Anjelská kuchyňa. Recepty, typy, škola varenia

ianitka
29. dec 2009

Nakolko sa nam kuchynske "reci" v spolubojovniciach pod anjelskymi kridlami pletu s inymi povedackami a pisackami😉 a vyhladavat super recepty a tipy (najma od Anky) pomedzi reci o mrche a tehu testoch je dost divne, tu mame priestor na nase vianocne, silvestrovske, velkonocne, bezne a ine predsnazilkovske, snazilkovske, tehulkovske aj babulkovske recepty...
aj skola varenia...
aj receptar - tipy...
aj ine kuchynske napady si tu miesto isto najdu
😉

tak prichystat varesky a vitam Vas tu Omaelky aj dalsie nahodne navstevy

🙂

bubush
29. dec 2009

jeeeeeeeeeeeeej to je supeeeeeeeeeeeeeeeeer 🙂 🙂 🙂 budem casto nakuuuukat 😉

karolina23
29. dec 2009

jeeeej super tak dajte niekto nejaky super receptik na dobre jedlo ale nie nic sladke uz mi to nechuti bleeeee 😉

damiana
29. dec 2009

no super, tak takato tema tu chybala !!! tesim sa !!! 😵 😵 😵

damiana
29. dec 2009

tak tod moj prvy recept prihadzujem... slane slimaciky...len ja nedavam tehlu syr ale syrecek rozmiesam s kys.smotanou a troskou vegety a tym natren to cesto, nato poukladam sunku a ostatne tak isto ako v navode 😉

http://varenie.nadhlad.sk/recept.php?r=201_slan...

ianitka
autor
29. dec 2009

Tak zacnem ja... Sice ziskane z MMB, ale mnam

MNAMKA Z KURACICH REZNOV

Potrebujeme zemiaky, kuracie prsia (ale robila som to aj zo stehien), papriku (najlepsie tu svetlozelenu), cibulu, syr a korenie a olej - klasika. A staci nam len jeden olejom vymasteny plech. 🙂

Zemiacky ocistime a nakrajame, premiesame so solou a rascou a s trochou oleja a vysypeme na plech - asi na 2/3

Kuracie prsia mierne okorenime (sol, cierne korenie, zmes na pecene kura) a poukladame na zvysnu cast plechu, papriku a cibulu nakrajame na tenke kolieska a naukladame na maso (pokojne hrubsiu vrstvu, ono to zmakne a zosladne), na plech natiahneme alobal a dame piect do rury na cca 55 min. Potom dame alobal dole a na tu "masovu cast" dame este platky syra, nech sa mierne rozpusti. (cca 5 min.)

Mnam... Ani kuracie stehna nie su zle, ale prsia su lepsie. Neklepeme ich pred tym, su take stavnate

kibuk
30. dec 2009

ahojte Omaelky 😀 😀 😀 😀 tak pridavam nejake receptiky pre všetke dušičky 😉
http://www.ankak.estranky.sk/clanky/varenie_-pe...

http://www.ankak.estranky.sk/clanky/varenie_-pe...

a ešte niečo lahke 🙂

http://www.ankak.estranky.sk/clanky/varenie_-pe...

ianitka
autor
30. dec 2009

este by ma zaujimali nejake osvedcene recepty na cestoviny...
😉

kibuk
3. jan 2010

uvar cestovinky najlepšie kolienka,vrtulky staci pol sacika,obvar ružičky karfiolu v slanej vode,na pasiky narež suchu salam,jedno alebo dva vajcia na tvrdo uvarene a pokrajane tiež na pasiky.... do vymastenej misy daj cestovinu,na to karfiol,medzi to vajce,salam,trocha popepri,osol-trocha,daj dalšiu vrstvu cestoviny a zalej smotanou na varenie.Daj do vyhriatej rury zhruba tak na pol hodinky,vyber von postruhaj na vrch syr a daj ešte zapiecť.je o vyborne 🙂 takto možes aj s brokolicou alebo mrazenou zeleninkou je to super 🙂

ianitka
autor
3. jan 2010

mnam... dam si... a nejake nesmotanove nemas? lebo ja robim same smotanove omacky a uz to na mne aj vidno

kibuk
4. jan 2010

miesto smotany možeš dat mliečko a don jedno vajičko vyšlahat spolu a zaliat 🙂

ianitka
autor
4. jan 2010

tak to by slo
ja obcas robim take, ze zeleninka v lete (cinska kapusta, paradajky, petrzlen) a kysla smotana, to mozem

kibuk
9. jan 2010

taaaaaak pridavam vam dnešny obedik fazulova polievočka,ktoru mame najradšej 🙂 🙂 🙂
http://www.ankak.estranky.sk/clanky/varenie_-pe...

a haluštičky,ktore su lahšie stravitelne ako zo zemiakoveho cesta 😉 dnes som robila na dvakrat 😅 😅 😅
http://www.ankak.estranky.sk/clanky/varenie_-pe...

kibuk
10. jan 2010

taak dnes vam ponukam Bravčove rezne na cibulke 🙂
potrebujeme: bravčove masko,sol,mčk,1-2 velke cibule,tvrdy syr na struhanie,jednu slahačkovu smotanu.
postup: na suchy plech poukladame cibulu nakarajanu na kolieska,na cibulu dame bravčove rezne naklepane osolene,okorenene,pridame nastruhany syr tak aby bolo všade a zalejeme šlahačkovou smotanou. Takto pripraveny pekač zakryjeme a dame do vyhriatej rury na 45min piecť.Potom vyberieme,ochutname či je masko makke,ak je tak je hotovo 🙂 a ak sa vam zda že masko ešte nieje uplne hotove tak dame ešte na tych 10-15 minut dopiecť ale odkryte.
Podavame uvarenymi zemiakmi. Popripade šalatikom. Dobru chuť 🙂

kibuk
12. jan 2010

babulky nič nepridavate? aj ja sa chcem inšpirovat 🙂 🙂 🙂

ianitka
autor
12. jan 2010

anka... minulu nedelu som robila neaku obdobu "madarskeho peceneho masa"

bravcove maso (stehenne platky z Lidlu, ktore som mala v mrazaku) som obalila v hladkej muke s trochou grilovacieho korenia a vlozila do vymastenej misy ("jenske sklo") a na kazdy z nich som dala trocha nakladaných paradajok a paprikovych pruzkov... a dala som piect... cca 30 minut som piekla (ale moja rura nie je smerodaijna) a 5 minut pred koncom som to posypala nastruhanym syrom

priloha zemiaky varene v supke a kysla smotana.... mnam

ianitka
autor
12. jan 2010

a tuto nedelu som spravila obdobnu vec, len som pouzila kuracie stehna a kuracie prsia a namiesto nakladanych paradajok som pouzila cherry paradajky a papriku a cibulu... na konci som to tiez posypala struhanym syrom
tentokrat bola priloha zemiacky uparene na parnom hrnci a nasledne opecene na cibulovych kruzkoch

damiana
12. jan 2010

juuu baby vy tu vyvarate...no budem sa musiet aj ja polepsit...a ked insie nie, tak aspon prispievat, co varievam...
ked ja varievam vacsinou take otrepane jedla, co isto iste poznate, tak co sem budem davat zbitocne take recepty ☹ ...
u nas novinky moc neletia, mm je skor na klasicke jedla nasho mladi 😀 😀 a ja zas rada skusam nove veci, ale musim sa prisposobovat jemu 🙄 co uz....

damiana
13. jan 2010

Ahojte, tak my sme dnes mali k obedu rajcinkovu polievku so syrom a kapustne fliačky na sladko 😵

ianitka
autor
14. jan 2010

super dami, tieto tipy ma zaujimaju... ja niekedy ani neviem, co idem varit sa pozriem do chladnicky a nieco pokombinujem 😉 vacsinou sa nikto nestazuje

ianitka
autor
20. jan 2010

ziaden tip???

nejaky dobry salatik by sa nenasiel?

kibuk
20. jan 2010

no mi robime z činskej kapusty 🙂
kapustu nakrajam na kocky,dva-tri paradajky pokrajam na tenko,jedna paprika tiež na tenko,možu byt aj viac,plechovku kukurice a zalejeme jednou-dvomi flaskami tatarskej omačky
alebo robime aj cestovinovy,najlepšie su kolienka,uvarime do makka,scedime,pridame paradajky,papriku,cibulku všetko na tenko a podla fantazie 🙂 aj makka salam tam može ist,ochutime solou,mčk,a tiež zalievame tatarskou 🙂 🙂 🙂

kibuk
20. jan 2010

a dnes som kupila tortilly taaak uvidim čim ich ešte naplnim,robila som už niečo podobne s arabskym chlebikom http://www.ankak.estranky.sk/clanky/varenie_-pe... a bolo to hmmmmmmmmm vyborneeeeeeeee 🙂 🙂 🙂

a davajte tu všeliake tipy babulkyyyyyyyy lebo už neviem opat co varit šup,šup s nimi tu no 🙂 🙂 🙂

kibuk
23. jan 2010

a tu to stoji nejako haloooooooooo tu je kolačik čo som piekla
http://www.ankak.estranky.sk/clanky/varenie_-pe...

ianitka
autor
25. jan 2010

anka moja
tie tortilky by som naplnila napr. takou naplnou
ze kuracie prsia na kocky opecene, k tomu paradajky nakrajane na kocky, alebo fazulka, kukurica taka nejaka omacka... take huste sote....
to tusim aj ja vyskusam

ianitka
autor
25. jan 2010

alebo moja maminka robi take plnene masove gulicky - kopceky - das sampiony sparene - hlavicky naplnis zeleninou (brokolicka, karfiol , mrkva, male kusky a das na to mlete maso a das zapiect) mnam

kibuk
27. jan 2010

a do našej 🙂 anjelskej kuchyne nikto neprispieva???????????? hm
Kuracia špecialita
500g kuracich prs,jedna cibula,jeden maly por,jedna lyžica paradajkoveho pretlaku ja davam sladky kečup za lyžicu,sol,mčk,vegeta podlievaš vodou.
Masko umyjeme,osusime,pokrajame na pasiky,osolime,okorenime a na rozohriatom oleji prudko opražime.Pridame na kolieska pokrajanu cibulu a por,rajčinovy pretlak alebo kečup a podlejeme asi tak za pohar vody.Kratko podusime,dochutime vegetou.Podavame ryžou

ianitka
autor
29. jan 2010

nikto, anka, my dve sa tu striedame.... 😀
😀 a ńejaky recept na pecienku nemas?

kibuk
30. jan 2010

hm pečienku velmi nie,ja by som aj zjedla ale doma nechce nikto 🙄 🙄 🙄 a samej sa mi neoplati ☹ ☹
ale moji rodičia robili na štyl klasika pečienka udusena na cibulke,pridala sa činska kapusta a zaliate zo smotanou a mukou k tomu ryža take niečo mnamkovske jedine vtedy ked budem u našich 🙂 🙂
no a striedame sa tu len mi dve,ktore varime 😀 😀 😀 😀 😀

ianitka
autor
30. jan 2010

anka.... asi tak,
ja dnes klasika - zemiaky s cibulkou a na tom kuracie stehna obalene v slanine - spolu zapiect 😉