Akú polievku jedávate na Vianoce?

lifka123
17. dec 2012

Ahojte všetci, chcela by som vás poprosiť o zdieľanie vašich vianočných zvykov a tradícií. Konkrétne ma zaujíma, akú polievku jete na vianoce. Môj manžel urobil anonymný dotazník, ktorého cieľom je zmapovať tradície na celom Slovensku. Rád by tieto informácie neskôr zverejnil na google maps (opakujem, všetko je anonymné). Je to podľa mňa zaujímavý projekt, ktorý pomôže všetkým ľuďom dozvedieť sa o Slovensku niečo nové 🙂 Preto vás chcem poprosiť o vyplnenie dotazníka, ktorý sa nachádza tu:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...

Samozrejme, diskusia môže pokračovať aj tu na MK 🙂
Všetkým ochotným osôbkam vopred ďakujeme 🙂

natal12
17. dec 2012

My mávame kapustnicu a druhé zemiakový šalát a ryba-kapor 🙂

zuzi0911
17. dec 2012

My tiez kapustnica salat a ryba

aduskatt
17. dec 2012

vyplnené🙂
kapustnica z kyslej vody
salat, kapor, file

mahulenka87
17. dec 2012

ja už k nedelnému obedu spravím krémovú hubovú polievku a budeme ju mať aj na štedrovečernú večeru 🙂 kapustnicu na silvester 😉

andrejka1974
17. dec 2012

my mame kapustnicu a rybaciu polievku , rybie prsty, zemiakovy salat

nadenkaaa
17. dec 2012

Kremova hribova polievka so slivkami 😝 a potom ryba/zubac/ a zemiakovy salat, na silvestra kapustnica 😉

selema
17. dec 2012

dotazník vyplnený 🙂 ... aj my kapustnicu, makové opekance, zemiakový šalát s filé alebo rezňom 😉 (každý si vyberie, čo chce)

lenka268
17. dec 2012

vyplnene , klasicka kapustnica s hribami, mamina k nej robieva slane buchty posypane sezamom. Druhe ryba, salat ...

k_a_j_k_a
17. dec 2012

Vyplnene, tak my sme uplne inde ako ostatni s vianocnym menu. Doma varime s MM sosovicovu polievku, salat od babicky z Ciech a morku s plnkou 🙂 (nie je to prebrane z USA). No a tento rok budeme u svokrovcov a budeme mat kohutiu polievku, lososa a tri vianocne salaty 🙂

adriana1980
17. dec 2012

My mávame šošovicovú polievku,mliečnu,nakolko moja mama pochádza od Nitry a tam sa varí takáto.Moja svokra nevarí žiadnu 🙂

martina1205
17. dec 2012

My mavame tradicnu kapustnicu s hubami a susenymi slivkami,plus salad a rybie file mnam tesime sa

angua27
17. dec 2012

vyplnené. zaujímavý projekt a teším sa na prehľad polievok na maps.google 😉
u nás mávame kapustnicu - bez mäsa iba so zemiakmi a hríbami. kto chce, pre chuť si pridáva smotanu. expartnerovi (ktorý s nami trávieva Vianoce 🙂 ) robím cesnakovú polievku so strúhankovými gulôčkami. 😉
druhé je šaláááát (strašne sa už na neho teším) a k tomu ryba, alebo morka, tento rok plnené rezne a sójové plátky. každý si dá, čo má rád. 😉

trish31
18. dec 2012

My mame cez den kapustnicu,lebo nechceme vidiet zlate prasa 😀 Fajnsku,zo vsetkych druhov maska skoro.Vianocna vecera je mliecna sosovicova polievka so slivkami,kaprik a smazene rezne,zemiakovy majonezovy salat

jasminet
18. dec 2012

hrachova polievka, salat, kapor a tradicne ceske vinne pecene klobasky

zanin
18. dec 2012

my sosovicovu mliecnu so slivkami a potom kapro ale pre deticky robim kuracie masko a salat zemiakovy majonezovy pred polievkou oplatky a po jedle este kolaciky a ovocie komu sa este mesti 😀

tulka3
18. dec 2012

sosovicovo zemiakovu na kyslo so susenymi slivkami, ako alternativa je rybacia polievka z lososa, file a zeleniny nasledne rozmixovana a zahustena slahackovou smotanou, nakoniec do nej natrham kusky ryb. u svokrovcov sa jedava kapustnica, u nas sme zvyknuty jest ju na Silvestra

brumka
18. dec 2012

u nas sosovicova ale hribova. a druhe klasika majonezovy salat a ja si davam kuracie rezne a mm hranolky so syrom...klasicku kapustnicu len na silvestra

tomasko27
18. dec 2012

Kapustnicu a v nej hriby a taka zvlastnost davame do nej ryzu,znie to divne ale chuti to fajne,potom fazulovo-sladka polievka,normalne fazula,susene jablka,slivky,marhule,skorica,klincek a lekvar,moja mama vie urobit taku super tuto polievku nie moc sladku taku akurat,no a potom salat a kapor,file a rybie prsty 🙂 .

spuntikmathiasko
19. dec 2012

My mavame kyslu polievku len z vody z kysliej kapusty bez kapusty 🙂 v tej vode sa vyvari udeny kapor, ktory sa potom vybere a zjeme ho len tak ako pochutku samostatne. Dalej s av nej uvari cesnak, susene slivky, huby. A ako priloha ku polievke je uvarena ryza zmiesana so surovym vajcom a maslom. Je uplne vyborna malo kto ju pozna, ale vsetci co ju jedili tak im chutila. ostatne je klasika, salat a kapor

lencika
23. dec 2012

my mavame kapustnicu a v nej klobaska, hribiky a zahustena mliekom, no parada nic lepsie nie je

katushka16
25. dec 2012

my mávame hrachovú-z lúpaného hrachu a kyslú hríbovú-mňaaam🙂

mmonika
25. dec 2012

asi u nas je kysla hribova 😀 u nas sa vzdy hned zje ,ze na druhy den mozem robit od znova 😀

cabby88
25. dec 2012

U nas sa vari hrstkova polievka na sladko-za hrst hrachu,za hrst fazule a za hrst sosovice s pretlacenym cesnakom,mrkvou a petrzlenom...a mojmu muzovi robim hribovu polievku 🙂

lifka123
autor
2. jan 2013

Este raz dakujem pekne, mapka je na svete. Mozete si ju pozriet tu:

http://mapa.materialing.com/

blumchen2
14. nov 2021

Kapustova, hribova a fazulova so smotanou. Okrem inych chodov... 🙂

66simonka66
14. nov 2021

My máme na vianočnú večeru kapustnicu, ryby, rezne a šalát, halušky s tvarohom a opekance s makom. Je u nás zaužívané že si musíme dať z každého kúsok. Pred večerou sa pomodlime, dáme si chleba s cesnakom, jablko rozkrojíme a každý si dá kúsok potom si dáme oblátky s medom, pod obrus vložíme nejaké peniaze, pripijeme si a potom sa najeme. Keď dojeme znova sa pomodlime. Počas večere nikto neodchádzame od stola. 🙂 Toto je naša každoročná tradícia.