Akú zeleninu zvyknete dávať do rizota? Hodí sa tam aj zelena paprika? Mam zatiaľ mrkvu petržlen kukuricu no príde mi to malo a tak mi napadlo či tam môžem dať aj tu papriku. Poprípade nejaké typy čo dávate vy.?
Mrazenú doma nemam a ani hrasok
Ja petrzlen nedavam, ale dam trochu cukety, trochu brokolice, mrkvu, hrach, hriby, dala by som aj papriku, ale nie vela. A hlavne pór, vela póru...
@michellemary pre deti hriby nikdy nedavam, neodporuca sa to
ja robim s lecom
Ja davam cibulu, mrkvu, hrasok, kukuricu.
Este mozu byt huby (nielen hriby), ale to nie je zelenina :D a nic z toho co spominaju ostatne sa mi tam nehodi - leco, zelena paprika, por, petrzlen, to tam mne vobec nepasuje.
Napadlo mi, ze take "slovenske" rizoto mozno pasuje aj s petrzlenom a paprikou. Paprika mi zas skor pasuje do takej opekanej ryze alebo rezancov na azijsky sposob.
Ja robievam rizoto take kremove, cize poprazim cibulu, pridam ryzu, zeleninu, maso, zalejem vinom a vyvarom, ku koncu pridam parmezan, ktory sa uplne rozpusti, cize je to take cele kremove. Mozno preto mi do toho vobec nesedi ina zelenina.
Ale take ako pamatam zo skolskej jedalne, ze oranzova ryza a rozna zelenina a maso a navrchu eidam, tak to mozno ide so zmesou akejkolvek zeleniny :P
Ja dávam mrkvu, hrášok, kukuricu
Ja dávam okrem už spomínaných aj zelené fazuľky, ale my ich máme doma všetci radi, takže ich používam často a do mnohých jedál. Vždy mám zásobu v mrazničke.
Ináč zeleninu do rizota obmieňam podľa toho, čo mám doma. Nesmie v ňom ale chýbať mrkva, hrášok, kukurica, cibuľa a spomínané fazuľky. Potom podľa toho, čo mám doma, dám niekedy napríklad aj brokolicu, karfiol, zeler, pór... Zelenú papriku, ani paradajky nie. A väčšinou ani petržlen, iba ak by bol súčasťou nejakej mrazenej zmesi.
Konzervu mrkvu+hrasok.
Vsetko mozne. xD
Ja dávam len pór cesnak hrášok kukuricu a hore tvrdý syr na tanier, alebo parmezán
Ináč voľakedy som robila len hovädzie a hrášok
Potom kuracie a zeleninu to dieťa vždy vybralo mäso, takže už varím len zeleninové🙂za chvíľu už budem len ryžu variť.Mne najviac chutí hribové rizoto
Mne sa z mrkvy zdá sladke
Kupujem orientálnu zmes, WOK alebo mrazenu čínsku. Rizoto robievam vždy narýchlo, tak nám to nevadí, že je mrazená - do ryzovaru ryžu, na panvici osmahnem tu zeleninku a pridám ryžu …osol opepři 🙂 Bach na tanier 🙂 a navrch struhany syr 😊👍🏼
mne sa osvedčila ešte mrazena zeleninka s maslom, je tam kukurica, mrkva, hrášok a karfiol, no keď chcem rizotko spraviť aj tak trocha inak, používam rôzne mrazené orientálne zmesy zeleninky
Slaninu 😃🙂 tekvicu. Ale casto robím aj len take jednoduché zeleninové, vtedy cast zeleniny napr tekvice alebo spargle, hrasku, mrkvy,... Rozmixujem na kasu a dam do ryze, je kremove
ja davam len mrkvu, hrach, mozno ak je aj kukurica, take jednoduche uplne 🙂 lebo cim viac by som to kombinovala, neviem ci by mi to chutilo
koreňovú zeleninu: mrvku, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu
Cuketu alebo spenat... ale ja robim kremove rizota, nie take ako zo skolskej jedalne
Okrem spomenuteho aj brokolicu a ruzickovy kel
Mrkvu, pertržlen, zeler, kaleráb, hríby...