Akú múku dávate do lineckého cesta?

14. dec 2022

Prosím vás akú konkretne múku dávate do linecké cesta? Mne sa stále cesto pri valkani drvi neviem čím to je

babulkomale
14. dec 2022

Hladku special

bessie12
14. dec 2022

hladku

vulka
14. dec 2022

Aj ja hladku. Nemáš v tom málo masla? Držíš sa toho pravidla 3:2:1?

viestta
14. dec 2022

Áku hladku mam, bud T650 alebo Extra special. Ak sa ti mrvi cesto nemas dobry recept

autor
14. dec 2022

@vulka stále davam hladkú naposledy som mala Babickina voľba

vulka
14. dec 2022

Ja dáávam tento pomer: 3diely hl. muky, 2 diely masla a 1 diel práš cukru. A do toho 2 žĺtky, citrónovú kôru a káv lyž. kypriaceho prášku.

modrava
14. dec 2022

mrvit sa bude z kazdej muky, problem je maslo. pokial budes dlho spracovavat cesto, maslo vsiakne do muky a nebude fungovat ako tak ako ma, teda spajat muku.
maslo ma nizky bod topenia a ludske dlane su prilis teple.
linecke cesto treba vymiesit cim rychlejsie. alebo pouzit nahradu masla (hejterky sa ozvu).
a zachranit to rozmrvene sa uz neda. muka je nasiaknuta.

liz_lemon
14. dec 2022

ja davam spaldovu hladku bielu

ivett311
14. dec 2022
autor
15. dec 2022

@modrava ako je lepšie vymiesit ručne alebo môžem skúsiť z robotom?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modrava
15. dec 2022

najlepsie rucne, rychlo a studenymi rukami 😀..neviem o nikom kto robi linecke robotom.
ja musim kvoli dcere pouzivat rastlinne maslo, tak nemam s topenim masla v ceste problem.

autor
15. dec 2022

@modrava ktoré rastlinné pouzivate?

mandzula
15. dec 2022

Ja mám recept 400 g hladkej muky, 300 g masla, 150 g praskoveho cukru, 2 zltky a citronova kora. Vymiesim, supnem na noc do chladnicky a ziadny problem s mrvenim nemam.

modrava
15. dec 2022

posledne roky peciem vsetko z palmarinu, je to tolerovane ludmi s intoleranciou kravskej bielkoviny. prave trenujem vyrobu veganskeho salca 😀

kp7333
15. dec 2022

miesit je lepsie rucne a nie dlho, len kym sa spoja suroviny. robim s maslom a nedrobi sa, pomer surovim 3:2:1 ako pisali vyssie + 1 zltok a lyzicu citronovej stavy.

tibor79
15. dec 2022

Ja dávam polohrubú a žĺtka. Keď som robila z hladkej boli vždy tvrdé. Každý sa pýta ako ich pečiem🙂