Aký jedálniček pre ročné bábo?

adika30
13. jan 2013

Zda sa mi ze stale papa dookola to iste prosim poradte nejake recepty .ďakujem

ankaevka
13. jan 2013

moja má rok a už pár mesiacov jej nevarím osobitne..je všetko čo navarím pre ostatných len dávam pozor na soľ a silné koreniny, ostatní si dochucujú na tanieri alebo jej pred koncom varenia odoberiem a zvyšok jedla dochutím 😉

martinaxx
13. jan 2013

Ja dávam skoro všetko čo jeme aj my. 🙂

jankula
17. jan 2013

@adika30 Dcerka bude mať 10 mesiačikov a stale jej varim samostane. Neviem si ešte predstaviť, že by jedla všetko to, čo aj my ... ale snad to časom príde ;) V knihe od Dr.Bukovského sa píše, že sa nemáme trápiť stereotypným jedálničkom detičiek, im to také nepríde. Podstatné je, že sú to zdravé a vyvážené jedlá plné vitamínov a všetkého, čo potrebujú pre svoj zdravý vývoj. Napr. ráno papáme stále mliečko, mliečnu/nemliečne-obilné kaše s čerstvým ovocím (banán, jablko, hruška). Na desiate/olovranty bud čerstvé nastrúhané jabĺčko príp. pridám zopár piškótiek či jednu menšiu mrkvičku, príp. biely probio jogurt (buď čistý alebo pridám výživku na dochutenie alebo len primixujem banán). Na obed zeleninové a zeleninovo-mäsové jedlá (zemiakové pyré s troškou masla a petržl.vňaťou, tekvicovo-mrkvové pyré, rizoto z celozrnnej ryže s mrkvou, zeleninová polievka s niťovkami, zeleninovo-mäsový vývar, hráškom a kur.mäskom, špenát so zemiakmi, a ďalšie kombinácie brokolica-zemiak, mrkva-petržlen-tekvica, môžeš skúsiť cukinu, baklažán, pridavat žltok ... atď. Na rýchlo ma iné nenapadá, no aj ja idem pátrať po nových receptoch ... hlavne zdravých a chutných. Už aby tu bola jar/leto a hromada čerstvej zeleninky a ovocia zo záhradky a nie zo supermarketov. Držím palce.

kolinia
17. jan 2013

Moja papa tiez vacsinou to, co my, ale predovsetkym lubi polievky, kt. jej varim. Nema prilis rada cestovinu, no dnes mi zjedla ryzu s kuracim masom a zmiesala som jej to so smotankou, nech to nema suche. Inak papa vela ovocia, mliecne vyrobky a aj jej mliecko.