Poraďte prosím, akú omáčku spraviť k bravčovej panenke
(okrem hubovej)
ja robim slivkovu.. do vypeku, kde sa pieklo maso dam korenie, sol, slahackovu smotanu a slivkovy lekvar.
@vasjar Z cerveneho vina alebo konaku.
@onedaynick slivkovu by som vyskúšala ale nemám ten lekvar
@vasjar brusnicovu
Visnovu 🙂 tiez davam cervene vino a visnovy lekvar 🙂
@onedaynick plus stavu z pomaranca vynikajuca 🙂
@vasjar tak kup 🙂
Horčicovo medovú. Do výpeku od panenky hodiť lyžicu masla, potom cibuľku s cesnakom, všetko dosklovita, potom pridať med a dijonsku horčicu (bacha, tej nie veľa, je to veľmi intenzívna chuť), počkať, miešať kým med a horčica vytvoria takú zmes, pridať šlahačkovú smotanu a prevariť.
Hubovú z mrazených húb, bez smotany, iba maslo vývar trochu vína štipka soli a korenia.
Šípkovú
@vasjar Dubakovu ,nivovu,syrovuSladke nerobim nemame to rsdi
@evamarek77 umyt, ususit, odblanit opiect na panvici na masti, oleji z kazdej strany kym Sa zatiahne prelozim na alobal osolim okorenim cerstvo mletym 7koreni pridam vetvicku rozmarinu zabalim alobal a vlozim do rury na 180 C na takych 15 minut, maso kontrolujem uz po 10 min aby nebolo vysusene, ked. Vyberiem z rury Este ho necham v alobale odpocivat a potom ho narezem
Hribovu
@evamarek77 zalezi ako ruzovu ju chces.. ked viac ruzovu, viac rare, osmazit na rozpalenej panvici minutu z kazdej strany a potom do vyhritej rury na 180 stupnov na 9 minut.. ak viac prepecenu, ale stale ruzovu a stavnatu, tak !MAX! 2 minuty z kazdej strany a potom v rure 180 stupnov/9 minut.
v oboch pripadoch nechat chvilku odpocivat a az potom krajat. na prvy krat odporucam druhy sposob, ked tak potom druhy krat uberies cas na panvici 👌
Ja robím hríby so smotanou
aktualne s omáčkou s medvedím cesnakom inak robím hubovu,syrovu,horčicovú,bryndzovú...
Nám chuti len hribova a nivova. Nivova je rýchla, že si rozdrvim trojuholník nivy (kupujem v lidli), v inach nemajú taku chutovo dobrú nivu, zalejem smotanou na slahanie a pridam biele korenie. Ešte dobrá je aj omacka carbonara, čo dávam aj na cestoviny. Oprazim slaninu, zalejem smotanou a parmezánom, pridam trochu soli a cierne korenie.
Ja akurát robim zo sušených dubakov, horčica a cesnak a med 👌🏼
Ja som naposledy robila smotanovu hribovu a bola super.
ja robievam toto https://www.toprecepty.cz/recept/41409-platky-p...
inak nerozumiem tomu, hore napises ze okrem hubovej a pomaly kazda druha Ti taku ponuka, hlavne ze v niektorych debatach vacsina hned utoci, ze ci niekto iny nevie citat s porozumenim....
Dubakovú, syrovú, slivkovú