Chcem malej do stravy zaradit chlebik, aky je dobry baby? vobec neviem.bo my sme takí rohlikoví 😅
dik veronika. a ako mu ho podavas? samy ci s masielkom? a po kuskoch ci si zuvka?
my dávame klasika...biely, ale kupujeme aj racio pečivo s ľanovcom a papá ho v pohode...
dávam mu po kúskoch do pusinky a on si to spracuje, niekedy aj masielko, ale väčšinou sám chlebík alebo rožok
a nesmie sa lepok až od 8 mesiacoch? niekde hovoria až od roka 😕
ako píše kili - až od 8. ukončeného mesiaca alebo aj neskôr. moja mladšia napr. z chleba nadšená nebola ani ked mala 1 rok 😝 😅
lepok od 8-9 mes a pri výskyte celiatikov v rodine až od roka
ja by som chcela pod stromček domácu pec na chleba, aby som mohla piesť niečo vhodné, lebo by som s bezlepkovím chcela vydržať čo najdlhšie.
kili, ja tu domacu piecku dostanem 😀 tak sa tesim
nam povedala Dr ze az po ukoncenom 9 mesiaci ... ale aj tak mu z času na čas dam do pusinky kusok ... a chuti mu
no, ja to musím nejak povedať mojej mame a presne aj značku. Páči sa mi ETA, lebo je tam program na džem. Síce sa ho nechystám robiť, ale keby som chcela, tak môžem 😀
my budeme mat Moulinex ci ako sa to píše ... ale este som to neskumala co vsetko to dokaze ... chcem si to nechat az pod stromcek
to akoze v tej piecke uvaris džem ?
áno, však na džem stačí len, aby sa to pomaly zohrievalo a miešalo a to tá piecka dokáže. Len tam je na to špeciálny program. U íných sme ten program nevideli.
baby takze s chlebikom mam pockat az ked bude mat minimalne 8 mesiacov,tak som o pochopila?a ked nebude mat dovted zuby tak aj dlhsie? 😀
chasencha pockaj do osmieho mesiaca a potom mozes zacat davat...kludne, aj ked zubky nebudu, ona to rozzuzle dasienkami 😉
inac ja som od zaciatku davala klasicky psenicnorazny chlieb, bielemu pecivu sa vyhybame do teraz.
my papame chlebik od 6 mesiaca, davam mu bio chlebiky, ale aj psenicnorazne 😉
zubky nemame, ale nema problem chlebik pozut
chlebik mu pridavam aj do papaniciek, napr do polievociek 🙂
lepok po najnovsom sa moze davat od 4-6 mesiaca! kojene deti mozu zacatu uz od 4 mesiaca, lebo maju crevicka chranene materskym mlieckom 😉 ale je to na kazdej mamicke 🙂
ja kojim a chlebik sme zacali od 6 mesiaca 😉
u detí sa odporúča skôr biele pečivo, lebo celozrnné obsahuje príliš veľa nerozpustnej vlákniny, ktorá funguje ako "metla" v črevách a zabraňuje tým pádom vstrebávaniu iných dôležitých látok. Samozrejme závisí to od množstva pečiva. Ak papá za deň 1 kúsok chlebíka alebo pečiva, tak môže byť aj celozrnný, ak viac, tak kombinovať s bielym
dididi mas pravdu...najnovsie vyskumy potvrdzuju, ze kym je dietatko este intenzivne dojcene tak ma lepsiu znasanlivost lepku, resp. je skutocne chranene latkami z mm.
martinaema ja som este nepocula, zeby biele pecivo bolo u deti odporucane, celozrnne je na zvazeni preto, ze obsahuje male kusky, ktore by eventualne mohlo babatko vdychnut.
baby dakujem velmi pekne takze skusime dat aj chlebik,len tak na zuvanie a skusim pridat aj do polievocky 🙂
no nie je to môj výmysel, to som teraz čítala tuším v najnovšom zdraví. A s tou vlákninou v celozrnnom chlebe a pečive je to pravda
my papame chlebík od 7.mesiaca a kojim a davam prednost tmavemu pecivu pred bielym 😉
sirinka probioticka acidofilne mlieka 😕 preboha sak to ich prezenie ako nic 😒 no ja som za brutal smotanove, ved v ostatnych su umele sladidla, humusy 😖
to som si presla len ten prvy clanok, no ja sa riadim inac, teda lekari ma usmernuju ale toto gol fakt gol 😒
tiez chlebik no ano od 8 mesiaca, ale uz po novom skor.....je toho vela a vies co ma najviac stve, ze kazdy lekar povie inac, no a taka mamicka, najma prvorodicka moze byt z toho fakt vykolajena a nerozhodna, fakt je skoda,ze sa lekari nezhoduju.....
dididi preco by malo niekoho prehanat od probiotickeho acidofilneho mlieka??? 😨 ved aj to moze byt brutal smotanove alebo odtucnene, ake si v obchode vyberies... od toho, ci nieco obsahuje probiotika predsa nezalezi kolko tuku je v tom vyrobku...alebo podla teba ano? a aj materske mlieko je prirodzene probioticke...to myslis, ze je kvoli tomu nevhodne??? a ty si myslis, ze co je brutal smotanove uz neobsahuje ziadne dalsie prisady??? treba si len precitat zlozenie...niektore vyrobky su ciste a ine aj napriek obsahu tuku obsahuju aj umele sladidla a pod...a acidofilne mlieko je kyslomliecny vyrobok presne ako biely jogurt...to ani probioticky jogurt tym padom nie je vhodny??? tak ake mliecne vyrobky konkretne ty odporucas???
a okrem toho som sem tie clanky dala kvoli chlebiku a to, aky druh peciva sa malym detom odporuca 😉 mliecne vyrobky sa riesia v inych temach.
k tomu skorsiemu zavadzaniu lepku uz som ti tu pisala, ze s tebou suhlasim.
sirinka, juj klidanek 😀
no ja stale kojim inac 😀 😉
ale smotanovy je podla mna aj tak naj, ten tuk v nom je dolezity 😉 a zas kuk co si kupujem, teda co to obsahuje, zas by som nekupila nejaky maglajz 😒 😉
no ja viem,ze kvoli chlebiku, no len som zareagovala 😉 😀 a klidanek, ok? 😅
ale aj ak ma zere, preco jeden lekar pise tak a preco ostatny inak 😠 😀 😀 😀
dididi inac aj ja este kojim 😉
tu je niečo o tom ospevovanom celozrnnom chlebíku /pečive/, trošku neskôr
http://zdravi.idnes.cz/sedm-nejcastejsich-chyb-...
ďakujem garfieldmail1 za link - požila ho v téme školkári a školáci - cereálie...
Mne sa to nechcelo hľadať
Mne doktor poradil kupvat 'miesany'. Davala som jej celozrnny, ale kedze nepije mlieko tak ten 50-50. Je to akoze biely, ale s celozrnnymi vlastnostami 😅 . Biely ma viac kalcia ako hnedy.
asi celozrnný, lebo môjho z bieleho dosť zapeká, niežeby veľa, no proste sa mu horšie kaká