Akú múku na vaľkanie medovníkového cesta?

20. dec 2023

Ktorú používate prosím? Nezostáva vám na medovníkoch aj po upečení?

janinah
20. dec 2023

Hladkú,nezostáva,však vojde do cesta,nedávam veľa

zafi
20. dec 2023

polohrubú a zostáva len minimum na spodu

autor
20. dec 2023

@zafi mne tiež polohrubá zostáva. Skúsim hladkú teda.

viestta
20. dec 2023

Valkaj medzi dvoma papiermi na pecenie alebo medzi fresch foliou a netreba ti ziadnu muku

autor
20. dec 2023

@viestta ty tak robíš? Nie je to moc pracné a nelepí sa ti cesto? Ďakujem za tip.

viestta
20. dec 2023

Celkom casto valkam medzi papiermi, medove platy, linecke cesta. Perniky nepeciem, ale je to prast ako uhod. Z papiera cesto odlepis uplne v pohode a nezapracovavas do neho dalsiu muku.

lulu0123
20. dec 2023

Ja valkam na silikonovej podlozke,navrchu mam foliu, v ktorej bolo cesto v chladnicke.Ziadnu muku tam uz nedavam.

autor
20. dec 2023

@viestta skúsim, ďakujem 🥰.

saxana000
20. dec 2023

Silikonova podlozka a papier na peceniie.uz ziadna muka a postupne tvrdnutie cesta kazdym rozgulanim.je to paradicka.

bolarazjedna
20. dec 2023

Ja vždy pri každom kolaviku používam na valkanie takú múku, aká je v samotnom ceste. Dnes som piekla orechové medovníčky z hladkej múky, takže som aj na valkanue použila hladkú. Nie, neostalo na medovnickoch.

simca06022011
20. dec 2023

Cesto riadne vychladené valkam, s trochou hladkej múky. Nič nemám mukove.

hugigugin
20. dec 2023

Všetko valkám medzi papierom na pečenie. Tak ako ti píše @viestta.