Akú múku kupujete na čierny chlieb pečený v rúre?

vintinka
2. dec 2012

Dievcata poradte prosim..aku muku mam kupit na domaci chlieb peceny v rure?chcela by som urobit ,,cierny,,chlieb ale nasla som len grah.zmes ??popripade aj dobry recept..poprosim nie do domacej pekarnicky (; dakujem

vivusika
2. dec 2012

ja kupujem špaldovú múku a miešam ju s obyčajnou hladkou T-650...

davita
2. dec 2012

juj,ja pouzivam dom. pekaren, ale pouzivam aj klasicke suroviny, nie len zmesy. najtmavsi chlieb mam z pohankovej muky, ked teda myslis prirodzene tmavy, nie prifarbovany, napr. karamelom a pod .... tk nech sa ti dari 🙂

suuzi
2. dec 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

tie cierne chleby, co kupujes v retazcoch, su prifarbene.
ja doma peciem celozrnne chleby a aj ked ho urobim zo 70% celozrnnej muky a30% polohrubej /nie celozrnnej/, tak nikdy nie je cierny.

na zaciatok ti odporucam upect max 50% celozrnny chlieb.
z celozrnnych muk najleosie kysne celozrnna psenicna, lebo ma viac lepku ako ostatne celozrnne muky.
celozrnnu psenicnu muku kupis v tescu - je to 800g balenie, bielo fialovy sacok

tato: http://www.google.sk/imgres?start=142&num=10&um=1&hl=en&client=firefox-a&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1600&bih=752&tbm=isch&tbnid=nm8xVktVfD-ZUM:&imgrefurl=http://www.chemievjidle.cz/celozrnna-mouka/psenicna-muka-celozrnna-special-stredna-mlyn-pohronsky-ruskov&docid=BNtusiE4n5DVwM&imgurl=http://www.chemievjidle.cz/foto_chemie/29/14229_650.jpg&w=650&h=867&ei=_YS7UN2aJc2Q4gTt_oHYDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=74&vpy=299&dur=417&hovh=180&hovw=139&tx=94&ty=143&sig=102313284764163858454&page=4&tbnh=154&tbnw=121&ndsp=41&ved=1t:429,r:69,s:100,i:211

a zvysok pouzi normalnu hladnu alebo polohrubu.

odporucam ti vybrat z recepov na tejto stranke, vyber taky, ktory ma 5 hviezdiciek a kde v komentoch pisu, ze sa podaril
http://domacipekarny.dama.cz/

drzim palce

pajerchinova
2. dec 2012

raznu chlebovu Penam ale robia aj ine mlyny. davam jej 200g a 300g potom doplnam hladku T650 alebo 200 hladku T650 a 100 skombinujem s ovsenou alebo psenicnou celozrnnou / robi aj mlyn Trencin.