Akú vegetu odporúčate pre deti?

biankaaa2292
18. mar 2024

Ženy akú vegetu odporúčate pre deti? Bude mať rok 🙂 počula som o zdravgetke, ale pýtam sa na názory a až aj iné dobré poznáte poradte 😊

natall113
18. mar 2024

@biankaaa2292 za mňa určite zravgetka

stanulienkat
18. mar 2024

Nic. Ani sol, ani podobne gebuziny netreba.

lugie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibatanecnica
18. mar 2024

ja kupujem Dobrotu keď sa mi minie domáca. Ja si pestujem - ligurček - vegetu. Na zimu mrazím. Ak máš možnosť, išla by som touto cestou.

mima172
18. mar 2024

Ja som skúšala viaceré a jednoznačne najlepší je Nesoldík od Davidkove korenie.

xxemma
18. mar 2024

U nas ties nesoldik

vakatko
18. mar 2024

žiadnu, jedlo sa dá krásne dochutiť bylinkami tymián, rasca, fenikel, bobkový list ...
podporujú dobré trávenie.

hederamonstera
18. mar 2024

Ak chces docielit tu vegetovu chut, tak odporucam bylinku ligurcek 🙂

motyl321
18. mar 2024

Deťom som dlho nič nepridávala, ale už sú väčšie a teraz používame z DM Bio, v popise je že je bez aromatických látok, bez farbív, bez konzervantov, BIO, neobsahuje glutén, vegan, vegetariánsky, bez droždia, gluténu a pridaného cukru - tak nám to vyhovuje 🙂

isabellaa
18. mar 2024

@motyl321 dáš prosím ťa foto? Ďakujem

19mmm71
18. mar 2024

ja ju nepouživam vôbec a už vôbec nie deťom

anketkarka
18. mar 2024

Tiež tú z DMka, ale mám už väčšie deti a aj tak by som solila.

saxana000
18. mar 2024

Pozri od justu nahrin ma vselijake zdrave koreninky

cookie29
18. mar 2024

domacu

h2
18. mar 2024

Nič také ročnému dieťaťu netreba.

endzi83
18. mar 2024

@biankaaa2292 ročnému nič a staršie nesoldik je super, mu na ňom ficime už pár rokov

klip0
18. mar 2024

Dievčatá čo píšete že nič také v žiadnom prípade pre dieťa atď ..
Zdravá vegeta bez soli je len sušená zelenina. To fakt považujete za zle dochutiť jedlo sušenou zeleninou ? Alebo teda nevhodné pre ročné dieťa ? Veď to je len sušená zelenina nič viac.

Napr:

@stanulienkat
@vakatko
@h2
@endzi83

Označila som vás viaceré len preto, ze možno neviete že sú takéto zdravé formy vegety nie len tá klasická umelá

h2
18. mar 2024

@klip0 Ja som nepísala, že v žiadnom prípade a že je je to šdodlivé atď. Len, že mu to netreba. A autorka nepoužila slovné spojenie "bez soli". Nebýva to len sušená zelenina, ale často aj rôzne bylinky, či korenia. A samozrejme, aj tá spomínaná soľ. Stojím si za tým, že ročné dieťa nič také nepotrebuje.

endzi83
18. mar 2024

@klip0 nepovažujem za zle dochutiť jedlo zeleninou. Ale fakt ročnému toto ešte netreba. A kludne kto chce nech dáva, ale vhodné je si dávať pozor na zloženie. 🙂

klip0
18. mar 2024

@h2 ale píše že pre ročné dieťa akú odporúčame. Sú aj také kde je len a len sušená zelenina a nič iné. Absolútne si nemyslím že by bolo nieco zle natom, takto ochutiť jedlo. Napríklad zeleninová zmes Horalka, obsahuje len sušenú koreňovú zeleninu - mrkva, paštrnák, pór a sušenú zelerovu vňať. Predpokladám že ročne dieťa už jedlo všetky tieto zeleniny a tak ich môže aj v susenom stave ako ochucovadlo do jedla

h2
18. mar 2024

@klip0 Veď dobre. Pýtala sa, akú odporúčame, tak som odpísala, že nijakú. Ak autorka chce nejakú dieťaťu dávať, tak aj tak bude.

klip0
18. mar 2024

@h2 no dobre ale ak žiadnu tak vidíš niečo nevhodné na zmesi - mrkva, pastrnak a pór ?

h2
18. mar 2024

@klip0 Nie, nevidím. Ale aj dochucovanie jedál deťom má dôsledok v tom, že ak si zvykne na výraznú chuť, už mu neochutené nebude chutiť. Tú mrkvu atď. v tom jedle môže predsa mať aj tak.

klip0
18. mar 2024

@h2 áno to môže, i keď si myslím že takéto dochutenie nebude výrazne v žiadnom prípade. A v podstate podľa mňa ani nevadí ak by dieťa už nechcelo neochutene jedlo (pokiaľ bude ochutené zdravo samozrejme). Ani my nejeme neochutene jedlo a keď to bude ochutené zdravým spôsobom, nevidím to ako problém

iritka
18. mar 2024

@biankaaa2292 natural jihlava horalka, voni ako vegeta ale je bez soli.

biankaaa2292
autor
18. mar 2024

@klip0 ďakujem presne tak by som sa na všetko vyjadrila ako vy 🙏😂
.
.
A ja som sa pýtala len na odporúčania, netreba slovíčkárčiť kvôli "bez soli". Každopádne ďakujem každej za normálny názor a odporúčanie, názor nikomu neberiem. Majte sa všetci pekne 🍀😅

kathhii
18. mar 2024

@biankaaa2292 nesoldik

vyrovnanaosoba
18. mar 2024

Do roka som nepoužívala žiadnu soľ, ani vegetu. Od roka od Davidkove korenie.

motyl321
18. mar 2024

@isabellaa Toto mám už druhé balenie: https://www.mojadm.sk/dmbio-zmes-na-zeleninovy-... a toto je myslím že to isté ale vo vrecku (to som nemala): https://www.mojadm.sk/dmbio-zeleninovy-bujon-be...

oli18
18. mar 2024

Vegeta je len draha sol. Nech ma akykolvek ohromujuci nazov. 100 rokov ju nepouzivam