Dievcata poradte prosim..aku muku mam kupit na domaci chlieb peceny v rure?chcela by som urobit ,,cierny,,chlieb ale nasla som len grah.zmes ??popripade aj dobry recept..poprosim nie do domacej pekarnicky (; dakujem
juj,ja pouzivam dom. pekaren, ale pouzivam aj klasicke suroviny, nie len zmesy. najtmavsi chlieb mam z pohankovej muky, ked teda myslis prirodzene tmavy, nie prifarbovany, napr. karamelom a pod .... tk nech sa ti dari 🙂
tie cierne chleby, co kupujes v retazcoch, su prifarbene.
ja doma peciem celozrnne chleby a aj ked ho urobim zo 70% celozrnnej muky a30% polohrubej /nie celozrnnej/, tak nikdy nie je cierny.
na zaciatok ti odporucam upect max 50% celozrnny chlieb.
z celozrnnych muk najleosie kysne celozrnna psenicna, lebo ma viac lepku ako ostatne celozrnne muky.
celozrnnu psenicnu muku kupis v tescu - je to 800g balenie, bielo fialovy sacok
a zvysok pouzi normalnu hladnu alebo polohrubu.
odporucam ti vybrat z recepov na tejto stranke, vyber taky, ktory ma 5 hviezdiciek a kde v komentoch pisu, ze sa podaril
http://domacipekarny.dama.cz/
drzim palce
raznu chlebovu Penam ale robia aj ine mlyny. davam jej 200g a 300g potom doplnam hladku T650 alebo 200 hladku T650 a 100 skombinujem s ovsenou alebo psenicnou celozrnnou / robi aj mlyn Trencin.
ja kupujem špaldovú múku a miešam ju s obyčajnou hladkou T-650...