Moja 5 ročná dcéra má určenú dg.idopatická skolióza-chybné držanie tela,lekár nám doporučil pribrať a cvičiť predpísané cviky lebo nemá vôbec vyvinuté hrudné svalstvo. Najťažie bude asi pribrať lebo dcéra nie je dobrá jedáčka a odmieta maso.
ahoj no dieťa len tak nepriberie ak mu nechutí jesť......neviem presne či sa práve z mäsa priberá 😲 ale dá sa mleté mäsko, ja som vedela aj pomlieť rezeň 😀 a tak mu chutiiiiiil, nooo len tak zjedol mäso, ináč viem, že sa priberá hlavne z polievok, sladkostí a hutných omáčok trebárs do zemiakovou kašou, alebo cestovinami, po večeri ešte chlebík zjesť , časté pudingy hrajú tiež prím no pozor na cukor.......pri nechutenstve sa mi osvedčil PERITOL, z ovocia banány a výborné su aj vlašské orechy- dodajú cenné látky a energiu......pamätám si moja spolužiačka musela pribrať a raňajkovala chlebík z maslom- takým naozajstným 😲 , pokrájala na kolieska banán a zasypala drvenými vlašskými orechami........Doležitá je pravidelná strava a dostatok pohybu a aktivita vo vode je veľmi prospešná. Nasilu nenútiť no ale jesť musí každý
uz si sa radila so svojou mamou alebo svokrou? My ako decka sme chodili pravidelne na vykrmy ku starym rodicom.
a nevieš náhodou z čoho to je?
Bolo by vhodné najprv zistiť dôvod...robili jej odber krvi? krvný obraz? Vápnik alebo železo sú v poriadku? Nedostatok vápnika môže spôsobovať skoliózu, nedostatok železa zasa pomalé priberanie..
Nechutenstvo a nedostatok týchto minerálov môže byť zasa dôsledok potravinovej intolerancie?
Bolenie bruška nemá? Alebo ekzémy...časté prechladnutia, laryngitídy. Nie je hyperaktívna? Ako spí v noci?
Probiotiká beriete?
No vykrm ako taky nie je idealny, prilis tucne a vyleti jej cholesterol a prilis sladke a vyleti jej cukor a zuby sa ti asi tiez nepodakuju... pokial viem, tak su v lekarni sirupy na zvysenie chuti do jedla, ale co pocuvam, tak to ucinkuje len malo. Vitamin B by mal zvysit chut do jedla.
Niektore deti su chudsie, s tym vela nenarobis, ako pisu babule, treba urcit primarnu pricinu, mna napada od problemu zo vstrebavanim vapnika, potravinovych intolerancii az po nedostatok zeleza v krvi kadeco... mozno staci prijst na dovod a ta chut do jedla sa upravi sama.
Hm, tak ja mám skoliózu, tiež som nikdy nebola extra jedák, ale nikdy to s tým lekári nespájali, pritom som bývala aj chudokrvná, ale to až neskôr.
Hlavne treba cvičiť, geniálne je plávanie, ale aj gymnastika, aby sa posilnilo svalstvo, priberaním sa akurát uloží tuk a svaly ostanú ochabnuté a nebudú držať.
kúp jej pamgamin a vitamín B, to podporuje chuť do jedla , ja keď som bola zhruba v tom veku som bola chudá ale teda nepamätám si , že by som nejedávala, len doma ma nútili jesť , to hej neviem prečo . A mama bola so mnou u takého bylinkára a ten jej dal tú hubu , čo sa do mlieka dávala na skvasenie mlieka . No a to mi dala do pohára klasického s vodou , k tomu sa dali sušené hrozienka a nechalo sa to z dňa na druhý deň, no a potom tú vodu som musela piť, bolo to sladké . No a asi to pomáhalo, lebo som papala. a aj ten pangamin si pamätám, že mi dávala
A muž vravel, že jedol ten pangamin a tiež mu to pomáhalo
Inak rob jej zapražené polievky, kaše mliečne, omáčkové jedlá , z toho sa priberá , banán je nutričný, sušené ovocie, aj sladké jedlá , ak by pojedla
Moja dcera tiez nic nejedla az som jej zacala davat pangamin a od vtedy je pravidelne ,,nie sice vsetko , ale to co ma rada ,,,chuti jej a je skoro stale hladna 🙂