Ahoj maminky velmi som prisla na chut azijskej kuchyne a tam som sa rozhodla, ze nadisiel cas aby som ju skusila uvarit aj sama. Mate prosim overene recepty ci uz z nejakej internetovej stranky, kucharskej knihy hocico pre zaciatocnikov, kedze sa vobec nevyznam ako co pripravuju... dakujem ☺️
@miska_mysicka Azijska-mas na mysli thajska ci japonska?
@queen_mary dakujem ☺️
@tenerifka vsetko thajske rizota, cestoviny, japonske sushi, vietnamske polievky
@miska_mysicka daj si do yt čínska restaurace veľmi pekne tam vari klasickú činu 🙂
@miska_mysicka No najskôr musis mat kvalitné a azijske a čerstvé suroviny a potom je to uz jednoduche.😉
@miska_mysicka ja robim rada thajske zelene curry .. a mam co uz vcelku zjednodusene a netreba predtym navstivit specializovany obchod ... mam kvalitnu zelenu kari pastu v chladnicke, tu dam rozohriat na panvicu na troche oleja, potom tam nalejem kokosove mlieko z tetrapacku, ked zovrie tak tam hodim na kocky nakrajane kuracie prsia, osolim a varim nejakych 20-25 min, na poslednych 5 min tam hodim na vhodne kusky nakrajanu zeleninu (hlavne cukina, paprika a pod. co sa farebne hodi), necham troska odparit a je to super .. samozrejme ze by to este vylepsila cerstva citronova trava, ta pasta robena doma od zakladu a pod., ale aj toto je vynikajuce
Tak receptov a takych dostupnych a jednoduchych je na nete podla mna dost a azijska kuchyna je jedna z mala, ktora ti dovoli hrozne moc improvizovat, takze sa nemusis do bodky drzat originalneho receptu
Ja robievam thajsku thom yum polievku... vo vyvare slepacom si necham povarit citronovu travu a zazvor nech to pusti chut. potom tam pridam bud kuracie prsia nakrajane alebo krevety podla toho co tam chces... no a potom uz len dochucujem thom yum pastou citronom a rybacou stavou... ku koncu tam pridam rajcinky nakrajane a zalejem kokosovym mliekom... je uzasnamy ju milujeme jedavame ju v thajsku stale tak si ju robime aj doma 😉 no a ryzove rezance do nej este dam... dobru chut!
Najľahšie čo môže byť, oni varia snáď všetko od hlavy po čreva a všetko s kopou chilli, limetky, sójovky, cesnaku.... zelenina ľubovoľná, ja žijem hlavne na kombinácii rezance zelenina tofu
Toto je sice indicka cize v klude vymazem. Ale ten dhal je neskutocny 😍https://www.doba.sk/2013/05/07/indicky-dhal-z-c... akurat ze ja dam najorv cibulku cesnak a to osmahnem a do toho sosovicu. Je to velmi lahke na prioravu, zdrave, dietne 🙂 mužovi k tomu robim kari maso 🙂 a nedavam chilli, ja ostre moc nemusim, muz si da sam 🙂