Ahoj baby, akú smotanu dávate do svieckovej?
Ja obvykle kyslu, no teraz mám doma iba na varenie a obchod už u nás nie je.
Po nete vidím rôzne variácie, myslite ze to so smotanu na varenie nepokazim?
Ďakujem
@vevericka2020 kyslu snotanu ? to pocujem prvykrat
Ja zasa slahacku davam, ked je malo alebo prilis husta, dolejem mlieko.
@vevericka2020 môže byť na varenie,niekde uvádzajú sľahackovu, niekedy kombinujem kyslú s tou na varenie.
Slahackovu.
Jednoznačne slahackovu
@vevericka2020 no ja neviem ale do svieckovej som nikdy nedala kyslu smotanu. Ani nikoho koho poznam takto nerobi. Ono to mozno dava zmysel, ku koncu sa nemusi davat citron resp. ocot. Dava sa ta na varenie ale ja ju rada nemam cize pouzivam slahacku. Ja by som sa bala, ze pri kyslej by sa mi zrazila omacka ale to som ja.
Jedine na varenie, s kyslou som to ešte nevidela.
My standardne robime s kyslou smotanou, ale ak nemam, tak dam aj na varenie alebo slahackovu a dochutim trochu octom.
Ja som dnes robila a ako vždy som dala smotanu na šlahanie-podľa mňa najlahodnejšia chuť. Na varenie smotanu nepoužívam nikde, mne to chuťovo príde menej výrazné ako plnotučné mlieko. Kyslá mi nenapadla, hoci možno nemusí byť odveci, netreba dávať potom toľko citronu.
@dada13288 k tej kyslej, do sviečkovej nedávam, ale inde to robím tak že dám smotanu do toho ručného šlahača, dám tam tak asi tretinu pohára-70ml cca vody alebo mlieka, rozmiešam a konzistencia je potom tekutejšia a nebojím sa zrazenia.
@vevericka2020 V živote som nedala do sviečkovej kyslú smotanu, tá tam ani nepatrí. Dávam šľahačkovú. Môže byť aj smotana na varenie, v nevyhnutnom prípade aj mlieko a maslo. Kyslá smotana nie.
Ja vždy do smotanovych omačok dávam 30% . Smotana na varenie za mňa riedka
Dávam kyslú, s inou som nerobila.
Šľahačkovú na bežné varenie nepoužívam, len ak má byť jedlo sladké.
Smotana na varenie je riedka, pridávaj opatrne, aby si nemusela zahusťovať.
Ja slahackovu pouzivam, ale my nedochucujeme ani citronom, ani octom. Taku som este asi ani nejedla, ale to je asi od regionu. Na dochutenie davame horcicu
@vevericka2020 slahackovu bezlaktozovu a uz som davala aj Alpro sojovu a nebolo citit rozdiel.
Kyslu smotanu v kombinacii so slahackovou davam do perkeltu.
Šľahačkovú
Ďakujem za odpovede ❤
Tak to risknem s tou čo mám, máme 2 mačky tak prinajhoršom budú mať sviečkovú na týždeň 🤣
A objednám pizzu
@vevericka2020 Ja nechápem, čo riešiš. Veď chceš použiť smotanu, ktorá sa na to reálne používa a to oveľa častejšie, než kyslá. Uvidíš, že po tejto už kyslú používať nebudeš. Že mačky! Kvôli sladkej smotane namiesto kyslej.
Nedavam ziadnu. Ani kyslu ani slahacku. Davam tolko zeleniny, aby ju nebolo treba zahustovat.
@vevericka2020 šľahačku 32%
Ja tiez ziadnu. Je to taka moja verzia, nie original, ale davam vela zeleniny bez smotany.
@vevericka2020 kyslú? Šľahačkovú, alebo na varenie
@vevericka2020 na varenie,na slahanie
My sme tiez vzdy davali kyslu, ale jedla som to uz aj so slahackovou a chuti mi oboje
Jedina kyslú.
@vevericka2020 robím ako mama...takže kyslú my dávame veľa mrkvy plus trocha dolejem šľahačkovej.Smotanu na varenie som nedávala, ale podľa mňa nič nepokazíte daj veľa zeleniny
Keď si dáte do Googlu recept na pravú, tradičnú, alebo originálnu sviečkovú na smotane, tak vždy je v recepte šľahačková smotana.
Iba tu na varenie. Udusim maso na zelenine, tu potom rozmixujem so smotanou, prevarim, ochutim. U nas sa dava kolko masa, tolko zeleniny a omacku nicim nezahustujem, husta je zo zeleniny