Ahojte dlhsie sa neviem rozhodnut aky receptar si zalozit. Na ujasnenie - zbieram zapisniky a skoro vsetky su prazdne,kedze ich " sanujem" a neviem sa rozhodnut, co do ktoreho pisat 🙂
A spät k teme. Poradte
1. pisat si vsetko do karisbloku ( neviem ako sa to vola normalne - blok do ktoreho dokladate papiere) a mozem si tam pisat rucne aj dokladat vytlacene recepty.
2. Vsetko samostatne do zapisnikov ( zakusky, hlavne jedlo, polievky....)
A aky rozmer mam zvolit A5 alebo A4. Pozdavaju sa mi obe moznosti a preto sa neviem rozhodnut.
Poprosim tie s blbymi pripomienkami nech si ich nechaju pre seba. Dakujeeem. A potesila by aj nejaka fotecka 🙂
@limetka69 aspon,ze niesom sama 🙂 ako receptar som si zacala pisat do jedneho no zhoodnotila som,ze je ho skoda 😀 a tym par stran som vytrhla a zase mi stoji iba tak. Ja zase casopisy s receptami nemam skor z netu ich stahujem aj s obrazok vysledneho diela 🙂 a blok, do ktoreho mozem dokladat strany alebo spiralovy zapisnik?
ja si recepty nepíšem ale vymýšľam (a potom sa snažím spomenúť si čo som tam dala ak to bolo dobré 😀 ) ale z týchto možnosít by som volila karisblok a doňho záložky (koláče, mäso...), keďže ten môžeš triediť ;) prepisovať si veci do zošitov by sa mi nechcelo, tam iba založíš na príslušné miesto a máš 🙂 a hlavne môžeš aj do stredu ak chceš, v zošite je to zložitejšie 🙂
Spiralove zapisniky sa rychlo ostrambaju, podla mna. 🙂 ja mam sanon a euroobaly. Ked varim a ofrckam tak utriem. To sa musis rozhodnut sama. A ja som jak monk. Takze si ich ukladam, prekladam jak chora no. Niekedy som rozdelila pracovny zosit na casti ako pises polievky, hlavne jedlo, zakusky.. A tak ked bolo niektorych receptov viac som nemala kde pisat, musela som miesat a som samozrejme vyhodila, lebo to nebolo dokonale, teraz vlozim euroobal a hotovo, mozem ich prekladat donekonecna. 😀
Dnes je moderna doba. Prejdi na elektroniku. Taky Microsoft OneNote je ne recepty uplne ze genialny.
A nemusis hodinu listovat k nejakom zosite, ze kde mas recept na rebarborovy kolac.
No neprejdem...
@stary_ujco fuuuuuuj ze elektronicke!!!
ja nemam nic :/ ale zalozim si, asi karisblok nech mozem dokladat 🙂
inak, mrkni na sashe - je tam toho po milu jarmilu, fakt krasne veci
@majrab No, ani ja neprejdem, ale som na tom podobne, zápisníky sú prázdne a ja zatiaľ iba skladujem recepty na papieroch v krabici... A niektoré sú pre mňa priam spomienkové. Napríklad tie, ktoré sú písané ešte rukou mojej nebohej maminky, alebo tie, ktoré písala ešte dcéra, keď bola malá, recept na štrúdľu od starenky na pokladničnom bločku... Aj keď ich už pomaly nahlodáva zub času a budem ich musieť prepísať chcem, či nechcem, určite tieto "spomienky" nevyhodím...
ja mam doma zavesny zakladac A4, v ktorom mam v euroobaloch pozakladane na pocitaci pisane a vytlacene, resp. vytrhnute z casopisu recepty zoradene podla kategorii. Len teraz na to uz nemam cas a potrebovala by som kopec listockov poprepisovat.
Ja som si ozdobila karisblok ale malý. Moja mamina si ešte založila zošit pred 25 rokmi ten, kde máš podľa abecedy zoradené. No má tam taký bordel keď si začala vkladať vytrhnuté recepty 😀 Zatiaľ si všetko opisujem a dávam to podľa témy či koláče, či mäso... No a keď niečo vytrhnem, spravím to asi tak, že jednou stranou prilepím na papier z karibloku a tak vložím. A4 napr prehnem na polovicu. Ja som chcela malý lebo je skladnejší podľa mňa. A dokonca som dostala aj knihu, kde si môžem zapísať recepty ale sa mi nepáči lebo tam mám vyhradený priestor na jeden recept, čo mi nemusí stačiť a k tomu je zviazaný, takže bordel z papierov....
nech zije obycajny Word! 🙂 a poprepisovala som aj recepty starej mamy, aby sa nahodou nestratili, aj tak uz boli od toho osuchaneho papiera takmer necitatelne... 😉
akurát dcera sa jeduje, ked jej na chvilu vypnem rozpravku, lebo si chcem pozriet recept... 😀
Ja mam a pouzivam taky ten zakladac, co ma na boku kruzky. Kazdy recept mam v euroobale. Ak ho oprskam, utriem to. Format A5,je to prakticke..
@majrab urcite nie si sama. Ja som rovnaká. Vsetky zápisníky sveta by som chcela mat.. Do jedného som si dokonca zacala aj recepty pisat ( az 3!!), ale zistila som, ze receptami sa aj tak neriadim, takze zbyticnost. Takze zase ich len sanujem. Sle uz dlho nebudem, syn 8mesacny si ich obľúbil a dal im nivy rozmer... A inak k téme, ja by som si asi vybrala to zakladanie jednotlivých stran a postupne dopĺňanie receptov, ci uz vytlačených, vytrhnutych z časopisov alebo tych rukou napísaných
Zaujimave,ze nazov mojej temy bol iny. To mi ho zmenil admin?
@majrab Založ si karisblok, budeš to mať prehľadnejšie a všetko si tam môžeš dopisovať a vkladať ako ty uznáš za vhodné 🙂
Mozno sa ti bude zdat moja pripomienka blba, ale nemozem si ju odpustit. Tiez mam same bloky, zapisniky a sanujem ich, 😀 som myslela, ze to je choroba. A k teme vybrala by som si A4. V niektorych casakoch mas recept na celu stranu 🙂