Prosím vás akú konkretne múku dávate do linecké cesta? Mne sa stále cesto pri valkani drvi neviem čím to je
hladku
Aj ja hladku. Nemáš v tom málo masla? Držíš sa toho pravidla 3:2:1?
Áku hladku mam, bud T650 alebo Extra special. Ak sa ti mrvi cesto nemas dobry recept
@vulka stále davam hladkú naposledy som mala Babickina voľba
Ja dáávam tento pomer: 3diely hl. muky, 2 diely masla a 1 diel práš cukru. A do toho 2 žĺtky, citrónovú kôru a káv lyž. kypriaceho prášku.
mrvit sa bude z kazdej muky, problem je maslo. pokial budes dlho spracovavat cesto, maslo vsiakne do muky a nebude fungovat ako tak ako ma, teda spajat muku.
maslo ma nizky bod topenia a ludske dlane su prilis teple.
linecke cesto treba vymiesit cim rychlejsie. alebo pouzit nahradu masla (hejterky sa ozvu).
a zachranit to rozmrvene sa uz neda. muka je nasiaknuta.
ja davam spaldovu hladku bielu
@modrava ako je lepšie vymiesit ručne alebo môžem skúsiť z robotom?
najlepsie rucne, rychlo a studenymi rukami 😀..neviem o nikom kto robi linecke robotom.
ja musim kvoli dcere pouzivat rastlinne maslo, tak nemam s topenim masla v ceste problem.
@modrava ktoré rastlinné pouzivate?
Ja mám recept 400 g hladkej muky, 300 g masla, 150 g praskoveho cukru, 2 zltky a citronova kora. Vymiesim, supnem na noc do chladnicky a ziadny problem s mrvenim nemam.
posledne roky peciem vsetko z palmarinu, je to tolerovane ludmi s intoleranciou kravskej bielkoviny. prave trenujem vyrobu veganskeho salca 😀
miesit je lepsie rucne a nie dlho, len kym sa spoja suroviny. robim s maslom a nedrobi sa, pomer surovim 3:2:1 ako pisali vyssie + 1 zltok a lyzicu citronovej stavy.
Ja dávam polohrubú a žĺtka. Keď som robila z hladkej boli vždy tvrdé. Každý sa pýta ako ich pečiem🙂
Hladku special