Zdravim v tomto recepte je smetanovy syr tak sa chcem spytat aky je najlepsi pre cheescake? Mascarpone? Ale mascarpone sa mi zdrcne nie?
https://www.youtube.com/watch?v=8DO5k1bosboDakujem
@dskjhfdlkdjhl aky konkretne jemny? A hodi sa v tom recepte zamenit za smetanovy syr?
Ja dávam z Lidla taky tvaroh vo vanicke, je tam napísané že vhodný aj do koláčov
Ale je pravda, že je taký sladký,vanilková príchuť, ale napríklad v serniku(poľský koláč) je to úplne super.
Ak chceš neutrálny, tak normálne hladký tvaroh. Tiež Lidl alebo Kaufland majú také úplne hladunke tvarohy
Ak máš mascarpone, tak určite ten je najlepší. Ako náhrada jemný tvaroh.
Mascarpone. Kupujem v Lidl (ten menší 250g). 🙂
@viestta ten recwpt je nepeceny len sa bojim aby som nepreslahal ten mascarpone so smetanou a jogurtom minule sa mi to zdrclo
@viestta a cukor pridat ked budem slahat smotanu a jogurt? A zelatinu tam dat kedy? Ci tu tam ani netreba?
Smotanovy syr je mascarpone alebo Philadelphia takze ked chces podla receptu ako je vo videu dala by som jedno z toho. Ked chces iny nasla by som iny recept s jemnym tvarohom.
@mamina0078 a pracy cheescake ma byt z tvarohom alebo so syrom?
ja som myslela taky ten jemny tvaroh, nie hrudkovity, maju ich rozne, aj tucne, aj nizkotucne, takze aj takto si vies vybrat.
Tvaroh je tiez syr ale original ide do toho "soft cheese" ako mas v recepte pretoze v Amerike, kde vznikol tvaroh nezozenies. (Minimalne nie v beznom obchode s potravinami)
Philadelphia syr by sa mal davat. Lenze je drahy,preto ludia davaju tvaroh alebo mascarpone. Ked robim cheescake davam len philadelphiu a viem,ze sa vzdy podari. Ak das mascarpone,tak vzdy len na koniec pridaj a len trosku preslahaj.
Philadelphia
@mirage akoze spolu ci jedno z toho?
Ja pouzivam Philadelphiu. Robim peceny, do kremu ide 5 vajec, Philadelphia, cukor a citronova stava. Krem je uplne jemny.
@dskjhfdlkdjhl ja tiez davam jemny (neviem ci sa nevola termizovany, ale to si nie som ista). Kazdopadne konzistencia ako termix.
ja od oka, co mam, ano, aj spolu, s trochou pudingoveho prasku, cukor, slahackova smotana, zltky.
@makova333 presne taky davam aj ja a vzdy je vysledok velmi zravy-da sa povedat, ze ma velmi kratku dobu spotreby😀
Do originálneho cheesecake ide philadelphia, a hlavne... Originálny cheesecake sa pecie
Dala som 2 banovecke nátierky biele+jemný tvaroh+cukor
@marcellka32 tak isiel som presne podla receptu a mam to riedke a netuhne to co s tym mozem prosim vas robit ked uz je to vo forme? Teraz je to v chladnicke a netuhne
Za mňa keď použijem mascarpone, tak sa mi zdá cheesecaake ťažký, neviem. Mne najviac chutí keď dám 250g polotučný a 250g plnotučný tvaroh a 1x kyslá smotana.
ja davam tvaroh, ale mozno je nieco lepsie, necham sa poucit🙂