk. cukrom a vodou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme olej.
Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny.
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a Zlatým klasom a zľahka ručne vymiešame dohladka. 2/3 cesta nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy.
Do zvyšnej tretiny cesta pridáme kakao a dôkladne zamiešame. Potom nanesieme do formy a špirálovitým pohybom vidličky cestá premiešame, čím sa vytvorí mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Príp. naliať na striedačku svetlé a tmavé cesto.
Piecť na 150st (teplovzduš. rúra), zhruba 50 minút.
Po dopečení bábovku necháme asi 10 minút vo forme schladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme
Mne sa ta tvoja babovka paci ovela viac ako ten suchy mramorovy variant co si pridala. Ja olejove babovky ani nerobim, mne su suche. Este za cerstva su fajn, na druhy den sa mi z nich prasi z huby🤩
Robim babovky len kyslej alebo slahackovej smotany.
Bábovka
2h múka
1h kr. cukor
2 vajcia
1h mlieko
1/2h olej
pdp
v. cukor
Kakao
1h = 250ml
180 na hodinu s ventilátorom
Ja robím takto, všetko okrem kakaa zmiešam dokopy, polovicu nalejem do múkou vysypanej formy, do zvyšku dám kakao a vylejeme do formy. Príprava tak 10 minút. Ešte nikdy sa mi nestalo, že by sa nepodarila
Ked chces nadychanu tak 2vajca su malo, reba na klasiku formu minimalne 4-6podla velkosti a sneh len vmiesat nie vslahat
Ja by som povedala.ze mozno dlhsie nechat v rure.stred sa ti ako keby neupiekol uplne