Ahojte, chcem sa spytat, urcite ste pre svoje ratolesti piekli tortu k prvým narodeninam. Chcem sa spytat robili ste ju taku klasicku co mozu len dospely jest ( plnky, ovocie, smetol...) alebo viete poradit aj recept na taku aby to mohlo ochutnat aj 1rocne dieta? Ak mate nejake skvele recepty budem rada ak mi nejake poslete. Dakujem
Pre dieta mozes urbit nejaku nepecenu s piskotami a kyslou smotanou alebo jogurtom, s ovocim...
Ha som robila banana bread a na vrch som dala mascarpone s bananom. Deticky sa az sa usami oblizovali 🙂
@martina374 a prečo by 1-ročné dieťa nemohlo ochutnať tortu kde je plnka a ovocie?...My sme dali vnukovi upiecť na prvé narodeniny tortu s tvarohovou plnkou a ovocím a v pohode to jedol 🙂
@nikawero12 ak je bez umeleho marcipanu a vsetkych tych fabriv tak by nemal byt problem ale predstava ze dieta je nieco neprirodzene zelene, cervene a neviem este ake nie je zrovna najprijemnesie a to nie som nejaky extremista. Takych sa totiz este najedia viac nez dost za cely zivot
@ajana1 a keby aj zjedol kusok zafarbeného marcipánu, tak čo strašné by sa stalo? Ved toho nezje na kilá 😉
ja som ako @terka1607 @seahorse27 urobila piskotovu s kyslou smotanou a na vrch ozdobila lentilkami...
@nikawero12 nic take ale vobec to nie je potrebne. Detom v tomto veku su torty aj tak ukradnute a su skor pre rodicov aby sa mohli pochvalit na fotkach ze aku krasnu tortu dali upiect.
ja som narychlo zobrala cheescake s malinami z Laurentu a mala veruze velky uspech ako u dcerky tak u pozvanych, zmizla za 5 min, a mysim ze tam skutocne nemalo co uskodit
sme mali s lesnym ovocim jogurtovo tvarohovu...a aj tak z nej zjedla asi dve lyzicky aj to len plnky...Bola potahovana marcipanom ale bolo Tom minimalne cesta a len plnka
@martina374 upiekla som domacu krtkovu 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/krtkova-torta-...
Ja som robila Mrkvovo jablkový korpus a plnku som robila z masla, vanilky a mascarpone a mandarinkovy kompont. Chutilo aj detom aj dospelým.
@ajana1 ak to berieš z toho hľadiska ako si napísala, že deťom sú torty ukradnuté, tak to sú im ukradnuté aj oslavy 1-narodenín celkovo, stále je to len pamiatka pre rodinu 🙂
@martina374 ja som robila jablkovu s piskotami, jablkovy puding s medom a zlatym klasom, prekladane piskotami, navrch som dala kyslu smotanu s cukrom a posypala cucoriedkami, dookola oblepila cokoladovymi trubickami. maly ten jablkovy puding jedaval aj predtym, tak som vedela, ze mu to bude chutit a aj vela dospelakom take chuti, je to nepecene, na oslave si pochvalovali, ze taka lahka svieza torta
Ja som robila piskotovu s jablkami, jednoducha a mala uspech aj u rodicov, aj u deti. A idu tam len piskoty, jablka, zlaty klas a nieco na osladenie. Navrch biely jogurt
@terka1607
@seahorse27 tu nepecenu s piskotami myslite taku prekladanu ze piskoty, potom smotana s cukrom, ovocie a zas piskoty atd... a stuhnut do chladnicky?
@zuzik307 dakujem za recept
@suzannwega perfektne torty🙂
@martina374 nasa dostala obycajnu piskotu bez kremu s cokoladovymi kusockami vo forme medvedika, uplne jednoduchu, pritom ja peciem aj potahovane, ale na 1 rok sa nam zdalo vhodne nieco uplne jednoduche
@martina374 Ano 🙂
na prvy rok sme obom detom robili nepecenu smotanovu s piskotami a ovocim
@martina374 ďakujem som to skúšala sama piecť, všetky pečiem sama aj na zákazky 😉
@norkiego potrebujes jablka (800 g - 1000g), vanilkovy cukor, skorica + normalny cukor podla chuti a kyslosti jablk, cca 4 dl vody, 2 zlate klasy, 2 balicky piskot a na vrch biely jogut a granko.
Jablka olupes a nastruhas, zmiesas s cukrom a skoricou a zalejes cca 2 dl vody. Nechas chvilku dusit. Do zvysnych 2 dl vody rozmiesas zlate klasy a vlejes do jablkovej zmesi, nechas zovriet.
Do tortovej formy poukladas piskoty, na nich vrstva jablk, piskoty, jablka, piskoty.... nechas vychladnut a na vychladnutu das jogurt a granko, alebo struhanu cokoladu alebo vyzdobis.
Ja som malému na narodky dozdobila trubičkami ale ked ju robim len tak pre nas na bezny den tak trubičky nedavam 🙂
Ja som robila smotanovo piškótovú, nepečenú a malej veľmi chutila 🙂