Akú zeleninu dávate do rizota?

31. aug 2021

Akú zeleninu zvyknete dávať do rizota? Hodí sa tam aj zelena paprika? Mam zatiaľ mrkvu petržlen kukuricu no príde mi to malo a tak mi napadlo či tam môžem dať aj tu papriku. Poprípade nejaké typy čo dávate vy.?
Mrazenú doma nemam a ani hrasok

michellemary
31. aug 2021

Mrkvu, pertržlen, zeler, kaleráb, hríby...

0silvia0
31. aug 2021

Ja petrzlen nedavam, ale dam trochu cukety, trochu brokolice, mrkvu, hrach, hriby, dala by som aj papriku, ale nie vela. A hlavne pór, vela póru...

kinats
31. aug 2021

@michellemary pre deti hriby nikdy nedavam, neodporuca sa to

nika82
31. aug 2021

ja robim s lecom

nafka0483
31. aug 2021

Ja davam cibulu, mrkvu, hrasok, kukuricu.

Este mozu byt huby (nielen hriby), ale to nie je zelenina :D a nic z toho co spominaju ostatne sa mi tam nehodi - leco, zelena paprika, por, petrzlen, to tam mne vobec nepasuje.

0silvia0
31. aug 2021

@nafka0483 ani mne leco nepasuje, ani petrzlen, ale ten por vyskusaj, ten je v rizote uuuuzasny...

nika82
31. aug 2021

@0silvia0 tak ja nerobim take ako v restikach

nafka0483
31. aug 2021

@0silvia0 Neviem si to uplne predstavit, no mozno dakedy skusim, uberiem z cibule a nahradim porom ;)

0silvia0
31. aug 2021

@nafka0483 ten por da taku neskutocne zaujimavu chut, muzovi robievam este cestovinovy salat s dusenym porom a kuracim masom, ten ho zboznuje.

0silvia0
31. aug 2021

@nafka0483
@nika82
Vyskusajte este toto, vyborne to je

nafka0483
31. aug 2021

Napadlo mi, ze take "slovenske" rizoto mozno pasuje aj s petrzlenom a paprikou. Paprika mi zas skor pasuje do takej opekanej ryze alebo rezancov na azijsky sposob.

Ja robievam rizoto take kremove, cize poprazim cibulu, pridam ryzu, zeleninu, maso, zalejem vinom a vyvarom, ku koncu pridam parmezan, ktory sa uplne rozpusti, cize je to take cele kremove. Mozno preto mi do toho vobec nesedi ina zelenina.
Ale take ako pamatam zo skolskej jedalne, ze oranzova ryza a rozna zelenina a maso a navrchu eidam, tak to mozno ide so zmesou akejkolvek zeleniny :P

gabikaa96
31. aug 2021

Ja dávam mrkvu, hrášok, kukuricu

nafka0483
31. aug 2021

@0silvia0 No to je presne na taky azijsky styl, tam to sedi, ale to ja nevolam rizoto 🙂

h2
31. aug 2021

Ja dávam okrem už spomínaných aj zelené fazuľky, ale my ich máme doma všetci radi, takže ich používam často a do mnohých jedál. Vždy mám zásobu v mrazničke.
Ináč zeleninu do rizota obmieňam podľa toho, čo mám doma. Nesmie v ňom ale chýbať mrkva, hrášok, kukurica, cibuľa a spomínané fazuľky. Potom podľa toho, čo mám doma, dám niekedy napríklad aj brokolicu, karfiol, zeler, pór... Zelenú papriku, ani paradajky nie. A väčšinou ani petržlen, iba ak by bol súčasťou nejakej mrazenej zmesi.

surama
31. aug 2021

Konzervu mrkvu+hrasok.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika82
31. aug 2021

@0silvia0 môže to byť mňam, ale ja inú ako gulatu ryžu nepouzivam

ivangeline
31. aug 2021

Vsetko mozne. xD

luccija
31. aug 2021

Ja dávam len pór cesnak hrášok kukuricu a hore tvrdý syr na tanier, alebo parmezán
Ináč voľakedy som robila len hovädzie a hrášok
Potom kuracie a zeleninu to dieťa vždy vybralo mäso, takže už varím len zeleninové🙂za chvíľu už budem len ryžu variť.Mne najviac chutí hribové rizoto

luccija
31. aug 2021

Mne sa z mrkvy zdá sladke

malinoismum
31. aug 2021

Kupujem orientálnu zmes, WOK alebo mrazenu čínsku. Rizoto robievam vždy narýchlo, tak nám to nevadí, že je mrazená - do ryzovaru ryžu, na panvici osmahnem tu zeleninku a pridám ryžu …osol opepři 🙂 Bach na tanier 🙂 a navrch struhany syr 😊👍🏼

williamska1
31. aug 2021

mne sa osvedčila ešte mrazena zeleninka s maslom, je tam kukurica, mrkva, hrášok a karfiol, no keď chcem rizotko spraviť aj tak trocha inak, používam rôzne mrazené orientálne zmesy zeleninky

enoula
31. aug 2021

Slaninu 😃🙂 tekvicu. Ale casto robím aj len take jednoduché zeleninové, vtedy cast zeleniny napr tekvice alebo spargle, hrasku, mrkvy,... Rozmixujem na kasu a dam do ryze, je kremove

rdi
31. aug 2021

ja davam len mrkvu, hrach, mozno ak je aj kukurica, take jednoduche uplne 🙂 lebo cim viac by som to kombinovala, neviem ci by mi to chutilo

evabb35
31. aug 2021

koreňovú zeleninu: mrvku, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu

nelca84
31. aug 2021

Cuketu alebo spenat... ale ja robim kremove rizota, nie take ako zo skolskej jedalne

evkamotka
31. aug 2021

Okrem spomenuteho aj brokolicu a ruzickovy kel

0silvia0
31. aug 2021

@nika82 v pohode mozes supnut aj gulatu ryzu, ja ju mam tiez radsej

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz