cim zahustujete rocnemu dietatu jedlo?moze byt aj hladka muka?
@misko772014 ano,kludne mozes pouzit obcas kusok hladkej muky 😉
Pouzi nastruhany zemiak. Skusala som aj skrob a zemiakove vlocky a najlepsi je nastruhany zemiak. Uplne najemno ako na bryndzove halusky, chvilu povarit a maly sa ide zblaznit😀 ked chcem zahustit napriklad vyzivu, tak rozdrvǐ zopar detskych keksov. Obcas dam aj trochu muky, ale vacsinou ako zasmazku do polievky.
@misko772014 okrem už spomenutého, sú dobré aj pohánkové vločky. Múku by som nepoužívala.
@misko772014 Nie je príliš vhodná, ročné dieťatko by malo byť stravované/vyživované zdravo.
Ak navyše v zmysle zápražky/zásmažky, opäť je to nevhodná kombinácia. Napr. takú zeleninku do polievky môžeš občas podusiť na troške olivového oleja alebo na 100% slnečnicovom oleji, niekedy + živočíšne maslo málinko, ale vhodnejšie by bolo použiť rastlinný olej, a to extra panenský (rôzne druhy) až pri servírovaní hotovej polievky (napr. 1ČL avokádového extra panenského oleja).
Vhodnejšie na zahusťovanie sú teda ovsené vločky, nastrúhaný zemiak, rozmixovaná samotná zelenina.
@misko772014 Ja napriklad pouzivam na zaprazku do polievky detsku krupicu+maslo. A neboj,v pohode môzes pouzivat aj muku😉. Nic sa nestane.
@evittam tiez dost casto pouzivam krupicu,ta je tiez fajn 🙂 zavisi vsetko od jedla.. 😉
kludne hl.muku..
Kludne múku.ročne dieťa môže čo vy okrem údeného,koreneneho,surového mesa
Ja používam občas vločky, prípadne robím hustú polievku s menej vody, alebo odoberiem časť polievky a zmixujem a vrátim, alebo naberiem malému z hrnca hustejšiu časť (má rád husté), do niektorých polievok to bez múky nejde, ale tie robím menej často, niekedy dám sójové mlieko so sójovou (špaldovou) múkou
Ja si na masle spenim do makka cibulu, pridam trochu vody a rozmixujem do hladka, doda to polievke jemnu chut! Odporucila mi to tete a odvtedy mukou iba minimalne 🙂 Viac nam to totiz takto chuti 🙂
A ak davas svojmu babatku normalne chlieb alebo rozky, tak potom nie je ziaden dovod, preco nezahustovat mukou.
Ja najnovsie ryzovou krupicou. Je uplne jemnucka a ked sa povari, necitit vobec zrniecka. Nasla som ju v kauflande, myslim, ze pol kila za 0,89eura. Alebo pohankovou kasou, cista zomleta pohanka, uplne super na sladko aj na zahustovanie omacok. A najnovsie zahustujem omacky celozrnnou raznou mukou, je ako hladka.
ak je rozky a chleba tak je jedno akou mukou zahustis a ci vobec ale popravde mne muka v jedlach nechuti. ak teda neratam pecivo knedlu a cestoviny. zahustujem ked tak len zemiakom. a sem tam pohankovou alebo ryzovou kasou. nevidim potrebu cpat do jedal muku. to si clovek moze dat ku vsetkemu chleba ked chce byt super syty.
jednak to ze clovek je muku skoro vsade neni ani moc zdrave a jednak ked sa zahusti niecim inym napriklad trochou rozmixovanej zeleniny - zemiaku dostanu jedla uplne inu prirodzenejsiu chut.
je to na kazdeho chuti.
dieta ktore jedava bezne piskoty a pecivo moze aj jedla zahustene mukou. druha vec je ze nikomu neuskodi ani dospelakom ked sa niekedy zamyslia aj nad inou alternativou. niekedy to vie milo prekvapit
@misko772014 Ja múku nepoužívam na zahusťovanie, nie je to zdravé, radšej použi nastrúhaný zemiak alebo ovsenné vločky.