Ženy akú vegetu odporúčate pre deti? Bude mať rok 🙂 počula som o zdravgetke, ale pýtam sa na názory a až aj iné dobré poznáte poradte 😊
Nic. Ani sol, ani podobne gebuziny netreba.
ja kupujem Dobrotu keď sa mi minie domáca. Ja si pestujem - ligurček - vegetu. Na zimu mrazím. Ak máš možnosť, išla by som touto cestou.
Ja som skúšala viaceré a jednoznačne najlepší je Nesoldík od Davidkove korenie.
U nas ties nesoldik
žiadnu, jedlo sa dá krásne dochutiť bylinkami tymián, rasca, fenikel, bobkový list ...
podporujú dobré trávenie.
Ak chces docielit tu vegetovu chut, tak odporucam bylinku ligurcek 🙂
Deťom som dlho nič nepridávala, ale už sú väčšie a teraz používame z DM Bio, v popise je že je bez aromatických látok, bez farbív, bez konzervantov, BIO, neobsahuje glutén, vegan, vegetariánsky, bez droždia, gluténu a pridaného cukru - tak nám to vyhovuje 🙂
ja ju nepouživam vôbec a už vôbec nie deťom
Tiež tú z DMka, ale mám už väčšie deti a aj tak by som solila.
Pozri od justu nahrin ma vselijake zdrave koreninky
domacu
Nič také ročnému dieťaťu netreba.
@biankaaa2292 ročnému nič a staršie nesoldik je super, mu na ňom ficime už pár rokov
Dievčatá čo píšete že nič také v žiadnom prípade pre dieťa atď ..
Zdravá vegeta bez soli je len sušená zelenina. To fakt považujete za zle dochutiť jedlo sušenou zeleninou ? Alebo teda nevhodné pre ročné dieťa ? Veď to je len sušená zelenina nič viac.
Napr:
@stanulienkat
@vakatko
@h2
@endzi83
Označila som vás viaceré len preto, ze možno neviete že sú takéto zdravé formy vegety nie len tá klasická umelá
@klip0 Ja som nepísala, že v žiadnom prípade a že je je to šdodlivé atď. Len, že mu to netreba. A autorka nepoužila slovné spojenie "bez soli". Nebýva to len sušená zelenina, ale často aj rôzne bylinky, či korenia. A samozrejme, aj tá spomínaná soľ. Stojím si za tým, že ročné dieťa nič také nepotrebuje.
@h2 ale píše že pre ročné dieťa akú odporúčame. Sú aj také kde je len a len sušená zelenina a nič iné. Absolútne si nemyslím že by bolo nieco zle natom, takto ochutiť jedlo. Napríklad zeleninová zmes Horalka, obsahuje len sušenú koreňovú zeleninu - mrkva, paštrnák, pór a sušenú zelerovu vňať. Predpokladám že ročne dieťa už jedlo všetky tieto zeleniny a tak ich môže aj v susenom stave ako ochucovadlo do jedla
@h2 áno to môže, i keď si myslím že takéto dochutenie nebude výrazne v žiadnom prípade. A v podstate podľa mňa ani nevadí ak by dieťa už nechcelo neochutene jedlo (pokiaľ bude ochutené zdravo samozrejme). Ani my nejeme neochutene jedlo a keď to bude ochutené zdravým spôsobom, nevidím to ako problém
@biankaaa2292 natural jihlava horalka, voni ako vegeta ale je bez soli.
@klip0 ďakujem presne tak by som sa na všetko vyjadrila ako vy 🙏😂
.
.
A ja som sa pýtala len na odporúčania, netreba slovíčkárčiť kvôli "bez soli". Každopádne ďakujem každej za normálny názor a odporúčanie, názor nikomu neberiem. Majte sa všetci pekne 🍀😅
@biankaaa2292 nesoldik
Do roka som nepoužívala žiadnu soľ, ani vegetu. Od roka od Davidkove korenie.
@isabellaa Toto mám už druhé balenie: https://www.mojadm.sk/dmbio-zmes-na-zeleninovy-... a toto je myslím že to isté ale vo vrecku (to som nemala): https://www.mojadm.sk/dmbio-zeleninovy-bujon-be...
Vegeta je len draha sol. Nech ma akykolvek ohromujuci nazov. 100 rokov ju nepouzivam
@biankaaa2292 za mňa určite zravgetka